Kristály és az ember energetikai kapcsolata

Kristályok áldásos hatását, energiáját többféle módon és célzattal használhatjuk, a kristály energetikai, mentális, spirituális és esztétikai hatással bír egész lényünkre nézve. Érezzük a Föld termékenyítő és alkotó erejét (radiesztézia), érezzük, ha egy kristály belső rezonanciája, energiája szól hozzánk, és megérint minket. Természet közeli érzést vált ki belőlünk a kristály energiája-rezgése, nemcsak ha hordjuk, de már a kristály látványa is.

Érezzük az idő és információ telítettséget, az összetartó energiát a kristályok, kövek keménységében, szikrázásában és színében. Szeretnénk szinte önkéntelenül, hogy ha a kristály átadna számunkra olyan energetikai és információs tartalmat, mely energiát magunknak és magunkban kívánunk.

A kristály energia-rezgés jelentéstartalma, azaz hogy milyen hatással van ránk, pontosan tükrözi milyen tulajdonságot, érzést és erőt szeretnénk birtokolni, és mihez kérünk tudattalanul is energia – „erősítést”.

Tudjuk a kristályokról, drágakövekről, hogy milyen drágák és ritkák, ki ne szeretné pl. a gyémánt tiszta, ragyogó keménységét és formáját magán viselni? Mégis úgy gondolom, hogy nekünk, magunknak pont úgy megfelelhet, és inkább szolgálhatja érzelmi és testi egészségünket például egy rózsakvarc, vagy a Jade melegsége és lágy energetikája, mint a gyémánté. Ha kezünkbe vesszük a kristályt, és egy ideig tartjuk, érezhetjük, hogy a kristály energiája melegséget sugároz (melegebbet, mint testhőmérsékletünk), szinte belesimul a tenyerünkbe.

Érdemes „személyes kontaktust” tartanunk az ilyen kristállyal, kővel, mert az adott időben tökétesen harmonizálunk a kristály energetikai tartalmával. Vagy azért, mert erősít az adott kristály energiája, azaz hozzáad-felemeli energia-frekvenciánkat, vagy azért, mert elvesz a kristály negatív energiát tőlünk. Mindenképpen harmonizálja energetikai rendszerünket.

Ha nem is vesszük kézbe, de már csak a színe vagy formája is különösen megtetszik, akkor is szólt hozzánk a kristály (energetikai belső kontaktus), és mi szóltunk hozzá. Lehet hinni benne, vagy sem, de akit megszólít a kristály, az ne menjen el mellette! Kívánom, hogy mindenki találja meg azt a kristályt, mellyel megszólítják egymást, és vigyenek be otthonukba minél több természetes energiát, szépséget, erőt!

Hordhatjuk talizmánként a kristályokat, (különösen erős kötődés kialakulása esetén lesz valóban a talizmánunk) és akkor azokat az energetikai tartalmakat ill. jellemzőket fogadjuk be magunkhoz, amit képviselni akarunk és képvisel a kristályunk, vagy például kérhetjük és felhasználhatjuk gyógyító, harmonizáló energia segítségét is kristályunknak.

Marokkőként és kiegészítő ékszerként is hordhatjuk, váltakoztatva a kristályokat egyszerűen hangulatunknak és érzésünknek megfelelően, ebben az esetben is érvényesül a kristály energia-harmonizáló hatása. Ha ékszer formájában, illetve magunkon hordjuk a kristályt, semleges illetve természetes eredetű láncot válasszunk hozzá, ha ezüst vagy arany a láncunk, akkor az minél vékonyabb legyen.

Azokat a kristályokat, melyeket talizmánként vagy gyógyítói célzattal használunk, tiszteljük meg időnként „párbeszédünkkel”. Mondjuk el „neki” akár kimondva, akár gondolat úton (a gondolat, az érzelem, a kimondott szó energia és rezgése információt hordoz és ad tovább bioenergetika, stressz, Bach-virágterápia), hogy mit szeretnénk, vagy egyszerűen, ha egyedül vagyunk, nyugodtan választhatjuk „valódi” beszélgető partnerünknek kristályunkat (és az energiáját). A szeretet energiáját (mivel rendelkezik kristályunk is energetikai tudatossággal), még a legkeményebb kristály, kő is érzékeli és válaszol rá, ezért van az, hogy egyes kristályok különösen hozzánk nőnek. Az ajándékba kapott kristály köveknek (melyeket szeretettel adtak, és örömmel fogadtunk el), az energiatartalma és ereje egy életen keresztül segíthet, és elkísérhet minket!

KRISTÁLY TERÁPIA / Kristály bioenergetikai funkciója

Kristályterápia (azaz gyógyító célzattal alkalmazott kristályok) elméleti és gyakorlati alapját szintén a bioenergetika alkotja a bioenergetikai gyógymódok közt. A szervezet elektromágneses tere reagál (aura, sejtintelligencia, DNS spirituális) a kristály által keltett bioenergetikai, mágneses térre, illetve hatásra. Az energia- rezgéskülönbségből adódó negatív rezgésmintákat kioltja a kristály rezonanciája (rezgése), azaz, egyensúlyi állapotot teremt. Ezáltal tulajdonképpen egész szervezetünkben, vagy csak egy adott szervben (ahol energetikai eltolódás van), össz-rezgésszint emelkedést hoz létre.

Annyi negatív energiát tud lecsapolni a kristály, hogy egyensúlyba (esetleg pozitív túlsúlyba) kerülnek sejtjeink, és ez energia-rezgésszintemelkedést produkál az egész szervezetre nézve. Hasonlításképpen homeopatikus hatásmechanizmusról is beszélhetünk, hiszen nincs fizikai behatás és ráhatás, a sejtek sejtintelligenciájuk révén azt, és annyi rezgésenergiát vesznek fel a kristály-ásvány energiájából, amennyire és amilyenre szükségük van.

KRISTÁLY TERÁPIA / Kristály tisztítása és használata

Kristályok alkalmazása során bioenergetikai csereinformáció jön létre az ember és a kristály között, és az alap, amit megtehetünk kristályunkért (és magunkért), az a kristály rendszeres tisztítása! Nagyon fontos, hogy ha magunkhoz vettük kristályunkat, mindenképpen tisztítsuk meg mielőtt hordanánk, vagy alkalmaznánk. Amikor megvettük a kristályt, nemcsak azért kell megtisztítanunk, mert poros, hanem mert több kézen és több alakformáló tevékenységen esett át, mielőtt hozzánk került. Mi pedig a kristály tiszta energiáját szeretnénk érvényre juttatni!

Normál tisztítás: folyó langyos vagy hideg víz alatt 10 percig mossuk a kristályt, majd ha lehet, helyezzük ki a napra, úgy 2-3 órára. Rózsakvarc és az ametiszt esetében azonban óvatosabban, mert fakulhat az erős napsütés hatására.

Kristályok extra tisztítása (főleg ha gyógyítói szándékkal alkalmazzuk a kristályt): vegyünk egy tiszta, fehér kistányért és töltsünk bele sót (mindegy, hogy milyet, de talán a legjobb a tengeri só). Helyezzük bele a kristályunkat, takarjuk be sóval, és 1 napig hagyjuk így. A só kiszívja belőle a negatív energiát, tisztítja, tehermentesíti kristályunkat természetes módon. Ezután mindenképpen öntsük ki a sót, nem szabad már semmire sem használni!

Nem gyöngül semmilyen szinten kristályunk energetikai ereje, ha rendszeresen, kb. 3 hetente elvégezzük a tisztítását, ha gyógyítói célzattal használjuk, akkor pedig hetente! Többen úgy gondolják, hogy a Nap energiája helyett a Hold energiája is megfelelő, de én mindenképpen csak a Nap energiáját (fény energia) ajánlom energetikai harmonizáláshoz, töltéshez. Holdtölte esetén pedig, semmiképpen ne töltsük a Hold energiájával kövünket!

Kristályunkat ne adjuk más kezébe, és főleg ne hordja más, csak nagyon alapos tisztítás után! A kristály ráhangolódott a mi belső rezgésünkre, energiánkra, és ha tisztítás nélkül adjuk tovább, a negatív energiákat is átadjuk. Kristályainkat nyugodtan tegyük ki a nyílt térbe, ne zárjuk el, azonban ne helyezzük mesterséges elektromos tér közelébe, csak akkor, ha kifejezetten azon terület tisztítása a szándékunk (pl. számítógép vagy TV→ radiesztézia-káros földsugárzások kialakulása)! Ebben az esetben feltétlenül fontos a kristály hetente való tisztítása, és ezt a kristályt már csak ezzel a célzattal szabad használni!

Kristály-sólámpa tértisztító hatása:

Érdemes még a sókristályról, azaz a sólámpáról említést tenni. Tértisztító hatása van, mely nagyban segít légúti betegségek, asztma és allergia esetén, színe és fénye pedig nyugtató hatással bír testre, lélekre és szellemre. Csak 15 vagy 25 W/220 V izzót alkalmazzunk, a sókristály folyóvízzel vagy bármilyen folyadékkal való tisztítása tilos! Fürdőszobába és konyhába, illetve ott, ahol magasabb a páratartalom ne helyezzük el! Legjobb a nappaliban vagy a hálószobában elhelyezni kristályunkat. A sókristály folyamatosan párolog, évek során csökken ennek megfelelően mérete, de nem a hatékonysága!

KRISTÁLY TERÁPIA / Kristályok és a Csakra-központok

Léteznek a csakrákat erősítő kristályok, melyek a megfelelően elhelyezett csakra területen erőteljes energiatöltést és harmonizációt tudnak létrehozni. Célszerű naponta fél, egy órára nyugalomba helyeznünk magunkat és célzottan energiával tölteni, harmonizálni kristállyal a csakra központot vagy központokat (bioenergetika→ csakrák, aura).

Kristályok elhelyezési területei a megfelelő csakra-tisztító kristályokkal:

1. A farkcsonton helyezzük el (gyökércsakra) a következő kristályokat: achát, gránát, hematit, jáspis, rubin, vérkő, gránát, korall, obszidián, azurit, aranysárga topáz, karneol.
2. A köldöktől kicsit balra, és 3-4 ujjnyival lejjebb helyezzük el (szakráliscsakra) a következő kristályokat: karneol, ámbra, holdkő, narancssárga kalcit, narancssárga topáz, citrin, vörös jáspis.
3. A köldök felett 3 ujjnyival helyezzük el (napfonat-solar plexus) a következő kristályokat: citrin, tigrisszem, topáz, sárga turmalin, borostyán, sárga jáspis, malachit.
4. A csecsemőmirigy tájékán, a szegycsontnál helyezzük el (szívcsakra) a következő kristályokat: krizoberill, krizopráz, korall, aventurin, jáde, kunzit, rózsakvarc, rózsaszínű és zöld turmalin, smaragd, zöld kvarc, vörös kalcit, zöld zafír.
5. A nyakon helyezzük el (torokcsakra) a következő kristályokat: borostyán, gyöngy, holdkő, kalcedon, opál, türkiz, akvamarin, lápis lazuli, azurit, kék turmalin.
6. A homlokon középen helyezzük el (a harmadik szem) a következő kristályokat: hegyikristály, lapis lazuli, sólyomszem, királyi zafír, ametiszt, kék kalcit, lazúrkő, türkiz, szodalit, gránát, azurit, acélkék obszidián.
7. A fejtetőn helyezzük el (koronacsakra) a következő kristályokat: ametiszt, gyémánt, hegyi kristály, csaroit, szelenit, moldavit, citrin, színtelen turmalin, vörös szerpentin, bíbor jáspis, aranyberill, bíbor zafír.

A magasabb rendű koronacsakrához (a fejtetőtől távolabbra helyezzük el) a következő kristályokat helyezzük el: kunzit, szelesztit, szelenit, petalit.
A földcsakrához (a lábak alatt helyezzük el) a következő kristályokat helyezzük el: boji kövek, tűzachát, barna jáspis, füstkvarc, hematit, mahagóni obszidián, turmalin, rodonit.
A tenyéren és lábon levő idegvégződésekre a következő kristályok helyezhetőek el: obszidián, turmalin

Kristály - Terápia / Kiemelt és ajánlott Társoldalak:

Kristály lap.hu, Ásvány lap.hu