2012- Az új tudatosság

2012-MIÉRT ÉR VÉGET A MAYA NAPTÁR?

A VILÁGVÉGE ELMÉLETEK

Miért ér véget a Maya naptár 2012- ben?

A Fiastyúk csillagkép, ahogy a Földről látszik

A mayák ismerték a Fiastyúk csillagképpel való szoros kapcsolatot és naprendszerünknek a Fiastyúk központi napja, az Alcyone körüli keringési pályáját. A Fiastyúkot úgy is ismerik, mint a Hét Növér. A mi előnyös pontunkból, a Fiastyúkot, mint 7 csillagot látjuk. Aktuálisan 8 csillagból épül fel a Fiastyúk és a mi Napunk a Fiastyúk csillagkép 8. csillaga. A teljes csillagkép, beleértve a mi teljes naprendszerünket, egy óriási spirált formál a Tejút galaxisában. Körül-belül 26.000 év szükséges a mi Napunknak az Alcyone körüli utazáshoz. A mayák erre hivatkoznak, mint Nagy Ciklusra. (1.)

Itt található a fény egy öve, ahogy Alcyone-n keresztül kiterjed a spirálba. Ahogy a mi Napunk halad az Alcyone körül, ki és belép ebbe Photon övbe. Napunk keresztül halad a Photon övön megközelítőleg 2000 év alatt és a övön kívül 11.000 évig. A teljes ciklus felépítése: a naprendszerünk belép a Photon övbe (2000 év), kilép a Galaktikus Éjszakába (11.000 év), és ismét be (2000 év), és ismét ki (11.000 év).

A Nap kering az Alcyone körül és a Föld kerint a Nap körül. E tény eredményeképpen, a Föld még a Nap kapcsolatba kerülése előtt kapcsolatba kerül Photon övvel. Amint a Nap megközelíti a Photon övet, a Föld ki és belép a Photon övbe mindaddig, amíg a Föld keringési pályája teljes mértékben belülre nem kerül. A tavaszi napéjegyenlőségkor, a Föld a legközelebb volt a Photon övhöz. Körül-belül az 1987-es tavaszi napéjegyenlőségkor, 11.000 éves Galaktikus éjszaka után, a Föld ismét belépett a Photon övbe, megkezdődött a Nagy Ciklus befejezése. A Föld keringési pályája miatt a Föld a Photon övben egy hétig tartózkodott 1987-ben. Minden évben, a Nap egyre közelebb került a Photon övhöz. 1988-ban a Föld a Photon övben tartózkodott 3 hétig. 1996-ban a Föld a Photon övben volt megközelítőleg január 18-tól május 23-ig. Minden évben, az idő hossza növekedni fog 2012-es esztendő téli napfordulójáig, amikor a Föld teljes keringési pályája a Photon övben lesz, és ezzel a Nagy Ciklus véget ér. És ez az a dátum, amikor a mayák naptára is végződik. (2.)


Amint a Nagy Ciklus befejeződik, valami érdekes fog történni a Fiastyúk csillagképben. A Maya csillag a Fiastyúk csillagkép 3. csillaga. A Maya csillag 2000 év alatt halad át a Photon övön és nagyjából 1.200 évig van kívül. Az ő Alcyone körüli keringési pályája rövidebb, mivel közelebb van az Alcyone-hoz. A mi Napunk a Photon övbe lépett 1998-ban és teljessé válik jelenléte az övben 2002-re. Amint a Napunk elhagyja a Galaktikus éjszakát és belép a övbe, a Maya csillag már belépett a Photon övbe. Ez a két csillag szinkronizált lesz ebben az időszakban. És ahogy a Maya csillag visszatér a Photon övbe, a Fény Maya Lényei visszatérnek a Földre segíteni nekünk, amint a Nagy Ciklus befejeződik. Nagy Események bekövetkezése készülődik és az Ősi Bölcsesség visszatér a Földre. Tudd, hogy ti mindannyian kiválasztottak vagytok a földi ittlétre ebben az időben, hogy megtapasztaljátok mi fog történni.

 

2012: The Year of the Mayan Prophecy

2012 – A Tollaskígyó visszatér (Egy titokzatos civilizáció elképzelései a közeljövőnkről)

2012 – A maja prófécia éve

Daniel Pinchbeck második könyvének központi témája nemcsak profetikus, miként a címből adódóan egy világkorszak lezárultát jelzi, de önmagában is látomásszerű vízió, mely nem hagyja nyugodni az olvasót. Mintha minden 2012. december 21. irányába tartana. A szerző első könyve (Breaking Open the Head) egyébként a jelenkori sámánizmus világába kalauzol el tudatmódosító szerek használatával, az író személyes élményein keresztül. Pinchbeck rendszeresen publikál a New York Times Magazineban, a Wiredben és a Village Voiceban egyaránt, jelenleg New York városában él.

A címben szereplő kötet lenyűgöző, életrajzi köntösbe ágyazott történet, ahol a személyes hangvétel nem csak átélhetőbbé, de sokkal érdekfeszítőbbé is teszi az utazást nemcsak a szerző elméjének képzeletbeli tájain, de Földünkön egyaránt: a gaboni sámánizmus világától az Amazonas őserdein keresztül a hopi indiánok sivatagos, sziklás földjéig kísérhetjük el a szerzőt útjain.
Pinchbeck gazdag szókincsű, bravúros fogalmazásmódú műve teljesen újszerű ideákkal ismerteti meg még a határtudományok alapos ismerőit is. Elég csak a felhasznált forrásművek hosszú lajstromán, az idézett szerzők sokféleségén végigtekinteni, hogy lássuk: olyan messzemenő alaposság és komolyság jellemzi a művet, ami a magyar „kutatási szférában” egyáltalán nem található meg. Ezt a bravúrt teljes őszinteséggel, az arrogancia legkisebb jele nélkül sikerült végigvinnie.
2012. december 21. az a dátum, amikor a Nap egészen pontosan a Tejút közepén kel fel, az ott elhelyezkedő fekete lyukkal egy síkban – ez az esemény 25.800 évente egyszer történik meg. Ez a periódus az ősi maja naptárban szintúgy egy teljes ciklus végét jelenti. De nemcsak a maják fejlett naptárrendszere jövendöl változást 2012-re: a hopi indiánok időszámításának negyedik korszaka, a hinduk által jelölt kali-yuga, avagy végső sötét kor ill. az ókori görögök utolsó, vaskorszaka egyaránt nem túl fényes jelenünket illeti meg.
2012. december 21. azonban nem a világvége eljövetelét jelenti, sokkal inkább egy korszak lezárultát: technikai versengésen, gazdasági haszonszerzésen alapuló civilizációnk a globális felmelegedéssel, fenyegető peak-oil és ökológiai katasztrófával, globális pénzügyi intézményrendszerünket érő csapássorozattal párhuzamosan, a megelőzőt felváltva egy új korszakba lép át. Túllépünk valamin, ami meghaladottá válik: egy olyan érába, ahol a hangsúly a természettel és embertársainkkal való összhangon lehet, egy tudatosabb, harmonikusabb együttélés irányában. Legalábbis ha minden jól alakul – a jövő nyitott.

Vajon lehet közük az idegeneknek az eljövendő változáshoz? Ha igen, valóban a jó oldalon állnak? A gabonakörök hol kapcsolódnak ebbe a képbe? Terence McKenna 70-es évekbeli pszichedelikus víziói, szoftveres számításai, melyek szintén 2012. december 21-et dobtak ki végeredményként, vajon ugyanebben az összefüggésrendszerben nyerik el értelmüket? Megannyi kérdés, melyekre Pinchbecknek sikerül választ találnia, legalábbis ésszerű, hihető elméletet – de ettől még nem kevésbé meghökkentő, amit itt találunk.

Pinchbeck könyvében olyan, teljesen újszerű meglátások kerülnek felszínre, amelyek eddig sehol sem jelentek meg írói képzeletben, nyomtatásban. Itthon mintha csak a kuriózum iránti igény lenne meg, de nincs mögötte alapos felkészültség, komolyság. Végre egy könyv, ami felrázza az állóvizet.
A kötet jelenleg csak angolul érhető el, magyar fordítás várható kiadásáról nincsen tudomásunk.

Egyes vélemények szerint több gabonaábra is majanaptárat ábrázolja, ráadásul egyre több ilyen ábra jelenik meg évről évre.

A maja naptárról azt is tudni lehet, hogy a naptár szerint az idő 2012.12.12-én véget ér.
Ezt a dátumot ezért és több ok miatt is többen döntő jelentőségűnek tartják.

Van aki valóban a világvégét várja, van aki egy globális változást lát a dátumban. Akadnak akik kozmikus katasztrófától tartanak, de olyan vélemények is akadnak, hogy a földönkívüliek azon a napon fogják megszállni bolygónkat.
Természetesen mások szerint ez egy újabb világvége hisztéria ami teljesen alaptalan, hiszen volt már ilyen és több kutató szerint a maják körforgásban értelmezték az őket körülvevő világot, így a naptár egyszerűen csak körbeforog.

Minden esetre egy tényt megállapíthatunk: a maja naptár pontosabb mint az általunk használt naptár.

A többit mindenkinek magának kell eldöntenie.

Linkek:

Magyar wikipedia (HUN) | http://hu.wikipedia.org/wiki/Maja_napt%C3%A1r
Naptárak (HUN) | http://www.naptarak.com/naptarak_maja.html

Fórum (HUN) | http://forum.mimi.hu/viewtopic.php?t=521

Világvége visszaszámoló | http://countdowntoapocalypse.com/
Maja idő visszaszámlálás | http://www.countdown2012.org/
Idő vége visszaszámoló | http://churchofcriticalthinking.org/countdown.html

Wikipedia (EN) | http://en.wikipedia.org/wiki/Maya_calendar
Maya naptár visszaszámláló (EN) | http://www.azteccalendar.com/maya/
Gergely naptár Maya naptár átszámító (EN) | http://www.diagnosis2012.co.uk/mlink.htm
Elmélkedés 2012-ről (EN) | http://www.levity.com/eschaton/Why2012.html

A Maya Naptár Végső lépései 2012-ig:
2009 november 8 – a Hatodik Éjszaka kezdete

Mielőtt belevágnék a közepébe a Csillag Hullám-mozgás (vagy Alsó Világ) most feljövő hatodik éjszakája, 2009 november 8 – 2010 november 2, kapcsán, úgy érzem, hogy tisztáznom kell néhány alapvető kiindulási pontomat a Maya Naptár megértésével kapcsolatban, mivel a vele kapcsolatos különféle nézetek jelentősen eltérnek.  Például vannak, akik úgy hiszik, hogy a Maya Naptár végső napjának időpontja csak egy körforgás végét és egy új körforgás kezdetét jelzi.  A magam részéről, mindazonáltal, úgy gondolom, hogy egy sokkal mélységesebb dolog felé közelgünk, mint csupán egy pont a körforgásban, mely újra ismétlődik.  Az ősi maya időkből fennmaradt egyetlen felirat a Tortuguero emlékmű, amely leírja a mayák naptárjának végét (http://bit.ly/3Ni2rD), azt mondja, hogy akkor a világmindenség kilenc ereje fog megnyilvánulni.  A korszerű tudományos vizsgálatok is számos tapasztalati bizonyítékkal szolgálnak, hogy egy olyan időpont felé közeledünk, ahol a világmindenség terv kilenc fejlődési szintje (un. Alsó Világa) egyszerre fog bevégződni.  Ez azt jelzi, hogy ami felé közeledünk, az nem egy új körforgás vagy váltás, hanem vége minden váltásoknak, melyek a fejlődést vezérelték a világmindenség kezdete óta.  Elképzelhető, hogy egy ilyen minden váltások vége, megadja a Földnek az összhang és az örök béke alapját.

 

Amit most világossá kell tenni, az, szószerint, valami olyan, ami eddig még sohasem fordult elő a világmindenség történetében.  Talán ez a, részben ismeretlen, küszöbön álló változás okozza azt a széleskörű tagadást, amely e pillanatban sok-sok emberen uralkodik. Ahelyett, hogy szembenéznének a társadalmi-gazdasági viszonyainkban bekövetkező változásokkal (mert az emberi tudatban bekövetkező változások magukkal vonják a viszonyaink változását is), sokan inkább valamiféle természeti vagy csillagászati eseményről képzelődnek, amelynek állítólag be kell következni 2012. december. 21-én. Mindazonáltal, a Maya Naptár nem valami olyanról szól, ami be fog következni egy adott napon, hanem az emberiség fejlődésének isteni tervét írja le, amelyben a naptár szerinti hatóerők kvantum-váltásai hozzák létre a tudatváltásokat.  Tehát az emberi tudat tovább fog változni, lépésről-lépésre, e tervnek megfelelően, amíg elérjük a teremtési folyamat valódi végső napját, 2011. október 28-át.  E napon a világmindenség legmagasabb kvantum állapotát fogja elérni (13.13.13.13.13.13.13.13.13 13 Ahau), amikor az összhangot megbontó váltások véget fognak érni.  Szemmel láthatólag még nem vagyunk ott.

 

E tudat-fejlődési tervben most közeledünk a Csillag Hullámmozgás /Alsó Világ/ – a kilenc szint közül a nyolcadik – hatodik éjszakájához, amely 2009. november. 8-án kezdődik.  Amennyiben helyesen értelmezem a Maya Naptárt, ebben az eljövendő éjszakában az emberiség történetének legjelentősebb tudatváltását fogjuk megérni.  Ebben az a legizgalmasabb, hogy érzem, ahogy végül magától értetődővé válik egy viszonylag tiszta kép arról, hogyan fog megszületni egy új világ.  Másrészt az is egyre világosabbá válik, hogy ez a születés valószínűleg nagy kihívást fog jelenteni.  Ez oknál fogva egyre fontosabbá válik, hogy megértsük, hogy az előttünk álló egynémely nehézségek valójában az új világ megszülését segítik elő, még akkor is, ha nem minden pillanatban látszik, hogy ezt teszik.  Amennyiben az emberek igazában megértik, hogyan fog ez az új világ megszületni, akkor meg tudják tartani a jövőbe vetett reményüket, mely valamivel több, mint a pusztán ábrándozás.  Sajnos sok zavaros dolog uralkodik a Maya Naptár kapcsán, és sokan, akik szakértőnek kiáltják ki magukat, tagadják azon ősi maya tudást, miszerint létezik a kilenc világmindenség-erő, melyek meg fognak nyilvánulni és ezek, és nem mások magyarázzák, miért fog megszületni az új világ

 

Tehát, ami az előttünk álló időben történni fog, azt nem lehet megérteni csupán a Csillag Alsó Világ hatodik napjából. Az egymást átfedő körforgásokat, melyek előkészítik a fejlődési séma kilencedik, legmagasabb szintjét; ez Egyetemes Hullámmozgást (lásd az ábrán), ezen hatodik éjszaka hatóerejével együtt, mind, mind tekintetbe kell venni. Ezen átfedés miatt, és az idő ezen Hullámmozgáshoz kapcsolódó felgyorsulása következtében, azt gondolom, hogy az eljövendő időszak nemcsak szokatlanul felfokozott lesz, hanem a hatóerői is igen összetettek lesznek.

Mikor ezt írom, (2009. október. 31), 1 Ben), a hatodik nap vége felé közeledünk a Csillag Hullámmozgás folyamatában, mely a vetéstől az érett gyümölcsig tart, ez a hatodik nap virágzás időszaka, mely megelőzi a hatodik éjszakát.  Ahogy egy korábbi cikkben előre jeleztem, néhány közgazdásznak mostanára úgy tűnik, hogy „világméretű gazdasági visszaesés” (vagy annak legrosszabbja) már végére jár.  Mindazonáltal vannak bizonyos mozgások a földön, melyek ezt megcáfolják, és inkább azzal az előrejelzéssel vannak összhangban, amit egy májusi cikkben (http://bit.ly/qeisX) adtam közre egy további gazdasági hanyatlásról, ami különösen az US dollár hanyatlásában fejeződik ki a hatodik éjszaka kezdete körül (lásd (http://bit.ly/qeisX)–ben is).  Manapság számos forrás jósolja a dollár esését, de fontos megjegyezni, hogy az enyém jóval korábban látott napvilágot, és, ha helyesnek bizonyul, azt mutatja, hogy ami a gazdaságban történik, az a Maya Naptárban feltérképezett isteni terv része.

 

Előrejelzésemet a gazdaság további hanyatlásáról azon megfigyelésre alapoztam, hogy az éjszakák, legalábbis a fejlődési Hullámmozgás második részében, mindig azt jelentették, hogy a gazdasági növekedés legalábbis lelassul.  Egy ilyen küszöbön álló hanyatlás jele az eljövendő éjszakában, pl. hogy nagy roham volt az arany iránt, ami először haladta meg az unciánkénti 1000 USD bűvös határt.  Ezen felül, a bennfentes kereskedés egyik mutatója jelzi, hogy az US részvények értékének tényleges alapjait ismerők hajlamosak azt gondolni, hogy az túlságosan felül van értékelve.  Még fontosabb, hogy a világ majd minden sarkában egyre hangosabban emelnek szót az olajdollár rendszer lecserélése érdekében és az US dollár, mint a világ tartalékvalutájának használata ellen is.   E különböző jelek nem azt mutatják, hogy vége a „válságnak”, hanem mi mást, minthogy küszöbön áll a gazdasági hanyatlás erősbödése, különösen az eladósodott Nyugaton.  Látszik, hogy a befektetők megszabadulnak a papír vagy számérték formájú eszközöktől – pont az amire számíthatunk a Csillag Hullámmozgás ezen késői szakaszában, amikor létrejön a tudatváltás nagybani átfordulása az elvontaktól a kézzelfogható gazdasági értékek felé. Tehát, miközben sokan azt mondják, hogy a változások egy összeesküvés eredményei, pl. az US ellen, valójában a felfogni való lényeg az, hogy, ha ez volna a helyzet, akkor ezeket nem lehetne előre jelezni a Maya Naptárból.

 

Hiszem, hogy ami a világgazdaságban történik, az sokkal mélységesebb és alapvetőbb, mint egy időleges válság, és annak a sajátos tudatváltásnak a következménye, amit a Csillag Hullámmozgás hoz.  Ahogy azt a The Purposeful Universe /nyers fordításban: Átgondolt Világegyetem/ (http://bit.ly/yvXjH) c. új könyvemben elmagyarázom, a tudatosság elsősorban viszonyulásunk az Életfához, amely a világmindenség különböző szintjein létezik és egymáshoz ütemezett váltásokat okoz ezeken a különböző szinteken.  Ez azt jelenti, hogy a tudatváltások, melyek új irányt szabnak az életünknek, ugyancsak közvetlen hatással vannak nagyban a világra és társadalomra és a hozzájuk fűződő viszonyunkra is.  Egy tudatváltás, tehát, nemcsak olyasmi, ami a fejünkben megy végbe, hanem egyidejűleg kifejeződik a viszonyaink változásaiban is.  Tehát a tudat váltásai és annak fejlődése kihat a gazdasági viszonyainkra is.  Vagyis, a hatodik éjszaka kezdetével még további menekülésre számíthatunk az elvont érétkektől, ami, várhatóan, különös keménységgel sújtja a nyugati gazdaságokat az Egyesült Államokban és Egyesült Királyságban, melyek a világ pénzügyi központjai maradnak és ellenőrzik a pénzintézeti tevékenységek javát.  Jelen pillanatban ezek a nemzetek, és különösen az Egyesült Államok annyira eladósodott, hogy valójában nincs is szükség magyarázatra, hogy mért fog bekövetkezni újabb hanyatlás a gazdaságában.  Minderre azért van szükség, mert ez olyasmi, ami beindítja azt, ami, így vagy úgy, be fog következni.  Miközben számos dolog beindíthat egy ilyen hanyatlást, és a sajtó a beindítókra fogja helyezni a főhangsúlyt, a hanyatlás mélyebb okait a Maya Naptárból lehet legjobban megérteni.  A Maya Naptár szempontjából a gazdaság folytatódó hanyatlása tükrözi a gazdasági körforgások végéhez vezető, lépésről lépésre végbemenő változásokat, melyek a mayák végső dátumához kapcsolódnak (vagy egy új világ kezdetéhez, ha így tetszik).

 

Amennyiben a gazdaság hanyatlása egy új világ születésének előfeltételeit teremtő folyamat része, jogos a kérdés, hogy vajon e válság milyen mély lesz.  Akkor is, ha világos, hogy a papírpénz értéke, különösen az US dollár, csapást kap, valahogy nyitott marad a kérdés, hogy milyen messzire fognak elérni ennek a következményei.  Úgy gondolom, ezt csak a születendő új világ természetének tanulmányozásával lehet megérteni.  Amikor ezt akarjuk megérteni, nem támaszkodhatunk semmilyen ősi maya forrásra.  A maya források csak azt mondják, hogy a világmindenség Kilenc ereje fog megnyilvánulni, mikor a naptár a végéhez ér, de semmilyen ősi felirat sem beszél arról, mi fog következni ez után.  Mivel nincs anyag, azt javaslom, forduljunk a nagy Ábrahámi vallásokhoz, mint a Biblia vagy a Korán, amelyek mondanak is valamit a dologról.  Amennyiben ezeket társítjuk a Maya Naptárból vett ismereteinkkel, úgy érzem, lelhetünk némi elképzelést az eljövendőkről.  Hiszem, hogy minden, ami eddig történt ebben az időtervben, alá van rendelve az új világ megszületésének.

Tehát, a Korán ezt mondja a 82:17-29 Szúrában: „Honnan tudhatod, hogy mi az Ítélet Napja?  És még egyszer: honnan tudhatod, hogy mi az ítélet Napja?”. Azon a napon, mikor egy lélek sem tehet semmit egy másikért!  Azon a napon a döntés Allahé!”**Simon Róbert fordítása. Helikon Kiadó 1997. Hiszem, hogy az uralkodás eltűnése az Egyetemes Alsó Világra utal, amely elhozza az egység tudatát és a rálátást az egész lényünkre és minden korábbi cselekedetünkre.  Amennyiben ezt komolyan vesszük, az maga után vonja, hogy minden láncot el kell szakítani, amellyel egyik ember a másikon uralkodik.  A Biblia utolsó könyve, a Jelenések 21:4-5 ugyancsak egy megszületendő új világot ír le:  „És az Isten eltöröl minden könnyhullatást az ő szemeikből; és a halál többé nem lészen, sem a keserűséggel való sírás, sem kiáltás, sem semmi fájdalom nem lészen többé:  mert az elsők /korábbiak – ford./ elmúltak.  És monda az ki a’ székben ül vala: Ímé mindeneket megújítok.”**Károli Gáspár fordítása. Heckenast Gusztáv, Pest, 1857. Ez, láthatólag, azt mondja, hogy a múlt minden láncát el kell szakítani az új világ megszületéséhez.  A kettőt egybe vetve az látszik, hogy az új föld születésének előfeltételei, hogy meg kell szabadítanunk magunkat a múlt láncaitól ugyanúgy, mint a más emberek láncaitól.

Sokak e változásokat olyan magasrendűnek tekinthetik, hogy sokkal vigasztalóbbnak tűnhet, ha arról képzelegnek, hogy a világ véget ér és utána végig megy az összes szükséges változáson, amelyek többé-kevésbe fejre állítják a világunkat.  Bizonyos, hogy hatalmas a száma a hatalomban lévő embereknek, akik nem akarják látni az egyenlőség és összhang felé vezető átalakulások létrejöttét.  A fenti idézetek, mindazonáltal, némi magyarázatot adnak arról, merre vezet bennünket a gazdasági visszaesés és milyen mélységű lesz.  Lehet, hogy például a pénz teljesen el fog tűnni? Úgy gondolom, az a válasz, hogy a pénz oly mértékig fog eltűnni, hogy többé már ne láncolja a világot a múlthoz.  A gyakorlatban ez valószínűleg azt fogja jelenteni, hogy a hasznot hajtó befektetésekről, stb. való gondolkodás okafogyottá válik, mivel nem valószínű, hogy a megjelenő új világ az elvont értékek felhalmozására alapozó növekvő gazdaság lesz.  Még valószínűbb, hogy az új világ a megosztáson és a társadalom összes tagjáról való gondoskodáson fog alapulni, ahogy az Egyetemes Hullámmozgás egységtudatossága, előreláthatólag sok felfordulás után, végül is teret nyer.  A hatodik éjszaka legközelebbi időszaka az lesz, amikor az átalakulás gyakorlati kifejeződéseit ki kell próbálni és megvalósítani.  A jelenlegi világ szemszögéből nézve ez elképzelhetetlennek látszódhat.  Mégis, nincs olyan, hogy állandó emberi természet, és a valóságfelfogásunk és az ösztönzés, hogy mit teremtsünk, a Hullámmozgás változásaival együtt változik.  A Tartományi-, Nemzeti-, Bolygói- és Csillag Hullámmozgások emberei teljességgel eltérően közelítették meg az életet és az egyetemes ember, melyet a Kilencedik és Egyetemes Hullámmozgás fog megteremteni, a tudat fejlődésének megkoronázását fogja képviselni.  Tehát, valószínűleg, a korábbihoz képest eltérő világfelfogással és eltérő minőségekkel fog rendelkezni.  A megosztáson alapuló gazdaság, nyilvánvalóan, csak akkor válhat teljességgel lehetővé, ha az Egyetemes Hullámmozgás által hozott egység tudat sikeresen megvalósult.  Annak ellenére, hogy a hatóerő váltások most gyorsan következnek, hozzá kell tennem, hogy el kell telni egy bizonyos időnek (2011 után néhány éves időszaknak) mire ez az új gazdaság felveszi a végleges formáját.

Akkor hát, hogy fog a gyakorlatban végbemenni ez az átmenet az olyan embertől, aki lényegében csak magáról gondoskodik, egy olyan emberré, aki látja a minden egységét és megosztozik a teremtés gyümölcsein?  Az élettapasztalásunk ilyen változása ma még olyan lehetetlenségnek látszik, mint annak idején a Berlini Fal leomlása.  De, hasonlóképpen, a Berlini Fal lehullásához, mely végső soron az emberi tudat kelet-nyugat sarkításának felemelkedését tükrözte, az új világ megszületése úgy van előirányozva, hogy az a – legfőképpen nyugati elmékben fenntartott – belső és külső falak felemelkedésének eredményeképpen jön létre.  Tehát, a gyanúm szerint, a hatodik éjszaka első fele során a gazdaság egyre esősebben le fog lassulni, mivel az USA népességének fogyasztása már nem lesz képes a világ ipari gépezetét tovább hajtani.  Az USA világhatalma le fog csökkenni a dollár esésének eredményeképpen.  Viszont, a világ egyetlen része sem feltételezheti, hogy mentes marad ennek a hanyatlásnak közvetett hatásaitól.  Ebben a leszállásban egyszer csak jön egy pont, ahol számos ember ráébred, hogy többé már nem lehet feltámasztani a régi növekvő gazdaságot és többé már nem lehet visszatérni a „szokásos üzlethez”.  Ezen a ponton igen elszánt társadalmi-gazdasági megoldásokat kell feltárni, hogy a népek túléljenek, akár a szószerinti fizikai értelemben is, mivel nyilvánvalóvá válik, hogy a múlt gazdasági kapcsolatainak és a gazdasági láncainak természete okozta a gondokat.  Feltehetjük a kérdést, például, hogy mi fog történni, ha a gazdaságilag fontos országok népességének jelentős része nem lesz képes fizetni a jelzálog kölcsönét? Ezeknek az embereknek majd tömegesen el kell hagyniuk a házaikat, úgyhogy a bankok tulajdonában lévő számtalan ház üresen fog állni, miközben az emberek az utcán vannak?  Ez egy olyan helyzet, ami már megtörtént Detroit néhány külvárosában, ahol korábban autókat gyártottak.  Tehát ez a forgatókönyv nem feltevés, hanem bizonyos határok között, korlátozott léptékben már meg is történt.

Nagy valószínűséggel az fog történni, hogy fizetési haladékot fognak követelni az adósságokra, hogy az embereknek többé már ne kelljen fizetni, hogy a házaikban maradhassanak.  Lehet, hogy a nagyobb léptékben ezt megelőzi, hogy bizonyos nemzetek szükségesnek fogják látni, hogy nyomást gyakoroljanak az államadósságok elengedése érdekében, hogy fennmaradjon a világ egyensúlyi állapota.  Amennyiben az adósságok ilyen halasztása intézményessé válik, ez valószínűleg megszünteti a pénz és a múlt láncainak hatalmát, amely ma még fennáll.  Ez hatékonyan meg fogja teremteni az utakat a fenntartható gazdaság felé, amelyben az kap hangsúlyt, hogy az emberek szükségeltét a jelen pillanatban kell teljesíteni (visszatérve a múlt láncainak elvágásához).  Ez természetesen sehogy sem lesz forradalom nélkül, és mint ilyen, valószínűleg világméretű lesz, mivel a világ gazdaságai jelenleg igen mélyen egymásba vannak gabalyodva.  Valószínűleg az USA-ból fog elterjedni a világ legnagyobb része felé.  A világ társadalmi-gazdasági rendszerének ez a hatalmas átalakulása valószínűleg 2010. július. 17 (a Világmindenség Közeledés)** és a Csillag Hullámmozgás Hetedik Napjának kezdete (2010. november. 3.) között fog bekövetkezni.  Természetesen, ez sok olyan egyéb uralmi rendszer feloszlatását fogja szolgálni, melyeket a világ legfőképpen a Nemzeti-, de a Bolygói Hullámmozgásból is örökölt.  A hatóerők tekintetében ez az időszak, 2010. július. 17. – november 3, az elő-Egyetemes Alsó Világ és a Csillag Hullámmozgás átfedése során teremtődik meg.***  Amit ez a forradalmi időszak legvalószínűbben elér, az a hozzá kapcsolódó kormányzati és nemzeti fennhatóságok csökkenése (nem valamely adott kormány fennhatóságáé, hanem a kormányzati fennhatóságé, mint olyané, amit az emberiség a Nemzeti Hullámmozgásoktól és annak apajogú tudat-keretétől örökölt.  Mondani sem kell, hogy egyesek majd megpróbálnak előnyöket kovácsolni egy ilyen helyzetből).  Komolyan fel fog merülni a kérdés, hogy mire kellenek a kormányok és az országhatárok, „mikor egy lélek sem tehet semmit egy másikért.” Az én látomásom, hogy a Világmindenség Közeledés és a Csillag Hullámmozgás hetedik napja között eltelt időszakban ekképpen az emberi művelődés teljes körű nagyjavítása fog bekövetkezni..  Ekkor lesz az egyéni ösvények megválasztásának ideje is.

Miért fog ez a 2010. július. 17. – és 2010. november. 2. közti időszak ilyen forradalmi átalakulásokat hozni? Nos, van két korábbi időszak, amely említésre méltó párhuzamosságot mutat ezzel a most eljövendő szakasszal.  Az egyik i.sz. 1498—1617, a reneszánsz, amely széles értelemben a hűbérúri /feudális/ rendszer bukását jelentette, mely a Vatikánt tekintette a világhatalom végső forrásának, valamint az újkor kezdetét hozta.  a második az 1986-1992 időszak, amely a demokratikus forradalmak hullámát hozta (beleértve a Berlini Fal leomlását) és olyan világot eredményezett, melynek féltekéi többé nem voltak elkülönülve.

Azt is észrevehetjük, hogy a két kapcsolódó forradalmi időszak a szellemiség új kifejezésébe torkollott, az első esetben a reformáció, a második esetben az Egybehangzó Összerendeződés****, mely, valamiképpen a napjaink sokfelől összeválogatott New Age mozgalmának kiindulási pontjává vált.  Ez azt is jelezheti, hogy ugyanebben az időben, a Világmindenség Közeledést követően, egy új szellemi ébredés fog bekövetkezni.  Mivel a Világmindenség közeledés lesz az egység tudat első fuvallata, ez azt vonja maga után, hogy az emberek isteni késztetést kapnak, hogy osztozzanak az egész teremtés egységében és felismerjék azt.  Hiszem, hogy ez egy szavakon túli szellemiség lesz, amely az istenség közvetlen megtapasztalásán alapszik.  Vagyis, míg a reformáció olyan felébredés volt, mely az írott szót hangsúlyozta, a New Age mozgalom ezoterikus eszmékből eredt, melyeket néha csatornáztak vagy elbeszéltek, hiszem, hogy az előttünk álló szellemi felébredés nem olyasmi lesz, amit szavakban meg lehet fogalmazni, hanem az egyszerű tudáson fog alapulni.

Úgy érzem nyitott kérdés, hogy ez a 2010. július 17. és november. 3. közti átváltoztató forradalom békés lesz-e, de az 1986-1992 közti időszakkal való párhuzamossága azt jelzi, hogy ez legalábbis lehetséges.  Mindazonáltal, az világos, hogy az emberek meg fognak oszlani aszerint, hogy együtt akarnak-e áramlani a bejövő hatóerőkkel, melyek az új világ felé vezetnek, vagy ellenállnak és a múlt rendszerek fenntartására vagy azok visszaállítására törekszenek.  Tehát nem csoda, hogy hatalmas erők próbálják a Maya Naptárt úgy beállítani, hogy azt mondja, hogy 2012. december. 12-én történni fog valami.  (Ennek jellegzetes példája a 2012 c. hollywoodi mozi, ami egy katasztrófa film, de a legtöbb New Age guru előkészítette a talajt ezen alaptalan félelmek számára, mert csak ezt az egy időpontot hangsúlyozták, és elhallgatták, hogy a Maya Naptár a fejlődés kilenc szintjét tartalmazza.) Hogy az emberek miként fognak viszonyulni ehhez a változáshoz, az attól is függ, hogy az emberek mennyire értik a Maya Naptárt és a világmindenség tervet, e pillanatban csak egy elenyésző kisebbség van tudatában a naptár igazi formájának, vagyis a kilenc világmindenség hatóerő megnyilvánulásának.  A nagy többség, valójában sohasem ismeri fel a tudatosan az előttünk álló dolgokra figyelmeztető jeleket.  Viszont, amennyiben megértik, hogy a magas szintű változások egy isteni tervből erednek, ez azt jelentheti, hogy bekövetkezhet egy szellemi felébredés.  Amennyiben ez megtörténik, nem fognak arra hajlani, hogy a körülöttük zajló változásokat csak jelentőség nélküli zavaros eseményeknek tekintsék, ahogy az uralkodó sajtó biztosan be fogja állítani azt.

Tudván, hogy az egész naptár a tudat fejlődési folyamatában való részvételről szól, nagy veszély van abban, hogy az emberek azt hiszik, hogy a Maya Naptár csak egyetlen napról szól, amelyben valamilyen esemény történik, legyen ez a kitaláció a „pólusváltás”, „csillagok együttállása”, „X Bolygó”, „világvége” vagy „tudatváltás”.  Ez egy hihetetlenül gyermeteg, végtelenül babonás természetű elképzelés, amely azt hiszi, hogy az új világ csakúgy lehull az égből az emberekre, anélkül, hogy tevékenyen és tudatosan részvét vennénk az egység tudatához vezető folyamatokban.  A valóságban elsöprő jelentőségű bizonyítékaink vannak, hogy a Maya Naptár, a tudatváltások sorrendjét írja le, amit még magasabb gyakorisággal fogunk megtapasztalni 2010. július. 17. után, és még kifejezettebben a tényleges Egyetemes Hullámmozgás 2011. március. 8-i kezdete után.  Csak 2011. október. 28-án fejeződnek be a váltások, és az egység tudatosság állandósul, ami egy ezredéves béke alapját fogja szolgáltatni.  Ez a rezgésszám növekedés, történetesen, azt is megmagyarázza, hogy milyen hatalmas nagyjavításon mennek keresztül az összes uralkodási rendszerek és milyen rövid időszak alatt.  Az én ajánlásom, az erkölcsös életen és igazmondáson túl, hogy tanuljunk meg élni a kilencedik szint áramlásával  (http://bit.ly/WWjiG). Maradj a folyó közepén és összpontosíts az új világ megtestesülésére.

 

Carl Johan Calleman

Seattle, 2009. október. 31, (1 Ben)

www.maya-portal.net
www.calleman.com

* Az US dollár jelentős esésének hatásai a gazdaságra nem mentesek a bonyodalmaktól.  A belkereskedelem elviekben (ez egy durva egyszerűsítés) érintetlen marad, míg az US árukivitel versenyképesebbé fog válni.  Mindazonáltal, biztos, hogy ez gyengíteni fogja az USA világhatalmát, mivel a vállalatait alacsonyabb áron lehet megvásárolni külföldi pénznemekben és mivel pl. az olaj behozatal sokkal drágábbá válik.

** Korábbi könyveimben tétováztam az Egyetemes Alsó Világ hosszával kapcsolatban, néha azt gondolván, hogy egy 260 nap hosszúságú tzolkin kör lesz, néha meg azt, hogy ez a Csillag Alsó Világ tizenkettedike lesz, ami 13 x 18 = 234 napot tesz ki.  Ahogy közeledünk a végső átváltási forgatókönyvhöz, azon gondolat felé kezdek hajlani, hogy az Egyetemes Alsó Világ 234 nap hosszúságú lesz, melynek kezdetét 2011. március. 8-ra teszem amit, megelőz az elő-Egyetemes Alsó világ kezdete 2010. július. 17-ével.  Az a bizonytalanság ebben, hogy láthatóan nincs ősi maya forrás, mely leírná a 18 napos oxlahunkin időszakot, pedig ez lenne az ésszerű.  Másrészt az ősi mayáknak nem kellett foglalkozni az új világba való átalakulás forgatókönyvével és valószínűleg figyelmen kívül hagyták ezt az időszakot, míg ez nagyon fontossá válhat a mi időnkben.   Valójában van egy korábbi példa, mely szerint a mayák csak akkor követtek egy körforgást, ha a hatásai valóságossá váltak.   Ez az un.  Rövid Számlálás 13 katun-ja, amelyeket a Klasszikus Maya időkben nem vizsgáltak, feltehetően azért, mert a hatásait még nem érezték elég erősen.  Csak később, a Klasszikus Utáni időkben váltak ezen Rövid Számlálás hatásai olyan erőssé, hogy ezek lettek a mayák által követett uralkodó körforgások, úgyhogy felváltották a Hosszú Számlálást és központ naptári körforgássá váltak.  Így hát, ha a Klasszikus Mayák nem a Rövid Számlálásra alapozták a naptáraikat, még jóval kevesebb okuk lett volna a 18 napos szakaszt figyelembe venni, ami számukra csak az igen távoli jövőben fejtette volna ki a hatását.

*** Amit itt eljátszunk, az kölcsönös egymásra hatás az átfedésben lévő időszakok között, melyek úgy keletkeznek, hogy a Csillag Alsó Világot felosztjuk 13 részre is meg 20 részre is, tzoolkinban lévő trecena és uinal hatóerői közti átfedésekhez hasonlóan.  Amikor a Csillag Alsó Világ 4680 napját elosztjuk 13-mal, ez 13 napot és éjszakát eredményez, melyek 360 nap hosszúak, de, ha 20-szal osztjuk, akkor egy hullámmozgást eredményez amely 234 nap hosszú.

**** A Világmindenség Közeledés (Összerendeződés), felhívása július 17-18-án, és a Harmonikus Összerendeződés (Közelítés), tehát, közvetlen párhuzamban állnak annyiban, hogy ami a Harmonikus Összerendeződés volt a Csillag Alsó Világban, ugyanaz lesz a Világmindenség Közeledés az Egyetemes Alsó Világban.  Ez azt jelenti, hogy a Világmindenség Közeledés nemcsak egy átváltoztató politikai időszak kezdetévé fog válni, ahogy az 1986-ban történt, hanem azon szellemi felébredés első fuvallata lesz, ami később teljesen ki fog fejeződni az Egyetemes Alsó Világban.

E képet csak magyarázó ábraként illesztettem be innen: (http://bit.ly/WWjiG). – ford.

A Világmindenség Kilenc szintje (Alsó Világok), melyek a Maya Naptár végére vonatkozó egyetlen fennmaradt maya felirat szerint (Tortuguero Emlékmű 6) a végnapon meg fognak jelenni.  Jelenleg a nyolcadik szinten (a Csillag Alsó Világban) élünk és felfelé törekszünk a Kilencedik, legmagasabb szintre, az Egyetemes Alsó Világba. ( A Jaguár Piramisának fényképét Tikal-ban a szerző készítette).