BIOENERGETIKA / Csakrák, mint Bioenergetikai központok és energia szolgáltatók

Csakrák az aura burokkal együttműködnek, minden egyes csakra, minden egyes burokkal kapcsolatban van. A csakrák szolgáltatják és biztosítják az aura részére a környezetből az energia felvételt. Ha egy csakra lezárt, át tud venni energiát egy másik csakrából, csak nem biztos, hogy elégséges mennyiséget (lásd még: radiesztézia- az emberi test polaritása). A csakrák gerjesztett spirális légörvények, meghatározott, az emberi fajra jellemző forgási irányuk van, melynek sebessége az energia felvételétől függ. Ha szüksége van a csakrának energia felvételre, akkor az adott környezeti energiasávból veszi fel az energiát magához úgy, hogy az adott sugárzási sávban megnöveli forgási sebességét és ezzel a sebességgel, mintegy „benyalábolja” a működési sávfrekvenciájában levő szabad elektronokat.

Energia felvételi források:

· A testi, anyagi forrás, mely a táplálék, víz felvételével, az emésztéssel, az anyagcserével és a kiválasztás során termelt és felvett energiával áll kapcsolatban (vízterápia, Táplálkozás -anyagcsere és a tápanyagok energiaértéke).

· A belélegzett levegő, azaz a légzés és oxidáció, a polarizálás útján felvett energia (légzés bioenergetika).

· A környezeti és kozmikus sugárzási energia felvétellel felvett energia. Ebbe a kategóriába taroznak a globális (földi) és kozmikus térből (Nap, Hold, stb.) felvett energiák, illetve a minket körülvevő élő és élettelen világ kisugárzásából felvehető energiák.

· Gondolkodásmódból és érzelmekből származó leadott ill. felvett energiák (Vonzás törvény).

Az ember energia termelését és energia felvételét negatívan befolyásoló tényezők:

· A káros földsugárzások ott, ahol sokat tartózkodik az ember (radiesztézia).

· A táplálkozási hibák, leginkább a kiegyensúlyozatlan és helytelen (savasító-lúgosító ételek!) táplálkozás. ERRŐL egy külön fejezetben szólok!

· Nemcsak a mennyiség a fontos, hanem a minőség is, azaz a változatos energiafrekvenciájú táplálkozás is ( táplálkozási alapismeretek, fogyókúra, vitaminok, ásványi anyagok).

· Az immunrendszert, a vért nagy mértékben terhelő szabadgyökök felhalmozódása

· A folyadék hiány (vízterápia)

· A légszennyezettség

· A mozgáshiány

· Fizikai túlterhelés, melyet nem követ energetikai kompenzáció, azaz energiatöltődés

· Alvási elégtelenség vagy alvási nehézségek és a horkolás

· A betegségek (pl. Candida betegség,, reflux betegség,gyulladások, allergia, a vastagbélrendszer -bélflóra betegségei, a nehézfém mérgezések)

· A stressz, depresszió,, a félelem, a szorongás

· Negatív szellemi eredetű tényezők, destruktív gondolatok. A mások iránti negatív gondolatok (pl. irigység, szakmai féltékenység /gyógyítók esetében hatványozottan!/, hiúság, káröröm) rengeteg energiát leszívnak a „rosszakarótól”, ezt hívjuk energetikai „bumerángnak”.

BIOENERGETIKA / Csakrák Bioenergetikai forgásirányai nemeknek megfelelően

A csakráknak forgásirányuk is van, melyek iránya különböző, és ez a különbözőség nemileg is jellemző. A férfiaknál az egyes csakra az óramutató járásával megegyező irányban forog. A kettes csakra ellentétes irányban forog, mint az egyes csakra. A hármas, ötös és hetes csakrák forgásiránya megegyezik az egyes csakra forgásirányával. A négyes és hatos csakrák forgásiránya, pedig megegyezik a kettes csakra forgásirányával. A nőknél az egyes csakra az óramutató járásával ellentétesen mozog, s ennek megfelelően valamennyi csakra ellentétesen, fordítottan forog, mint a férfiaknál.

Ezek a csakra-forgásirányok biztosítják a csakrák közötti energiatovábbítást, és annak lehetőségét, hogy a lezárt csakra is jusson energiához egy másik csakra energiafelvételéből. Az energiafelvétel folyamatának szabályozása a gerincoszlopban, az idegrendszer által működik.

BIOENERGETIKA / Csakrák Bioenergetikai feltöltésének lehetőségei

A csakra központok energetikai harmonizálása, feltöltése például bioenergetikai kezelésekkel, biorezonancia kezelésekkel, méregtelenítéssel, vízterápiával, akupunktúrával, akupresszúrával, reflexológiával, kristályterápiával és gyógyító kövekkel, energetizáló és harmonizáló testkultúrával, stb. alkalmazásával lehetséges. A Mandalák is képesek csakra harmonizációra, a képek harmonizáló energetikai információt tartalmaznak.

Nagymértékben segít a relaxáció, a sport, a harmonizáló bioenergetikai mozgásgyakorlatok (→pl. MÉLYLÉGZÉS, a Tibeti Öt, Mudra ujjgyakorlatok, ujj- és arcmasszázsok, thai chi) elvégzése, a természetben való elidőzés, a napfény, a zenehallgatás, és a tudatos érzelmi és gondolati feltöltődés (öröm, szeretet keresése és adása illetve fogadása, a humor), bioenergetikai gyógymódok alkalmazása, azaz, az energetikai rezgésszint emelése.

Naponta szánjunk magunkra legalább 15 percet, amikor kikapcsoljuk magunkat a körülöttünk lévő világból, környezeti hatásokból és saját magunk zavaró gondolatai alól is (stressz-mentestő terápiák, a kiegyensúlyozott önbecsülés megteremtése, Bach virágterápia)! Helyezzük magunkat nyugalmi, kényelmi helyzetbe, LÉLEGEZZÜNK MÉLYEN és nygodtan, és találjuk meg magunkban azt az optimális pontot, ahol úgy érezzük, senki és semmi, még saját magunk sem zavarjuk saját magunkat, egyszerűen „csak legyünk”. Ha egyszer csak elmosolyodik (maga sem tudja miért..), akkor elindult az Önmagára való találás (és megnyílás) útján.. :-)).

Ekkor kérdéseket se tegyünk fel, és válaszokat se várjunk, mert az ellazulás és kikapcsolódás után, maguktól is könnyebben érkeznek majd a válaszok, a még ki nem mondott kérdéseinkre is. A válasz sokszor akár „heuréka” formájában, vagy csak egyszerűen egy segítő gondolatsor, kép formájában érkezik el hozzánk. Pihentesse az „élet” körforgatagát és energiával feltöltődve léphet vissza a „jelenbe”!

„Behunyom a szemem, mivel látni akarok.”

(Paul Gauguin)
Bioenergetika / Kiemelt és ajánlott Társoldalak:

Aura lap.hu, Alvás lap.hu, Álmatlanság lap.hu, Holisztikus lap.hu

Kvantumgyógyítás lap.hu, Kineziológia lap.hu, Lélek lap.hu

Reflux lap.hu, Tanácsadás lap.hu, Vetélés lap.hu, Zeneterápia lap.hu

Az Új Föld – az Új Energia – Az Új Tudatossághoz kapcsolódó oldalak és irodalom: az Új Energia Központ – ujenergiakozpont.hu, shaumbra-hu.info / Bíbor kör – Tóbiás tanításai /, kryon.hu
Mandala-Véda Könyvkiadó: Kryon sorozat (Kryon égi-csatornából érkezett tanításai- XI kötet)
Esther és Jerry Hicks (Édesvíz Kiadó): Új életet kezdhetsz! (I, II kötet), Kérd és megadatik! (I, II kötet)

Aura Bioenergetikai jelentősége

Az AURA a testünkben zajló energiaáramlás, sejtjeink elektromágneses funkcióinak, információinak kisugárzása. Egyértelmű, hogy testünk minden sejtje energetikai folyamatot végez, melynek elektromágneses tere van, és az is nyilvánvaló, hogy ezek a mágneses kisugárzások nem fognak „megállni” pl. a testünk külső burkánál, a bőrnél. A gondolkodás és érzelem során is keletkezik mágneses mező, mivel energia nem vész el, csak átalakul. Ez a kisugárzás, mintegy burok veszi körül testünket. Kiterjedése, színe és információs tartománya van.

Az átlagos emberi test aura rétegeinek mágneses kisugárzásának összessége nyugalmi állapotban 6-8 Hz hullámhosszú, átlagos kiterjedése 1-2 m, de fizikai állapottól függően lehet akár jóval kevesebb is. Az aura ahogy gyógyul az ember, úgy lesz egyre kiterjedtebb, energiával telítettebb. Az aura feladata a védelem, az ember testi, lelki, szellemi tartalmi információinak kivetítése, és egyben energiaszolgáltató is.

Az aura jelenlegi tudásunk és tapasztalatunk szerint, és a radiesztézia módszerével mérhetően is, 7 rétegből áll, és a rétegre jellemző információ tartalommal bír:

1. Aura-Éteri test: anatómiai, anyagi test, fizikai érzetek, fájdalom, öröm élni akarás tartalmi információját tartalmazza. A bőrtől általában 25-50 mm-re található. Ennek a buroknak a csakra megfelelője a gyökércsakra, melynek működési színfrekvenciája vörös, belső elválasztású mirigye a mellékvesék.

1. Aura-Érzelmi test: vitalitás, az életerő kivetülése. A fizikai test minden minőségét tükröző energetikai rezgés, az érzékeléseinkkel áll kapcsolatban, a szivárvány minden színét tartalmazhatja. A testtől általában 75 mm-re helyezkedik el, vastagsága kb. 50 mm. Energia felvevő központja a keresztcsonti csakra, melynek színe, narancssárga belső elválasztású mirigye az ivarmirigyek. Ebből csakrából kettő van, egy elől és egy hátul helyezkedik el.

1. Aura-Mentális test: érzelmi és gondolati világunk függvénye, lineáris gondolkodás, tartalmazza az ösztönélet, az érzelmek és ezek hátterében levő érzések információit. Az ember egészségével kapcsolatos információkat tartalmazza, átlagosan 200 mm-re található a testtől, vastagsága kb. 125 mm. Energia felvevő csakra-központja a napfonat-csakra, melynek színfrekvenciája a citromsárga. Ebből a csakrából is kettő van, belső elválasztású mirigye a hasnyálmirigy.

Ez a három aura burok a földi-létsík meghatározó energetikai burka.

1. Aura-Spirituális, Asztrális test: tartalma az alacsonyabb és magasabb szintű tudatműködés. Sixtusi réteg, összekötő réteg a fizikai és szellemi síkok között. A tartós, mély érzelmekkel áll kapcsolatban, a testtől 300 mm-re keresendő. Központja a szívcsakra, melynek működési színfrekvenciája a fűzöld. Ebből a csakrából is kettő van, belső elválasztású mirigye a csecsemőmirigy.

Innentől kezdődnek az aura-spirituális létsíkok, melyeket az 5, 6, és a 7. burok információs mezője tartalmaz.

1. Aura-Reinkarnációs szint: a magasabb rendű akarattal áll összefüggésben, a cselekedeteinkért való felelősségvállalás szintje, mely 450 mm-re helyezkedik el a testtől. Csakra-megfelelője a torokcsakra, melyből szintén kettő van. Színfrekvenciája az égszínkék, mirigye a pajzsmirigy.

2. Aura-Kreádor szint: a felsőbbrendű szeretettel van összefüggésben, a felsőbb szintű gondoskodás rezgése, a teremtés szintje. A testtől 850 mm-re helyezkedik el, energia felvevő csakrája a homlok csakra, amit a harmadik szemnek is szoktak nevezni. Ebből is két csakra létezik, színe az indigókék, mirigye az agyalapi mirigy.

3. Aura- a felsőbbrendű tudat integrálódik a fizikai és spirituális tudat között. A gyógyítók innen kapják és kérik a gyógyításhoz szükséges energiát. 1-1,5 méter a kiterjedése általában az emberi testtől, energiaközpontja a koronacsakra, működési színfrekvenciája az ibolya és a fehér szín. Ebből a központból csak egy van, belső elválasztású mirigye a tobozmirigy.

BIOENERGETIKA / Aura fizikai érzékelésének egyéni módszerei

Az aura nemcsak szervezetünk egészségi és energetikai egyensúlyáról, de lelki, szellemi adottságainkról, jelen állapotáról is képet nyújt. Az aura szemmel jelenleg csak az ún. auralátók számára érzékelhető (a gyermekek többsége az, de idővel elfordítja figyelmét róla, és megfigyelőképességét a környezete megismerésére fordítja). Különböző koncentrációs gyakorlatokkal azonban felnőtt korban is megtanulható az auralátás!

Aura koncentrációs gyakorlat

Helyezze a képet kb. 1,5 méterre maga elé. Nézze koncentráltan a fekete pöttyöt legalább 30 mp-ig, vagy tovább. Csak a fekete pöttyöt nézze, idővel, mintha egy másik szín aurája ölelné körül a színes köröket. Ez a gyakorlat azt mutatja be, hogyan kell nézni az emberi aurák látásához, növelve szemünk és érzékenységünk mértékét.

Gyógyítók többsége gyakorlati szintre fejleszti az aura érzékelését intuitív vagy látásszinten is, mert ez hatalmas segítséget nyújthat nemcsak egy általános állapotról, de az egyes szervek, szervcsoportok állapotának energetikai felmérésében is, illetve teljességében magáról az emberről. Mivel az érzelmi állapot nagymértékben kihat az ember teljes Bioenergetikai rendszerére is, így a lelki defektusok is könnyebben feltárhatóak az aura által. Leginkább azok a lelki blokkok, amelyeket a kezelt nem vesz (vagy nem akar) tudomásul venni, vagy nem is fordít rá kellő figyelmet. Minél kiegyensúlyozottabb, minél nagyobb a belső energiatelítettségünk, annál nagyobb kiterjedésű az auramezőnk. Energetikailag testi, lelki, szellemi szinten annál erősebbek, védettebbek vagyunk. Energetikai védettségünk mértéke Föld által okozott, ill. egyéb elektromágneses sugárzásokra (radiesztézia) nézve is igaz. Az aura még a másik ember energetikai kisugárzásával szemben is tud védelmet biztosítani, és tudatosságunkkal fejleszteni is kell ezt a képességünket.

Még ha nem is tudjuk pontosan azonosítani azt, hogy érzékeljük mások Bioenergetikai rezgésszintjét-auráját, energetikai burkát, a minden napi életben gyakorlati szinten tudattalanul is alkalmazzuk ezt az aura-érzékelő képességünket. Például senki nem szeret a zsúfolt liftben, vagy közlekedési eszközön utazni, mert úgy érezzük, mintha a másik ember belépett volna a mi „felségterületünkre”, aura-kiterjedésünkbe. Az aura-energetikai érzékelés helyes, mert ez így is van. Ismeretlen ember társaságában egyéb információ nélkül is érezzük, ha valaki egészségileg leromlott vagy lelkileg elutasító, negatív állapotban van, ahogyan azt is érezzük és mondhatjuk a másik embernek, hogy: ma szinte ragyogsz!

BIOENERGETIKA / Aura Bioenergetikai tulajdonságai

Az aura több rétegben veszi körül testünket, és több színnel rendelkezik. A belső szín piros, majd narancssárga, citromsárga, zöld, kék, lila, a legkülső héj, pedig ragyogó fehér, rózsaszínes árnyalatú. Amennyiben testünkben szabad energiaforgalom és áramlás van, ezek az aura burkok szépen egymásba olvadóan láthatóak és érzékelhetőek. Energetikai blokkok esetén azonban sérül az aura-energiaburok is, jelezve az információs, bioenergetikai zavart, nagyobb probléma esetén pedig, akár ki is lukadhat az aura burok.

Az aura domináns színe az egyén fizikai domináns beállítottságát is tükrözi. Például ha valaki erősen az anyagi világban gondolkodik, túlnyomórészt elnyomja lelki szükségleteit, akkor a gyökércsakrának (energetikai telítettségénél fogva) megfelelő piros szín dominál aurájában. Ha valaki szívközpontú, szeretet vezérelt, akkor a zöld szín dominál aurájában a szívcsakrának megfelelően. A gyógyítók többsége zöld színű aurával rendelkezik, hiszen betegséget diagnosztizálni és beteget kezelni lehet, de valóban gyógyítani az embert, csak szeretettel lehet. A gyógyítók esetében az aurában a lila szín is dominál általában a szellemi irányultság és fejlődési készség miatt. Minden beállítottság, dominancia helyénvaló, hiszen nem vagyunk egyformák, és ez így jó. Mint minden, az aura is változik a mi változásunknak megfelelően, azonban mindenkinek törekedni kell az egyensúlyra, hogy minél kiteljesedettebb, harmonikusabb életet élhessen!

BIOENERGETIKA / Csakra központok Bioenergetikai jelentősége

CSAKRÁK a szervezetünkben található energiát felvevő és átadó központok. Anyagi gondolkodás és látásmód szintjén azt mondhatjuk, hogy a csakrák elhelyezkedésüket tekintve az endokrin (hormonokat/emésztőnedveket kibocsátó szervekkel esnek egybe. Összesen 7 csakraközpontunk van, melyek egészséges személynél kb. 12-15cm magasságú, és kb. 8-14 cm nyitottsággal rendelkező, tölcsér alakú energiaörvények.
Ezeken az energiaörvényeken keresztül vesszük fel és adjuk le a működésünkhöz szükséges sugárzó energia nagy részét (pl. a Nap vagy a Föld Schumann energiáját). Szervezetünk teljes egészében a 7 központ mellett még 6 pár fő, 21 mellék (kisegítő) és sok ezer apró kis csakra található. Az emberiség energetikai fejlődési perspektívája olyan szintre juthat, hogy már csak EGY Fő csakraközpont lesz, melyből harmonizáltan az egész szervezet ellátható, irányítható és érzékelhető.

BIOENERGETIKA / 7 Főcsakra elhelyezkedése és színfrekvenciája:

 

1. Gyökér-csakra (mellékvese): a húgyhólyag, a nemi szervek és a gerinc a hozzátartozó szervek, működési színfrekvenciája a vörös.
2. Szakrális-csakra (ivarmirigyek): melynek működési színfrekvenciája a narancssárga, ebből a csakrából kettő van, egy elől és egy hátul helyezkedik el.
3. Napfonat-csakra (hasnyálmirigy): a gyomor, a máj, az epe és az epehólyag, az emésztőrendszer szervei tartoznak energiaellátottsága alá. Színfrekvenciája a citromsárga, ebből a csakrából is kettő van.
4. Szív-csakra (csecsemőmirigy): a szív és keringési rendszer, a tüdő a hozzátartozó szerv, működési színfrekvenciája a fűzöld. Ebből a csakrából is kettő található.
5. Torok-csakra (pajzsmirigy): a torok és a tüdő az energetikai szervei. Kettő van belőle, színfrekvenciája az égszínkék.
6. Homlok-csakra, Harmadik szem (agyalapi mirigy): agy alsó része, a vegetatív idegrendszer, a bal szem, orr a hozzátartozó energetikai szervek. Ebből is két csakra létezik, melyeknek színe az indigókék.
7. Korona-csakra (tobozmirigy): az agy felső része és a jobb szem az energetikai szerve. Működési színfrekvenciája az ibolya és a fehér szín, ebből az energia központból csak egy van.

Látható, hogy a csakrák bizonyos szerveinkkel szoros kapcsolatban állnak. A csakrák energetikai egyensúlya alapvető szempont betegségek kezelése esetén. Amikor az energiaközpont egységét helyreállítjuk, a hozzákapcsolódó szervek is energetikailag kiegyensúlyozottá válnak.
Az energiarendszerünkben a csakra (energia központok) jelentéstartalma összefügg az elemi minőséggel is: Gyökércsakra: föld elem, Hasi csakra: víz elem, Köldökcsakra: tűz elem, Szívcsakra: levegő elem, Torokcsakra: éter, tér-űr elem