Kineziológia - sok zenével és képpel

...

Ha közben zenét szeretnél hallgatni, akkor kérlek indítsd el a lejátszót.

Mi a Kineziológia, és mire jó?

– egyszerűen, és érthetően megfogalmazva –

A leghatékonyabb képesség és személyiségfejlesztő eljárás, mely felhasználja a korszerű pedagógiai, pszihológiai, mentálhigén módszereket,és a keleti orvoslás tapasztalatait.

Izomteszteléssel foglalkozik, melynek segítségével információkat hívunk le a testből és tudatalattiból. A kölcsönhatás miatt, vissza is hatunk ezekre, a területekre.

Van egy különlegessége, a kor- regressziós technika, mellyel egyrészt a fogantatásig megyünk vissza, majd a generációs õsöknél megtaláljuk a jelenlegi problémák gyökerét, betegségeink okát.

Az ok feltárása után, feloldjuk a kialakult blokkot, s így utat nyitunk az egészséges szervezet működéséhez.

Kineziológia

tudományosan megfogalmazva

Manuális terápiára, a kínai gyógyászatra és a pszichoterápiás ismeretekre épülõ, az izmok mûködésében mintegy „elraktározódott” élmény- és „sérülésbenyomatok” felderítésével foglalkozó speciális egészségmegõrzõ és gyógyító rendszer.

A kineziológia a mozgásról szóló tudomány. A görög kinezis = „mozgás” és a lógos = „tan” szavak összetétele.

Mivel a mozgás határozza meg egészségünket, betegségeinket, érzelmeinket, pszichénket, környezetünket és életutunkat, ezáltal a helyes mozgás javítja kapcsolatunkat önmagunkkal, és embertársainkkal. A test „egy önmagát kiegyensúlyozó autonóm túlélési rendszer”, és ha ezzel az autonóm (akarattól független) túlélési rendszerrel kapcsolatot teremtünk, segítjük a test öngyógyító reflexét. Mindnyájan velünk született mozgásreflexszel rendelkezünk, melyet a légzés szabályoz. Minél inkább aktiváljuk testünk mozgásreflexét, annál jobban szolgálja szervezetünket, s tartja fenn valamennyi szervi funkciónkat. Ha energikus balansz módszerekkel és megfelelõ gyakorlatokkal az autonóm mozgásreflexet erõsítjük, akkor egyidejûleg az öngyógyító reflexet is segítjük – ez a test törekvése az egyensúlyra. Mivel minden izomnak van ellenpárja így az izmoknak harmonikusan össze kell dolgozniuk, mert csak így garantálhatják a jó mozgást. Ha az egyik megfeszül, akkor a másik ellazul. Ha valamely izom állandóan petyhüdt, akkor az ellenpárjának feszesebbnek kell lennie, hogy képes legyen kompenzálni a petyhüdtet, ezáltal válhat a testtartás féloldalasan torzzá, mely fájdalmat okoz -> hátpanaszt, migrént, légzési nehézséget, mely visszavezethetõ a tanulási és koncentrációs problémákra, a csúnya írásra.

Minden embernek fiziológiailag 100%-os energiapotenciálja van. Rendszerint ennek felébõl élünk. Minél magasabb szintû energiából használunk életünkben, annál jobb helyzetben vagyunk ahhoz, hogy a szituációkat megoldjuk, a stresszt felismerjük és leépítsük. A test energiáját 100%-osan soha sem tudjuk felhasználni, mert állandóan stresszhelyzeteknek vagyunk kitéve, és ezen energiánk egy részét blokkolják. Ezen felül a test tartalékot is képez életveszély helyzetekre is.
Az izomtesztelés

Az izomtesztelés alapja az agy és az izmok közötti kölcsönhatás, kapcsolat. Az izomtesztelés során tapasztalt izomerõ változás megbízható tájékoztatást ad a tesztelõ (kineziológus) által feltett kérdésre. Izmaink lekapcsolnak – elgyengülnek – bármely kellemetlen érzés, emlék hatására. Mély szinten valamennyi tapasztalat benne van a test és agy memóriájában, és rendezésre vár. A kineziológiai izomteszt segítségével lehetõségünk van lehívni ezeket az információkat, felderíteni és kijavítani a mûködési zavarokat. A tesztelés során a kineziológus gyengéd nyomást gyakorol a tesztelt személy kinyújtott alkarjára. A kar vagy „erõs tartás”, vagy „elgyengülés” választ ad a feltett kérdésekre, az érzelmi vagy fizikai stressz tesztelésre. Izomteszteléssel direkt kérdéseket intézhetünk a kliens „belsõ tudásához”, és egyenes igen/nem válaszokat kapunk.

Kineziológia

A kineziológia atyja

A kineziológia megalkotója az 1960-as években dr. George Goodheart, foglalkozását tekintve csontkovács volt. Miután feltűnt számára, hogy páciensei a kezelés után ugyanazzal a problémával jelentkeznek nála kidolgozta azt a módszert, amellyel az okot kezdte el keresni a panasz megszüntetésére. Módszerének lényege, hogy feltárja azt az életeseményt, ahonnan a probléma ered. Ehhez kidolgozta az izomtesztelést, amely biztos és egyértelmû válaszokat ad a gyógyító számára. Az ő koncepcióját felhasználva dr. John Tie az 1970-es években összeállította a Touch for Health (Gyógyító érintés) rendszerét. Azóta a kineziológiának számos különbözõ, speciális ága fejlődött ki. Magyarországon legelterjedtebb az úgynevezett One Brain irányzat, ami egy gyengéd eszközökkel dolgozó, nagyon hatékony módszer, lelki megközelítésbõl vizsgálja az egész embert. Az eljárás arra épül, hogy minden, ami történik velünk egészen fogantatásunktól kezdõdõen, hatással van további életünkre. Agyunk mindezeket a hatásokat tárolja, és egy-egy kezelés során ezeket az adatokat „kérdezzük le”. A sejtek szintjérõl érkezõ információk minden esetben hatékonyak és megbízhatóak.

Mi történik egy kezelésen?

Mi történik egy kezelésen?

A kezelés során egy elsõ látásra meglepõ eszközt használunk arra, hogy azonosítsuk a kezelés kiválasztott cél-témájához kapcsolódó energia-blokkokat és az energia-egyensúly létrehozásához szükséges korrekciókat. Ez az eszköz az „izomtesztelés”, amelyet Dr. George Goodheart fedezett fel 1964-ben. A kineziológus kérdéseket tesz fel egy meghatározott rendszer szerint, miközben enyhe nyomást gyakorol a vizsgált személy kinyújtott karjára. A kar izmai – közvetítve az agy, illetve a test sejtes memória szinten tárolt információit – a kérdésekre erõsen tartó vagy elgyengülõ izomtónussal „válaszolnak”.
Az izomtesztelés lehetõvé teszi, hogy fényt derítsünk az adott probléma tudatalatti szinten fekvõ, valódi okára és a kialakult blokk jellegére, továbbá, hogy egyénre szabottan azonosítani tudjuk a szükséges beavatkozásokat.

Az energia-egyensúly helyreállítására a kineziológus több száz korrekció közül választ az izomtesztelés segítségével. Ezek a korrekciók kiemelkedõ hatékonysággal bírnak, és sokszor gyors változásokat okoznak, ugyanakkor mégis gyengédek és fájdalommentesek

Miben segít a kineziológia?

A testi-lelki egészség és egyensúly létrehozásában és fenntartásában

A vitalitás és energiaszint növelésében

Az önbizalom és az önértékelés pozitív megerősítésében

Kreativitásunk és képességeink kibontakoztatásában

A céljaink elérését akadályozó belső akadályok felszámolásában

A stresszek és félelmek kezelésében

A kommunkikáció és az önkifejezés útjában álló gátak feloldásában

Döntéshelyzetekben, egyéni választásunk meghozatalában

Kapcsolataink mélyítésében

Munkahelyi, családi konfliktusok és szexuális problémák rendezésében

Önmagunk megismerésében, tudatosságunk fejlesztésében és belsõ harmóniánk kialakításában

Életminőségünk fejlesztésében


Röviden:

– Allergia

– Migrén

– Depresszió

– Pánikbetegség

– Függőség

– Önértékelési probléma

– Párkapcsolati nehézségek

– Éjszakai bepisilés

– Tanulási gondok megoldásában.

Kezelések, előzetes bejelentkezés alapján.

Ernest Hemingway: Soha ne légy szomorú

Soha ne légy szomorú, ha a valóság túl rideg,
s ne keseredj el, ha nem találod helyed.
A valós élet olyan, mint a csörgedező patak,
előfordul néha, hogy nehezebben halad.
Ha nem találod céljaid, ne gyötörd magad,
idővel majd alakul, mi e percben csak gondolat.
Kérdezhetnéd, miért élünk, de senki nincs, ki választ ad,
minden napunk küzdelem, mely mindhalálig megmarad.
Ha csalódott vagy, s úgy érzed, hogy minden hullám összecsap,
gondolj bele, mennyi ember vállalná sorsodat.
Mindig csak a jóra figyelj, s hibáidat elfeledd,
ha önmagadat elfogadod, könnyebb lesz az életed.
Ha nem látod a fényt, a Napot, nyisd ki jobban a szemed,
gondjaid közt tartogat még csodákat az életed.
Mindig csak a mának élj, s az örök szabályt ne feledd:
A holnap mindig tiszta, mivel nem szennyezi semmi tett.