Homeopátia, Homeopatikum hatásmechanizmusa

Nagyszerű és a sejtek számára a legtermészetesebben hasznosítható „gyógyszer” információt a Homeopatikumok nyújtják. A Homeopatia gyógyhatás itt a „Similia Similibus Curentur” (Hasonló a hasonló által gyógyíttatik) azaz, a hasonlót a hasonlóval elv alapján működik. Homeopatia, görög szó: homosis = hasonló, pathos = szenvedés. Nincs kémiai reagens, tisztán csak a bevitt rezgés, információ hatása érvényesül. A Homeopátia kezelés során csodálatosan megtapasztalható a sejtek öngyógyító képessége, és a rezgésinformáció felismerő, felhasználó képessége a sejtintelligencia által.

Külön nagy előny, hogy a Homeopátia kezelés nem vezethet túladagoláshoz és nincs mellékhatás sem, a szükségszerűen/életmentően alkalmazott hagyományos gyógyszereléssel jól kombinálható. Homeopátia útján valódi OKI kezelés folyik, mert nem a tüneteket kezeljük, hanem a tüneteket kiváltó valódi okot generáljuk, öngyógyító folyamatot váltva ki ezzel a szervezetből és erősítve azt. A Homeopátia kezelés holisztikus gyógymód, a teljes ember harmonizálása, gyógyítása a cél (szemléletmód).

Homeopátia kezelés során amikor a diagnoszta vizsgálja a beteget, nemcsak a betegségre utaló panaszokat hallgatja meg, és az észlelhető tüneteket veszi figyelembe, hanem érdeklődése kiterjed a személy életmódjára, családi körülményeire, lelki állapotára is ( stressz, Bach virágterápia, fogyókúra). Ezzel az ember fizikai és lelki típusának, alkati típusának a meghatározása a cél. Homeopátia kezelés alkalmazásánál azt a szert kell kiválasztani az egyén számára, amely leginkább hasonló szervezetéhez, típusához és jelen szükségletéhez, azaz a panaszt okozó tünetekhez (hasonlót a hasonlóval).

Homeopátia kezelés során rövid lefutású, enyhébb tünetek esetén (pl. megfázás, fejfájás, stb) elégséges lehet egy, vagy párnapos kúra, illetve elhúzódóbb betegség (pl. Candida betegség, reflux betegség, nehézfém mérgezés vagy gyulladással járó) esetén a javulásig, illetve a tünetek teljes megszűnéséig kell szedni a homeopatikumokat. Napi adagolás vonatkozásában minél súlyosabb a tünet (tünetek), annál rövidebb napi periodusonként kell alkalmazni a Homeopatikumokat. Akut betegség esetén ált. az alacsony potenciálú szereket napi 2-4*, a közepes potenciát napi 1-2*, a magas potenciálú készítményeket napi 1* célszerű alkalmazni. A csak a stimuláló, átlagos egyszeri adag, ami már ahhoz is elégséges, hogy beinduljon a szervezet öngyógyító folyamata 5-10 golyócska.

Krónikus betegség fennállásakor azonban a Homeopátia kezelés is hosszabb időt vesz igénybe, általánosságban az mondható, hogy annyi hónap a gyógyulás, ahány évig tartott a krónikus állapot. Krónikus betegségek során az alkati Homeopátia szerek az ún. „HERING” szabályt követik, mely szerint a tünetek fentről-lefelé, belülről-kifelé, fontostól a kevésbé fontosig múlnak el. Fordított sorrendben, mint ahogyan jelentkeztek. A legjobb Homeopátia reakció-sorrend, mikor a beteg pszichés, mentális, kreatív állapotában jön létre pozitív változás, mert ez már az energetikai blokk felszabadulását tükrözi, a testi tünetek javulása általában csak ezt követően jelentkezik.

A Homeopatikum alkalmazásánál mindenképpen be kell tartani a hatékonysági reakció időt, azaz a Homeopatikum bevétele előtt 20 perccel, és a Homeopatikum elfogyasztása után 20-30 percig lehetőleg nem szabad semmilyen jellegű italt vagy ételt elfogyasztan (főleg nem túl forró vagy túl hideg, illetve erősen aromás jellegű anyagokat -menthol, dohányzás, fűszerek). Ezzel a „reakciós”- energetikai időtartammal biztosíthatjuk a Homeopatikum optimális felszívódását a száj nyálkahártyájáról, illetve az energetikai információ teljes „tisztaságát”.

Homeopátia / Homeopátiás gyógymód felfedezése és kialakulása

A Homeopátia, Homeopátia – kezelés felfedező atyja, dr. Samuel Hahnemann (1755-1843) német orvos volt. Annyira kiábrándult praxisa során az orvoslás számára nem eléggé hatékony kezelés módszereiből, hogy abbahagyta a praktizálást. Inkább fordítói munkát vállalt, és „milyenek a véletlenek”, az első fordítói munkái közt találkozott dr. William Cullen „Értekezés a malária gyógyításáról” című írásával. A szerző ebben azt állította, hogy a malária gyógyításában a kínafakéreg keserű ízének van gyógyító hatása.

Ezt nehezen akarta elhinni Hahnemann, ezért úgy döntött, hogy kipróbálja ezt a keserű anyagot. Kis adagokban vette be egészséges, maláriamentes szervezetébe. A kínafakéreg azokat a tüneteket produkálta szervezetében, amelyek a malária tünetei (a kínafakéregből nyerhető a malária homeopatikuma, a kinin). Ezek után megfigyeléseket végzett és megfigyelte, hogy az egészséges embereknek adott különböző anyagok milyen hatást váltanak ki a szervezetükből. Leginkább saját magán és egyes családtagjain végzett megfigyeléseket.

A reakciók során rájött, hogy így fedezhetőek fel az egyes anyagok gyógyító hatásai. Ezt az eljárást a szer ellenőrző próbájának nevezte el, majd kidolgozta a Homeopátiás hígításos-rázásos módszert és további kutatásokat végzett. Folyamatosan állította össze a különböző Homeopátia szereket, melyekből több mint 200 Homeopatia szert még a mai napig is használnak. Természetesen a Homeopátia kezelés eredményei, a gyógyulások ellenére is sok támadója volt, de a betegek áramlottak hozzá és többségük gyógyultan távozott.

Homeopátia / Homeopátia és az Allopátia (gyógyszeres) kezelés összehasonlítása

Hahnemann szembeállította a Homeopátia kezelési módszert, a vele ellentétes kezelési módszerrel, azaz az Allopátiával (gyógyszeres tüneti kezelés), ahol a tünetek csillapítása a cél. Allopátia = ellentétes szenvedés. Ezáltal a valódi energia blokkok nem oldódnak fel, csak az általuk okozott tünetek enyhülnek, például fájdalom esetén fájdalomcsillapítót adnak, általában a fájdalomérző receptorok ingerküszöbének emelésére. Ez spontán módon természetesen áldásos hatás, de nem gyógyítja a valódi okot. Hasmenés esetén például székletfogót, allergia esetén hisztamint, vagy álmatlanság esetén altatót adnak, ezek csak tüneti kezelések és nagy a hozzászokás veszélye.

Mivel a szervezet ill. maga az immunrendszer regeneráló és felismerő képessége elől mintegy „elrejtjük”, csillapítjuk a valódi okkal kiváltott jelzéseket, így a szervezet sem törekszik a teljes megoldásra, „minek, hiszen készen kapja a megoldást”, így nincs fájdalom és nincs tisztító hasmenés sem (vastagbélrendszer-széklet, bélflóra, probiotikumok). Éppen csak az ezeket a tüneteket kiváltó ok nem szűnt meg közben, és a szervezet (tüneti produktum híján) a regenerálásra már nem fordít elég energiát.

Szemben az Allopátiával, a Homeopátia – Homeopátia kezelés a természettel együttműködve, a szervezetet támogatva gyógyít. „Medicus Curat, Natura Sanat”, azaz, a természet gyógyít, az orvos csak segít neki. A Homeopátia kezelésben minden egyes tünetet (pl. még a savasodást is) a szervezet olyan törekvésének tartanak, melyben a szervezet az egyensúly visszaállítására, a kitisztulásra törekszik. A szervezet azért törekszik bizonyos tünetek produkálására, mert így tudja kitisztítani magát, így kezeli magát, és ezt a törekvését kell támogatni. Azaz, a Homeopátia kezeléssel az öngyógyító folyamatot generáljuk, mintegy erősítjük a tüneteket és problematikus információkat (pl. parlagfű allergia esetén hígított parlagfüvet kap a beteg), hogy nagyobb erőbedobásra és hatékonyabb ellenreakcióra késztessük a szervezetet, az immunrendszer védekezőképességét.

Ma már az orvostudomány is alkalmazza a Homeopátia kezelés módot, ill. magát a Homeopátia módszert. A Bioenergetikai és Biorezonancia kezelések során, a bioenergetikai gyógymódok, táplálkozás bioenergetika közt is elsőrendű szerepet kap a Homeopátia kezelés. A Bioenergetikai kezelések alkalmával energetikai harmonizáció jön létre, mely által a sejtek energiafelvételi képessége is megnő. A Homeopátia kezelés hatékonysága így még kifejezettebb lesz, és még hinnie sem kell benne.. Egyszerűen csak hagyja békén szervezetének, sejtjeinek öngyógyítóképességét és azt, hogy sejtjei „Ön helyett” is értik és hasznosítják a Homeopátia kezelés energetikai hatását. Gátolni is lehet a Homeopátia kezelés gyógyító hatását azáltal, ha az ember gondolati úton amúgy is gátolja gyógyúlását és annak kimenetelét ( DNS-spirituális), illetve a Homeopatikum bevétele előtt és után erősen aromás jellegű étel, ital fogyasztásával.

Homeopátia / Homeopatikumok előállítása és típusai

A Homeopátia szereket, a Homeopatikumokat a természetben található (gyógy)növényekből -kb. 65%, állatokból -kb.5%- ezek állhatnak szekrétumokból /pl. mérgekből/, vagy vagy az állat teljes egészéből, illetve ásványi anyagokból készítik -kb.28%, kifejezetten a Homeopatikumok higításos készítési elve alapján. A kiindulási anyag minőségét, az előállítás módját és körülményeit a gyógyszerkönyvek szabályozzák. A Homeopatikum szer semmilyen szintetikus, mű-anyagot nem tartalmaz, elkészítése speciális Homeopátiás ismetereteket és odafigyelést követel (hasonlóan a Schüssler-sók előállításához). A Homeopátia szereket szobahőmérsékleten ajánlatos tárolni, napfénytől és szélsőséges hőmérséklettől, sugárzó készülékektől (pl. mikrohullámú sütő, számítógép és egyéb elektromos készülékek), egyben erős illatú anyagoktól (parfüm, illóolaj, fűszerek) védve. Gyermekek elől el kell zárni a Homeopatia készítményeket, ha mégis tudomásunkra jut, hogy egyszerre több adagot bevett (esetleg egy egész kis üvegcsét), mentholos rágógumit vagy cukorkát kell adni a gyermeknek közömbösítés céljából. A Homeopatikumokat a szájba véve a nyelv alatt kell hagyni felszívódni és nem lenyelni, gyermekek esetében azonban kevés vízben feloldva is adható a készítmény.

A Homeopatikumok hígítási elvén alapuló készítésének módja:

· Homeopatikum kiinduló anyaga, vagy őstinktúra (ősoldat- TM – tinctura mater): az, amely által az adott információ érvényre jut. Ez állhat növényi nedvből, állati váladékból vagy méregből, ásványi oldatból illetve porból.

· Hígítás vagy potenciálás (potencia= képesség, hatásosság):
A Homeopátia őstinktúrát tízszeresére, ötvenszeresére vagy százszorosára hígítják (alkohollal vagy vízzel), és erőteljes mechanikai behatásnak vetik alá. Rázzák, dörzsölik, áramoltatják (ezt nevezte el Hahnemann hatékonyított szernek, eljárásnak). Ezt az eljárást addig ismétlik, amilyen potenciájú gyógyszerkészítményt akarnak előállítani, például: egy C12-es potenciájú homeopátiás szert 12-szer hígítanak fel a százszorosára, és közben mind a 12-szer erőteljes mechanikai hatást gyakorolnak rá.

Homeopátia potenciafajták:

· D-potenciál /Decimális -D, DH, X/: arány 1:10, mindig 10*-re hígítják az ősanyagot, és minden hígítás után tízszer rázzák az anyagot. Legyakoribb D-potenciák: D2 – alacsony potencia, D4, D12 -közepes potencia, D30-magas potencia, D200- magas potencia

· C-potenciál /Centezimálás-C, CH/: arány 1:100, az őstinktúrát 100*-ra hígítják, és minden hígítási lépésnél tízszer rázzák. Legyakoribb C-potenciák: 5 CH -alacsony potencia, 9 CH -közepes potencia, 15 CH -magas potencia, 30 CH- magas potencia, 200 CH -magas potencia

· LM-potenciál: arány 1: 50 000, a kiinduló anyagot az 50*-re hígítják, és hígításonként 100* rázzák.

A potenciálás részben kézzel, részben géppel végezhető.

Homeopátia hatásmechanizmus: Az így elkészített végtermék anyagban szegény (akár csak 1 molekulát tartalmazhat), de információban és energiában gazdag. A hígítás miatt alig van benne (vagy nincs is) ősanyag, az ősanyagra jellemző és adott információval viszont telített a készítmény. Minden rázás, áramoltatás és dörzsölés során a vivőanyag (víz, esetleg tejcukor) is maximálisan telítődik az adott információval. Cukorbetegek esetében fontos, hogy számoljanak a készítmények szacharóz tartalmával: 1 tubus Homeopatikum (kb. 80 golyócska) 3,4 g, 5 golyócska 0,21 g, 1 dózis 0,85 g szacharózt tartalmaz (viszonyításképpen 1 kockacukor 5 g szacharózt tartalmaz)!

A szervezet még az 1 molekulányi reagenst is „észreveszi és értelmezi” és ellenanyagtermelést indít el ellene, tehát beindul az öngyógyító rendszer mechanizmusa. Elsősorban tapasztalati tudományon alapul a Homeopátia, de például a kvantumfizika valószínűleg „tudományosan” is igazolni fogja a Homeopátia kezelés működésmechanizmusát, létjogosultságát.

A Homeopatikumok típusai:

· Mono- Homeopátia készítmény: egyetlen fajta ősanyagot tartalmaz, mely lehet növényi, állati vagy ásvány eredetű, többnyire golyócska kiszerelésben (golyócskák-globusok). Meghatározása, kiválasztása igen pontos diagnózist kíván, de nagyon célirányos és hatékony a hatása.

· Komplex- Homeopátia készítmény: többfajta (akár 10-12 féle) ősanyag komponensből állhat össze a hígítás, melyben szintén lehet növényi, állati vagy ásványi só eredetű az összetétel. A komplex Homeopatikum kiszerelése lehet tabletta, kenőcs, szirup, injekció formátumú is. A komplex Homeoptaikum sok tünettel jelentkező betegségnél használatos, mikor igen nehéz megállapítani az alap okot. Általános diagnosztika esetén adható, hatásos, de elhúzódhatnak a hatékonysági tünetek (leggyakrabban használt komplex készítmények, pl. Oscillococcinum-influenzára, Sedatif PC – stresszre, alvászavarra, Cocculine – utazási betegségre, Coryzalia – náthára, allergiás náthára, Homeogene-9 torokgyulladásra, gégehurutra, Stodal – gége, légcső- és hörgőhurutra.

Homeopátia / Kiemelt és ajánlott Társoldal: