BIOENERGETIKA / Csakrák, mint Bioenergetikai központok és energia szolgáltatók

Csakrák az aura burokkal együttműködnek, minden egyes csakra, minden egyes burokkal kapcsolatban van. A csakrák szolgáltatják és biztosítják az aura részére a környezetből az energia felvételt. Ha egy csakra lezárt, át tud venni energiát egy másik csakrából, csak nem biztos, hogy elégséges mennyiséget (lásd még: radiesztézia- az emberi test polaritása). A csakrák gerjesztett spirális légörvények, meghatározott, az emberi fajra jellemző forgási irányuk van, melynek sebessége az energia felvételétől függ. Ha szüksége van a csakrának energia felvételre, akkor az adott környezeti energiasávból veszi fel az energiát magához úgy, hogy az adott sugárzási sávban megnöveli forgási sebességét és ezzel a sebességgel, mintegy „benyalábolja” a működési sávfrekvenciájában levő szabad elektronokat.

Energia felvételi források:

· A testi, anyagi forrás, mely a táplálék, víz felvételével, az emésztéssel, az anyagcserével és a kiválasztás során termelt és felvett energiával áll kapcsolatban (vízterápia, Táplálkozás -anyagcsere és a tápanyagok energiaértéke).

· A belélegzett levegő, azaz a légzés és oxidáció, a polarizálás útján felvett energia (légzés bioenergetika).

· A környezeti és kozmikus sugárzási energia felvétellel felvett energia. Ebbe a kategóriába taroznak a globális (földi) és kozmikus térből (Nap, Hold, stb.) felvett energiák, illetve a minket körülvevő élő és élettelen világ kisugárzásából felvehető energiák.

· Gondolkodásmódból és érzelmekből származó leadott ill. felvett energiák (Vonzás törvény).

Az ember energia termelését és energia felvételét negatívan befolyásoló tényezők:

· A káros földsugárzások ott, ahol sokat tartózkodik az ember (radiesztézia).

· A táplálkozási hibák, leginkább a kiegyensúlyozatlan és helytelen (savasító-lúgosító ételek!) táplálkozás. ERRŐL egy külön fejezetben szólok!

· Nemcsak a mennyiség a fontos, hanem a minőség is, azaz a változatos energiafrekvenciájú táplálkozás is (táplálkozási alapismeretek, fogyókúra, vitaminok, ásványi anyagok).

· Az immunrendszert, a vért nagy mértékben terhelő szabadgyökök felhalmozódása

· A folyadék hiány (vízterápia)

· A légszennyezettség

· A mozgáshiány

· Fizikai túlterhelés, melyet nem követ energetikai kompenzáció, azaz energiatöltődés

· Alvási elégtelenség vagy alvási nehézségek és a horkolás

· A betegségek (pl. Candida betegség,, reflux betegség,gyulladások, allergia, a vastagbélrendszer -bélflóra betegségei, a nehézfém mérgezések)

· A stressz, depresszió,, a félelem, a szorongás

· Negatív szellemi eredetű tényezők, destruktív gondolatok. A mások iránti negatív gondolatok (pl. irigység, szakmai féltékenység /gyógyítók esetében hatványozottan!/, hiúság, káröröm) rengeteg energiát leszívnak a „rosszakarótól”, ezt hívjuk energetikai „bumerángnak”.

BIOENERGETIKA / Csakrák Bioenergetikai forgásirányai nemeknek megfelelően

A csakráknak forgásirányuk is van, melyek iránya különböző, és ez a különbözőség nemileg is jellemző. A férfiaknál az egyes csakra az óramutató járásával megegyező irányban forog. A kettes csakra ellentétes irányban forog, mint az egyes csakra. A hármas, ötös és hetes csakrák forgásiránya megegyezik az egyes csakra forgásirányával. A négyes és hatos csakrák forgásiránya, pedig megegyezik a kettes csakra forgásirányával. A nőknél az egyes csakra az óramutató járásával ellentétesen mozog, s ennek megfelelően valamennyi csakra ellentétesen, fordítottan forog, mint a férfiaknál.

Ezek a csakra-forgásirányok biztosítják a csakrák közötti energiatovábbítást, és annak lehetőségét, hogy a lezárt csakra is jusson energiához egy másik csakra energiafelvételéből. Az energiafelvétel folyamatának szabályozása a gerincoszlopban, az idegrendszer által működik.

BIOENERGETIKA / Csakrák Bioenergetikai feltöltésének lehetőségei

A csakra központok energetikai harmonizálása, feltöltése például bioenergetikai kezelésekkel, biorezonancia kezelésekkel, méregtelenítéssel, vízterápiával, akupunktúrával, akupresszúrával, reflexológiával, kristályterápiával és gyógyító kövekkel, energetizáló és harmonizáló testkultúrával, stb. alkalmazásával lehetséges. A Mandalák is képesek csakra harmonizációra, a képek harmonizáló energetikai információt tartalmaznak.

Nagymértékben segít a relaxáció, a sport, a harmonizáló bioenergetikai mozgásgyakorlatok (→pl. MÉLYLÉGZÉS, a Tibeti Öt, Mudra ujjgyakorlatok, ujj- és arcmasszázsok, thai chi) elvégzése, a természetben való elidőzés, a napfény, a zenehallgatás, és a tudatos érzelmi és gondolati feltöltődés (öröm, szeretet keresése és adása illetve fogadása, a humor), bioenergetikai gyógymódok alkalmazása, azaz, az energetikai rezgésszint emelése.

Naponta szánjunk magunkra legalább 15 percet, amikor kikapcsoljuk magunkat a körülöttünk lévő világból, környezeti hatásokból és saját magunk zavaró gondolatai alól is (stressz-mentestő terápiák, a kiegyensúlyozott önbecsülés megteremtése, Bach virágterápia)! Helyezzük magunkat nyugalmi, kényelmi helyzetbe, LÉLEGEZZÜNK MÉLYEN és nygodtan, és találjuk meg magunkban azt az optimális pontot, ahol úgy érezzük, senki és semmi, még saját magunk sem zavarjuk saját magunkat, egyszerűen „csak legyünk”. Ha egyszer csak elmosolyodik (maga sem tudja miért..), akkor elindult az Önmagára való találás (és megnyílás) útján.. :-)).

Ekkor kérdéseket se tegyünk fel, és válaszokat se várjunk, mert az ellazulás és kikapcsolódás után, maguktól is könnyebben érkeznek majd a válaszok, a még ki nem mondott kérdéseinkre is. A válasz sokszor akár „heuréka” formájában, vagy csak egyszerűen egy segítő gondolatsor, kép formájában érkezik el hozzánk. Pihentesse az „élet” körforgatagát és energiával feltöltődve léphet vissza a „jelenbe”!

„Behunyom a szemem, mivel látni akarok.”

(Paul Gauguin)
Bioenergetika / Kiemelt és ajánlott Társoldalak:

Aura lap.hu, Alvás lap.hu, Álmatlanság lap.hu, Holisztikus lap.hu

Kvantumgyógyítás lap.hu, Kineziológia lap.hu, Lélek lap.hu

Reflux lap.hu, Tanácsadás lap.hu, Vetélés lap.hu, Zeneterápia lap.hu

Az Új Föld – az Új Energia – Az Új Tudatossághoz kapcsolódó oldalak és irodalom: az Új Energia Központ – ujenergiakozpont.hu, shaumbra-hu.info / Bíbor kör – Tóbiás tanításai /, kryon.hu
Mandala-Véda Könyvkiadó: Kryon sorozat (Kryon égi-csatornából érkezett tanításai- XI kötet)
Esther és Jerry Hicks (Édesvíz Kiadó): Új életet kezdhetsz! (I, II kötet), Kérd és megadatik! (I, II kötet)