Candida

CANDIDA GOMBA / Candida gomba leírása, a micosisról bővebben

CANDIDA / Candida Albicans gomba rendszertana:

Candida gomba – Albicans / Ország: Gombák (Fungi)
Candida gomba – Albicans/ Törzs: Tömlősgombák (Ascomycota)
Candida gomba – Albicans / Osztály: Őstömlősök (Hemiascomycetes)
Candida gomba – Albicans / Rend: Saccharomycetales
Candida gomba – Albicans / Család: Élesztőgombák
Candida gomba – Albicans / Nemzettség: Candida
Candida gomba – Albicans / Faj: Candida Albicans

Candida gomba a sarjadzógombák osztályának a leggyakoribb faja. A sarjadzó gombák olyan egysejtű organizmusok, amelyek sarjadzással (az anyasejten bimbó keletkezik, majd leválik) szaporodnak. A gomba feladata szerte a természetben, az élő szervezetben a lebontási folyamat biztosítása, fenntartva ezzel a felépítés a lebontás között az egyensúlyi állapotot. Növekedésükhöz szükséges optimális hőmérsékletük különböző, a gomba fajának megfelelően.

A Candida gomba normál körülmények között is megtalálható a szervezetben, a bélrendszerben és a bőrön is. Azonban a bélrendszerben a gomba (candida albicans is) – állomány mértéke a bél baktériumflórájának kontrollja alatt áll, így tehát, mint mindenhol a szervezetben, egyensúlyi állapot áll fenn normális körülmények között a baktérium és gomba törzsek viszonyában és mértékében is. A Candida gomba különböző változatai ismertek, több mint 200 candida gomba faj azonosított, melyből 8-10 candida gomba faj izolálható emberi megbetegedésekből. A candida gomba törzsek azonban nem mind lehetnek jelen testünkben, de akár már születésünkkor bekerülhetnek (pl. csecsemőkori szájpenész – candida) a testbe, és hatást gyakorolhatnak az immunrendszerre, a szervezetre a candida gombák.

CANDIDA GOMBA / Candida gomba legismertebb fajai:

Candida gomba – Albicans: gyakran található, izolálható termálfürdők vizében, uszodákban, élelmiszerekben, az emberi székletben, szájban, hüvelyben.

Candida gomba -Lusitaniae:
állatok testfelületén fordul elő leggyakrabban.

Candida gomba -Dubliniensis


Candida gomba -Parapsiloris

Candida gomba -Glabrata (azelött Torulopsis glabrata): gyakran izolálható az emberi test felületéről, mérete kisebb, mint a candida albicans gomba mérete. Intracellulárisan (sejten belüli) gyakori.

Candida gomba -Rugosa

Candida gomba -Krusei: gyakran előfordul vízben, növényeken,tejtermékekben, élelmiszerekben, előfordul az emberi bőrön is.

Candida gomba -Stellatoidea

Candida gomba -Lipolytica

Candida gomba -Tropicalis: közepes virulenciájú, gyakran található köpetben, székletben, vizeletben. Az emberi szervezeten kívül is igen elterjedt. A candida albicans és a candida tropicalis együtt az emberi izolátumok 80%-át teszik ki.

A Candida Albicans gomba, ill. a Candida gomba fajok szaporodását a bélrendszerben a bél hasznos baktériumflórája szabályozza, mely az immunrendszer hatékonyságnak szerves részét képezi, de ha a bélflóra normál egyensúlyi állapota felborul (leggyakrabban antibiotikumok és fokozott cukorbevitel esetén, mely a gomba fő tápanyaga), vagy nehézfém mérgezés esetén (a Candida Albicans gomba megköti a nehézfémeket), akkor a bélben egyébként normális szinten élő élesztő gombák- Candida gomba fajok elszaporodhatnak az egész szervezetben, kiváltva a generalizált Candida gomba okozta betegséget, a Candidiásist. Leginkább szaporodó- és toxicitás képes a Candida gomba fajok közül a Candida Albicans gomba faj, melynek rezisztencia (ellenálló) képessége is igen figyelemre méltó.

Candida szakértő természetgyógyász tapasztalatom szerint a Candida gomba elterjedése és toxicitása a szervezetben több tünetet produkálhat egyszerre, vagy külön-külön, gyakran látens módon egyéb eltérő szervi betegségek mögé megbújva, és indikálva – kiváltva, vagy súlyosbítva azt. A Candida gomba fertőzés, ill a Candida gomba toxicitása a már meglévő szervi megbetegedések tüneteit is súlyosbítja, így mint alapvető és fenntartó (candida gomba okozta) OKOT, igen nehéz diagnosztizálni a látens – megbúvó módon, és nem specifikus tünetekkel (azaz nem helyi fertőzöttségre utaló, pl. hüvelyi Candida gomba fertőzés) jelenlévő Candida gomba fertőzést az egyes betegségekkel kapcsolatban.

A Candida gomba fokozott jelenléte és következményes hatásai, ma már szerencsére olyan szinten ismertek az egészségügyi és laikus köztudatban is, hogy a candida gomba túlsúly számításba jön, és kell venni minden olyan esetben is, mikor nem található egy betegségi folyamatnak a kielégítő oka, vagy halmozottak a jelentkező tünetek. A normálisnál lassúbb ütemű gyógyulási folyamatoknál és „érthetetlen” szindrómák, tünetek esetében is érdemes megvizsgálni a Candida gomba -szintet a szervezetben, mint látens, megbúvó Candida gomba fertőzéses alap- betegséget. A Candida gomba okozta betegség, a Candidiázis ugyan ma már népbetegségnek számít, azonban nem kell „túlfavorizálni” ezt a tényt sem, viszont Candida szakértő természetgyógyász tapasztalatom szerint gyanú esetén mindenképpen szükséges a Candida gomba túlszaporodásra utaló célzott vizsgálatok elvégzése, az esetleges Candida szövődmények elkerülése.

CANDIDA GOMBA / Candida gomba betegség bioenergetikai szemlélete:

Bioenergetikai szempontból lényeges tudnivaló, hogy az immunrendszer gyengülését, a betegségek (főleg a Candida betegség) megjelenését a szervezet energetikai egyensúlyi láncolatának felborulása okozza. A szervezet az energetikai inharmonizációról betegség (leggyakrabban candida gomba túlburjánzással) formájában, azaz fizikai megjelenési formában értesíti erről a tudatot. Az energetikai inharmonizáció (ill. Candida betegség) alap oka pedig 90%-ban abból a stresszes és önelégedetlenségi folyamatból indul ki, mikor az ember „elfelejt ” önmagára is, a valódi benső igényeire és szándékaira is odafigyelni, ill. kiállni és tenni is magáért, csakis önmagáért. Az önszeretet és önelfogadás, önmegismerés (és még pl. a csak az önmagának tett valódi örömöt, játékosságot okozó tett) helyett inkább megfelelési kényszerrel, mások, a környezet kiszolgálásával, és szeretet tükröződésével foglalkozik.

Ezt a circulus vitiosus (-önmagába visszatérő, „ördögi kör”) folyamatot súlyosbítja az a tény, ha az ember külső tényezők és másoktól várja az önmagára vonatkozó megoldásokat, nem vállaja fel önmaga felelősségét önmagával szemben, pedig minden megoldás, és az ehhez való erő, Tudás mindenkinek önmagában található meg! Ez az „önelfordulási” és ön – őszintetlenségi folyamat akár a depresszió mértékéig is elfajulhat, mely lelki állapot tovább súlyosbatja a Candida gomba okozta fertőzési és mérgezési folyamatot (lásd. még: a kiegyensúlyozott önbecsülés megteremtése).

Candida szakértő természetgyógyászként vallom, hogy a Candida gomba okozta és minden betegség során elsődleges szempont a valódi gyógyulni akarás és ennek Tudatosítása önmagunkban szellemileg és testileg is a candida gomba ellenes terápia során, igen de ..-k nélkül. Az embernek el kell fogadnia azt a tényt (meg kell tanulnia), hogy valóban önmaga felé kell fordulnia, és önmagával (is) kell törődnie, sokkal mélyebbre hatóan, mint talán valaha. Minden gyógyító, legyen az orvos-gyógyász, vagy természetgyógyász, csak katalizátorként, segítőként vesz részt a gyógyulási folyamatban (lásd. még: szemléletmód)!

CANDIDA GOMBA / Candida gomba elszaporodását elősegítő folyamatok, állapotok

Candida gomba szaporodását elősegítő tényezők: az immunrendszer gyengesége, betegségek esetén illetve után, veleszületett vagy szerzett immunhiányos állapotokban, operációk és elhúzódó rehabilitációs időszak után gyakori a candida gomba elszaporodása a szervezetben helyi, ill. általános tüneteket okozva. A szervezet immun-aparátusának fő indikátor és fenntartó központja a bélflóra állományának egyensúlyi állapota, melynek meggyengülése során a Candida gomba -szint, mint „leépítő-katabolikus” tényező túlsúlyba kerül.

Candida gomba szaporodását elősegíti a szervezet kóros savasodása -acidózis. A vér, ill. a sejtek vegyhatásának savas irányba való eltolódása gátolja a sejtek anyagcsere, gázanyagcsere- és kiválasztó folyamatait, a Candida gomba toxin anyaga és fokozott tápanyagelvonása a sejtektől pedig tovább csökkenti a sejtek életműködési funkcióit

Candida gomba szaporodását elősegíti: a higiéniai igénytelenség (hajlatok nem megfelelő tisztítása), ill. folyamatos tisztálkodási akadályoztatás esetén a bőr normál mikroflórája is „sérül”, gyengül a bőr ellenálló képessége a kórokozókkal szemben, ezzel utat nyitva a candida gomba fertőzésnek.

Candida gomba szaporodását elősegíti az összefekvő bőrfelületek (főleg combhajlat) izzadása, szellőzésének hiánya. A candida gomba, ill. szinte minden gomba faj számára a fény- és oxigénhiányos, nedves hely a megfelelő környezet.

Candida gomba szaporodását elősegíti a táplálkozási elégtelenség (táplálékhiány, vagy kiegyensúlyozatlan táplálkozás, vitamin és ásványi anyaghiány esetén). Táplálkozási elégtelenség során a szervezet ellenálló képessége gyengül, a szabad gyökök felszaporodnak a szervezetben, a vér kémhatása könnyebben tolódik el savas irányba, ezek a tényezők kedveznek a candida albicans gomba elszaporodásnak, a candida gomba patogénné válásának

Candida gomba szaporodását elősegíti a refluxbetegség, és az emésztőrendszer eredetű betegségek. A nyelőcső – refluxbetegség kiindulási pontja többnyire a gyomor legyengülése, melyet maga a Candida gomba is kiválthat, fokozva a savtermelést és a puffadást. A Candida gomba magát a nyelőcsövet is megtámadhatja, ill. legyengíti toxin anyagával, kiváltva ezzel a motilitási és szöveti zavarokat, magát a refluxbetegséget is.

Candida gomba szaporodását elősegíti és fokozza a kevés bázikus jellegű, azaz lúgos kémhatású, és rostos táplálék fogyasztása ( lásd. még: lúgosítás – savas és lúgos ételek), a savas kémhatású ételek túlzott fogyasztása (savasodás), melyek fokozzák a vastagbélben a rothadásos-erjedéses folyamatokat, pangást, ezzel is bontva a bélflóra egyensúlyi állapotát, a Candida gomba túlsúlyát.

Candida gomba szaporodását elősegíti a kevés folyadék fogyasztás, melynek során savasodás, lassult sejtanyagcsere és vérkeringés, méregtelenítési és energetikai kiürülési blokk alakul ki a szervezetben. A víz- folyadékhiány önmagában is gyengíti az immunrendszert és a méregtelenítési folyamatot, a Candida gomba toxin anyagának felhalmozódását és kiürülését.

Candida gomba szaporodását elősegíti: a kifejezetten sok finomítatlan cukor, édesség és a szénhidrátban gazdag -rostban szegény étkezés. A candida albicans gomba fő tápanyaga, energia forrása a szénhidrát, a gombák sejtfala poliszacharidokból épül fel.

Candida gomba szaporodását kiválthatja az antibiotikumok többszöri vagy egyszeri elhúzódó szedése (illetve után), mivel károsodik a normál bélflóra.

Candida gomba szaporodását elősegíti, fokozza és fenn is tarthatja a stressz, a depresszió, a hosszantartó feszültség és idegesség, az energetikai kimerülés. A stressz nemcsak többféle szervi elváltozásokat okoz, hanem a vastagbélrendszerben az energetikai blokkok felhalmozódását is, mely által gyengül a méregtelenítés, kiválasztó folyamat. Következményesen csökken a bélflóra, immunrendszer hatékonysága és kialakul a Candida gomba túlszaporodásának és a Candida betegség kialakulásának megfelelő feltétele. Az idegsejtek fő energia forrása a szénhidrát, mint ahogyan a Candida gomba számára is. Candida gomba túlszaporodás, ill. Candida gomba toxicitás esetén ezért a stressz rakció fokozott, ill. a tolerancia képesség csökkent.

Candida gomba szaporodását előidézheti a fogamzásgátlók, hormonkészítmények, szteroidok szedése, melyek során a hüvely (és vastagbél) normál flórája (általában a flóratartalom megnövekedett szénhidrát tartalom miatt) megváltozik, gyengül, kevésbé lesz ellenálló a kórokozókkal, a Candida gomba patogenitásával szemben. Menopauza során az élettanilag kialakuló atrophizáló-atrofizáló (sorvadó) hüvelynyálkahártya szintén táptalaja lehet a Candida Albicans gomba túlszaporodásának.

Candida gomba szaporodását kiválthatja a cukorbetegség, melynek során az alap problémaként jelentkező szénhidrát forgalom és szénhidrát felhasználás -raktározási zavar mellett a sejtek kémhatása savas irányba tolódik el, segítve ezzel is a Candida gomba elszaporodását. A generalizált Candida gomba betegség (Candidiázis), önmagában is képes generálni, kiváltani, súlyosbítani a cukorbetegséget.

Candida gomba szaporodását elősegíti a túlzott soványság (bulémia!), melynek során nemcsak a sejtek tápanyagellátása és anyagcsere folyamatában történik zavar, hanem nagyfokú a szervezet acidótikus folyamata is. A következményes savasodás és az immunrendszer, a bélflóra hatékonyságának csökkenése, nagymértékben hozzájárul a Candida gomba patogén működéséhez.

Candida gomba szaporodását indikálhatja a túlsúly, melynek gyakori velejárója, ill. kiváltója maga a Candida gomba túlburjánzása, toxicitása. A Candida gomba toxicitás mértékétől függően, ill. a bélrendszerben lévő Candida gomba telepek mennyiségétől függően válhat egyre nehezebbé a fogyás, még bármilyen fogyókúra diéta esetén is. A Candida gomba visszaszorítása, terápiája során megindul a testsúly csökkenés is, de létrejöhet közben időleges fogyási szünet, vagy esetleg még némi súlytöbblet is, főleg a Candida gomba elleni terápia mellett időnként fellépő vírusos fertőzés esetén. Ez a folyamat a Candida kezelés, ill. a Candida betegségből való gyógyulása folyamat során szépen stabilizálódik majd.

Candida gomba szaporodását elősegíti és fokozza a gyakori alkohol fogyasztás, ill. alkoholizmus, mivel az alkohol egyrészt magas szénhidrát tartalommal bír, másrészt az alkohol okozta szervi roncsolódások által (gyomor – nyelőcső, bélrendszer, máj, epe, vese, stb.) Az energetikai és lelki, immunrendszeri – bélflóra legyengülés nemcsak a Candida gomba számára, de minden nem patogén parazita és patogén kórokózó számára utat nyit a szaporodás, patogén élősködés felé.

Candida gomba szaporodását indikálhatja a fogprotézis megléte. A nem megfelelő tisztítás és a nehezített rágás elősegíti a Candida gomba szaporodását.

Candida gomba szaporodását elősegíti: a nehézfém mérgezés kiválthatja a Candida betegséget, hiszen a candida gomba egyrészt megköti a nehézfémeket (így indikátora is lehet a candida gomba elszaporodása a nehézfém telítettségnek), másrészt a nehézfém telítettség okozta szervi elváltozások, a szervezet ellenálló képességének csökkenése indikálhatja a Candida gomba elszaporodását és patogenitását.

Candida gomba szaporodását kiválthatják a káros mesterséges- és földsugárzások, melyek hosszan tartó hatása során legyengül a szervezet, ill. a sugárzásnak kitett hely (pl. has-medence-gyomor terület), ezzel fokozva, ill. kiváltva a patogén Candida gomba hatékonyságát.

Candida gomba szaporodását elősegítheti a kevés testmozgás, melynek során a vastagbél renyhülése és tisztulási elégtelensége miatt a bélflóra könnyebben válik instabillá, kiváltva ezzel a Candida gomba túlszaporodási lehetőségét.

Candida gomba szaporodását elősegíti: a gyakori húgyúti felfázások, fertőzések, prosztatgyulladás, a reflux VUR betegség, melyeknek alap kiváltó oka is lehet maga a generalizált (és esetleg helyi tünetekkel nem jelentkező) Candida gomba betegség – a Candidiázis. A reflux VUR betegség a húgyvezeték és a húgyhólyag között létrejött reflux állapot, melynek leggyakoribb oka a gyakori húgyúti fertőzés, felfázás, a Candida gomba.

Candida gomba szaporodását elősegíti: az egyéb mikroorganizmusok által kiváltott betegségek (vírus, baktérium, paraziták), melyek során a Candida gomba túlsúly, mint alap kiváltó ok, és mint társfertőzés is jelen lehet

CANDIDA GOMBA / Candida gomba betegség tünetei, diagnosztizálási lehetőségei

A Candida gomba fertőzés diagnosztizálási lehetőségei:

Biorezonancia, bioenergetikai teszt-vizsgálat, laboratóriumi vizsgálatoknál a garat-torok váladékból, nyelv kaparékból, hüvelykenetből, székletmintából (ebben az esetben csak nagyon friss, még meleg székletből állapítható meg a Candida gomba fertőzöttség és mértéke), a vérsavóból. A Candida gomba a legtöbb rutinban használt bakterológiai táptalajon 1-3 napon belül nő (gyors kimutatásra az ún. kukoricaliszt agáron 26 °c-on, 24-48 óra alatt kifejlesztett chlamydospórák, és az emberi vérsavóban 3-4 óra alatt létrehozott jellegzetes fonalprojekciók szolgálnak).

CANDIDA GOMBA / Candida tünetei – Candida gomba által okozott szervi tünetek

Candida gomba betegség esetében a helyi Candida gomba telepek hatásain túlmenően, a fő tüneteket és szervi elváltozásokat a candida gomba véganyagcsere terméke, azaz a candida gomba által termelt TOXIN (méreg) anyag okozza. A candida gomba toxin anyaga szétáradva a vér útján nagymértékben gátolja a sejtek gázanyacsere folyamatát, tápanyagfelvételi- és ürítési folyamatait, a sejtek ingerület átviteli mechanizmusát, fokozva a szervezet (vér-sejtek) számára szükséges enyhén lúgos pH kémhatásának savas irányba való eltolódását.

Candida gomba és az Idegrenszeri tünetek

Candida gomba és az Allergiás – légúti tünetek

Candida gomba és az Emésztőrendszeri tünetek

Candida gomba és a Húgyúti – nemi szervi tünetek

Candida gomba és az Egyéb tünetek

-Candida toxin által kiváltott fáradékonyság,
kimerültség,
indokolatlan
idegesség érzet, ingerlékenység

-Candida toxin által kiváltott letargikus állapot,
folytonos rosszkedv,
bizonytalanság érzet,
Stressz, labilis
kedélyállapot

-Candida toxin által kiváltott depresszió, pánikbetegség, indokolatlan halálfélelem

-Candida toxin által kiváltott feledékenység, memória zavar, szétszórtság és koncentrálási nehézség, gondolkodási képtelenség

-Candida toxin által kiváltott alvási nehézségek, lidérces álmok

-Candida toxin által kiváltott fejfájások, migrén

-Candida toxin által fokozott Autizmus- tünetek

-Candida toxin által kiváltott napallergia

-Candida toxin által kiváltott élelmiszerekkel és háztartási vegyszerekkel szembeni érzékenység és allergiás reakciók

-Candida toxin által kiváltott egyéb allergiás reakciók, és a meglévő allergiás reakciók felerősödése

-Candida gomba / Candida toxin által kiváltott bronchitis, gyakorta fellépő felső légúti gyulladások, megfázások

-Candida gomba / Candida toxin által kiváltott asztma

-Candida toxin által kiváltott gyomorégés és fájdalom

-Candida toxin által kiváltott refluxbetegség

-Candida gomba okozta nyelőcsőgyulladás

-Candida gomba / Candida toxin által kiváltott has puffadás, fokozott gázképződés

-Candida gomba / Candida toxin által kiváltott folyamatos hasmenéses vagy székrekedéses állapot, ill. ezek váltakozása

-Candida gomba / Candida toxin által kiváltott végbél berepedezettség

-Candida gomba / Candida toxin által kiváltott vékonybél és vastagbélgyulladás

-Candida gomba / Candida toxin általi parazita – vírus társfertőzések

-Candida gomba / Candida toxin által kiváltott fehér lepedékes nyelv, amely nem távolítható el, a nyáltermelés lehet csökkent és a nyál sűrű, ill. „tapadós” jellegű

-Candida gomba / candida toxin által kiváltott hirtelen fellépő éhségérzet
(gyakran remegéssel), mely rosszulléttel járhat

-Candia toxin által kiváltott enzimatikus, hormonális eltérések

-Candida gomba / Candida toxin által kiváltott túlsúly (a beteg igyekszik fogyókúrázni, de nem produkál testsúlycsökkenést)

-Candida gomba / Candida toxin által kiváltott soványság
(a beteg eszik, de nem hízik és nincs hormonális /pl. pajzsmirigy/ háttere)

-Candida gomba / Candida toxin által kiváltott bulémia, mely során tovább fokozódik az idegrendszeri és lelki megterheltség

-Candida gomba / Candida toxin által kiváltott vaginális
panaszok
(viszketés, égető érzés, fehér-túrós jellegű folyás), szexuális panaszok

-Candida gomba / Candida toxin által kiváltott méhnyálkahártya gyulladás, ciszták kialakulása, meddőség

-Candida gomba / Candida toxin által kiváltott teherbeesési nehézség

-Candida gomba / Candida toxin által kiváltott menstruációs zavarok,
fokozódnak a menstruációval
járó fájdalmi és duzzadásos tünetek

-Candida gomba / Candida toxin által kiváltott péniszen jelentkező piros kiütések

-Candida toxin által kiváltott libidó csökkenés

-Candida gomba / Candida toxin által kiváltott makacs prosztatagyulladás

-Candida gomba / Candida toxin által kiváltott gyakori húgyúti gyulladások, reflux VUR

-Candida toxin által kiváltott látásromlás, kettős-látás, szikrázó látás, homályos látás (a nem szemeredetű betegségek esetében, mint pl. szürkehályog)

-Candida gomba / Candida toxin által kiváltott krónikus arcüreggyulladás, fülgyulladás

-Candida gomba / Candida toxin által kiváltott szájszéli és a szájszögleti berepedezettség, és piros lob

-Candida toxin által kiváltott ismeretlen eredetű izom és izületi fájdalmak

-Candida toxin által kiváltott tartós hőemelkedés

-Candida toxin által kiváltott savas kémhatás kialakulása a szervezetben

-Candida toxin általi szív- és érrendszeri problémák

-Candida gomba / Candida toxin által kiváltott bőrtünetek (csalánkiütés, viszketés, bőrvörösség, ekcéma)

-Candida gomba / Candida toxin által kiváltott fokozott hajhullás és hajkorpa, zsírosodás, foltos jellegű kopaszodás a fejbőrön

Candida gomba fertőzés jellemző tünetei gyermekek esetében: hyperaktivitás, tanulási, koncentrálási nehézség, bőrviszketés, gyakori felső légúti betegségek, középfülgyulladás, hasmenés, székrekedés, étvágytalanság, túlsúly vagy éppen a túlzott soványság. Gyermekek esetében is Autizmus esetén feltétlen javasolt a Candida Teszt vizsgálat, Candida szűrés, mert a megbúvó, háttér Candida gomba betegség akadályozhatja az Autizmus, ill. az egyéb, nem születési rendellenességként fellépő szellemi-testi-lelki rendellenességek, eltérések gyógyulási tendenciáját!

CANDIDA GOMBA / Gomba fajok és a Candida gomba által okozott fertőzöttségi helyek.
CANDIDA GOMBA / Patogén Gomba okozta általános fertőzési régiók:

A gomba okozta fertőzés vagy micosis, olyan betegséget jelent, ahol egy gomba áthatol a szervezet védelmi vonalán és megfertőzi azt. A több mint 100 000 gomba -speciesből kb. 200-at írtak le emberi gomba kórokozóként. Osztályozhatjuk a gomba -fertőzéseket a szövetek érintettsége alapján, eszerint a következő gomba okozta fertőzési típusok a jellemzőek:

Felületi (szuperficiális) gomba fertőzés, ekkor a felületi zónán, a bőrön és a hajon jön létre a gomba -fertőzés.

Kután mikózis, ekkor a mélyebb szövetekben (epidermis, köröm) alakul ki a gomba fertőzés.

Szubkután mikózis, a bőr alatti szövetekig terjed a gomba fertőzés, kötőszövetekbe, izmokba, a fasciába (izompólya, izomburok).

Elsődleges kórokozó által okozott szisztémás mikózis, ekkor eleve egy patogén ( betegséget okozó kórokozó) gomba fertőzése indul ki egy gócból (általában a tüdőből), és a gomba fertőzöttség átterjed más szervekre. A primer (elsődleges) patogén gomba egészséges szervet betegít meg, és általában a fertőzést követően tartós immunitás jön létre a gomba -fertőzéssel szemben. A primer patogén gomba fertőzésre általában jellemző a stabil földrajzi eloszlás (Histoplasma, Coccidioides immitis, Paracoccidiens brasiliens), Európában a leggyakoribb a Histoplasma capsulatum gomba -fertőzés előfordulása.

Opportunista gomba kórokozó által okozott szisztémás mikózis, mikor általában a szervezet immunrendszerének legyöngülése miatt, képes az egyébként nem patogén gomba (nem kórokozóként jelenlévő, vagy apatogén) betegséget okozni, vagyis kórokozóként szerepelni, pl. Candidiasis (Candida gomba általi fertőzöttség – Candida betegség), Cryptococcosis-(kórokozó formája a Cryptococcus neoformans gomba, C. albidus gomba, C. lawrentis gomba, fertőző forrásaik leggyakrabban a galambok és madarak ürüléke), Aspergillosis gomba- (900 faja létezik, mindenütt megtalálhatóak), Trichosporon gomba- (a normális bőrflóra tagja, emberen kívül megtalálható a levegőben, talajban).

CANDIDA GOMBA / Candida gomba által okozott leggyakoribb fertőzöttségi helyek, a normál hüvelyflóra
Candida gomba / Candida gomba okozta bőrfertőzés:

Candida gomba okozta bőrfertőzés előfordulása az összefekvő bőrfelületeken gyakori, ahol a bőr meleg és nedves. Duzzadt, vörös, idővel váladékozó seb jellemzi a Candida gomba okozta fertőzöttség helyét. Köröm esetén a köröm fehér vagy sárgás, idővel elemelkedik az ujjtól.

Candida gomba / Candida gomba okozta szájpenész:

Candida albicans gomba okozta szájpenész esetén jellemző a sárgásfehér, vagy szürkésfehér elszíneződés, lepedék létrejötte a nyelven, szájpadon, garatban. A Candida lepedék drasztikus eltávolítása esetén vérző felület, seb maradhat.
Candida gomba / Nyelőcső candida gomba fertőzése:

A nyelőcső Candida gomba általi fertőzésének az előfordulása a daganatos betegségek esetében, és a májzsugorban szenvedő betegeknél gyakoribb. Gyomortükrözés esetén látható a Candida gomba -telep. A beteg leggyakrabban (substernális- szegycsont mögötti) nyelési fájdalomról, reflux tünetekről, vagy fájdalom nélküli hányingerről panaszkodik (lásd. még: reflux és a nyelőcső betegségei).
Candida gomba / Candida gomba okozta húgyúti fertőzés:

A Candida gomba húgyúti fertőzés – Candida Funguria – a leggyakrabban antibiotikum kezelés után, vagy húgyúti katéterezés után szokott kialakulni (lásd. még: reflux VUR betegség).
Candida gomba / Candida gomba okozta belső szervek gyulladásai:

A Candida gomba okozta belső szervek gyulladásai abban az esetben jönnek létre, mikor már a vérsavóból is kimutatható a Candida gomba ill. a gomba toxinja, ekkor a Candida gomba az egész szervezetben szétterjed és gyakorlatilag bármelyik szervet megbetegítheti (Candida Fungaemia – ejtsd: Kandida Fungémia). Nyilvánvalóan a vastagbélrendszer gyulladása, illetve az egész emésztőrendszerre kiterjedő Candida gomba fertőzöttség a leggyakoribb, de ugyanilyen „hatékonysággal” tudja, pl. az agy szöveteit is megtámadni a Candida gomba! Kemoterápiás kezelések után gyakrabban felléphet a máj Candida gomba általi fertőzöttsége, ez esetben jellemző a láz és a változó jellegű hasi fájdalom. Gyakori a retina elváltozás észlelése „generalizált” Candida gomba fertőzöttség esetén, ebben az esetben pehely szerű, fehér kis beszűrődések jönnek létre a retinán.

Candida gomba / Candida endocarditis:

A Candida endocarditis folyamata leggyakrabban átmeneti Candida gomba okozta fertőzésként a szívbillentyűk beültetése után szokott kialakulni, de az intravénás (tűvel a vénákba juttatott) kábítószerélvezők esetében is igen gyakori fertőzési forma.
Candida gomba / Hüvely Candida gomba fertőzése:

A hüvely Candida gomba (legyakrabban Candida Albicans) általi fertőzéses folyamatát égő, viszkető érzés, fehér, túros hüvelyváladékozás jellemzi. Az egész szeméremtestre ráterjedhet a Candida gomba fertőzés. Ebben az esetben (is!) feltétlenül fontos mind a két fél Candida gomba elleni kezelése egyszerre, mert a visszafertőzöttség súlyosbítja a további Candida gomba fertőzés kezelésének további hatékonyságát. A hüvely Candida gomba általi fertőzését gyakran kiválthatja a terhesség (megnő a hüvelyváladék szénhidrát tartalma), a menopauza, a fogamzásgátlók és a kortikoszteroidok szedése, az elhanyagolt cukorbetegség, széles spektrumú antibiotikum kúrák, az uszoda-termálfürdők vize és a stressz.

Candida gomba és a normál hüvelyflóra:
A normál hüvelflóra pH értéke 3,8-4,2 közötti. Ekkor a hüvelyváladék fehér, szagtalan és nem okoz semmilyen zavaró érzetet, tünetet. Normál hüvelyflórában jelen vannak normál csíraszámban a baktériumok, az ún. Lactobacilusok, melyek ösztrogén hatására a glikogénből tejsavat termelnek, miközben hidrogén-peroxid szabadul fel. Ezen összetett savas kémhatás biztosítja a hüvelynek a kórokozókkal, a candida gomba szembeni ellenállását. Ezért a hüvely „sterilen” tartása kifejezetten káros! Nemi szervek tisztítására nagyon ajánlott az intimmosakodó szappanok, gélek használata, mert nem szárítják a nyálkahártyát, és savas közeget biztosítanak a nők számára, ezzel gátolják a Candida gomba túlszaporodását. Férfiak esetében is ajánlott a férfiak számára kifejlesztett intimszappan használata (pl. Sába, Lactacid, stb.), melynek savas a pH értéke (pH 4,5).

Nemcsak a férfi számára nyújt komfortérzetet és védelmet a Candida gomba és az egyéb fertőzések ellen a savas intimszappan, de a nők számára is előnyös a savas kémhatás biztosítása (az ejaculátum semleges kémhatású, és ez gyengítheti a hüvely savas védelmi rendszerét, ezzel gyakran kiváltva a candida albicans gomba fertőzésre való készséget). A normál hüvelyflóra, pH fenntartására – regenerálására, ill. a Candida gomba elleni kezelés, és egyéb fertőzések kezelése után, a különböző hüvelykúp-kúrák, intimzuhanyok időnkénti alkalmazása is célszerű (főleg stresszes időszakban, hüvelyi szárazság, vagy partner-váltás során), lehetőleg ekkor is természetes alapanyagú kúpokat használjunk (pl. Genia 92′ hüvelykúp, Floragyn hüvelykúp, Gyntima, vagy a Cikatridina hüvelykúp, mely változó korban és közösülési nehézségek -fájdalom, szárazság-esetén is hatásos segítséget nyújt).

CANDIDA GOMBA / Candida betegség és a szexuális problémák összefüggései

CANDIDA GOMBA / Nemi szervek Candida gomba általi fertőzése, és bioenergetikai vonatkozásai:

Ha nincs is jellemzően vaginális (hüvely tájéki), vagy pénisz tájékon jelentkező tünet, a Candida gomba betegségben (Candidiázis) gyakran fellép kísérő tünetként, a különböző mérvű és jellegű szexuális probléma. Nők esetében a hüvely szárazsága, gyakorta a közösülés során fellépő fájdalom, illetve a szexuális késztetés hiánya, és az örömtelen részvétel okozza a legtöbb panaszt. Kifejezett vaginális (hüvelyi) Candida gomba fertőzöttség esetén alhasi fájdalom és érzékenység, erős viszketés és csípő érzet, a fehér, túrós jellegű hüvelyi váladékozás a jellemző, melyhez gyakran társul a húgycső és a húgyhólyag gyulladása, amik vizelési panaszokat okoznak.

Férfiak esetében a Candida gomba fertőzése esetén piros kiütések jelentkezhetnek a péniszen, illetve a vizelés lehet fájdalmas és csípő érzetet okozhat, de az is előfordulhat férfiak esetében, hogy nem okoz kifejezett nemi szervi panaszokat a Candida gomba általi fertőzés (látens, azaz megbúvó Candida gomba fertőzés). Nagy százalékban a részleges (csökkent libidó) vagy teljes impotencia az, amely a legtöbb panaszt okozza. Gyakori a részleges, vagy teljes szexuális késztetés hiánya is, mely a továbbiakban fokozza a lelki és idegrendszeri megterhelést.

Candida gomba infekció során a Candia gomba toxinja az idegrendszert és a hormonokat termelő szerveket is mérgezi, következményesen jelentkezik a stressz, a depresszió, depresszív lelki állapot, az alvási nehézségek, a lehangoltság és az indokolatlan félelemérzet, fáradékonyság.

Candida gomba általi fertőzöttség esetén a szervezet tartalék energiakészletét is igénybe veszi (ill. felhasználja) a gyógyuláshoz, így az igazság az, hogy úgy érzi a beteg, nemcsak kedve, de energiája sincs a szexuális együttléthez (mint Bioenergetikus Candida – szakértő természetgyógyász tudom, hogy jól érzékeli ezt az energiahiányt a Candida -beteg, mert ez így is van). Mindez együttesen kialakít az egyénben egy „circulus vitiosus”-t, azaz önmagába visszatérő „ördögi kört”, melyet súlyosbít az a tény, hogy gyakran nem kellően tisztázott az (Candida gomba) eredete a fennálló panaszoknak. Ez a lelki megterhelés olyan szintet is elérhet, hogy nemcsak önmaga ellen fordulhat az egyén (önvád, lelkiismeret furdalás), hanem idővel egy ún. védekező agressziót (elutasítás, érzelmi elfordulás) is alkalmazhat partnerével szemben.

Az energetikai rendszer teljes felborulása miatt a szervezet az öngyógyító folyamat során energiatartalékait (bioenergetika – energia felvételi tényezők, tápanyagok energiaértékei, kalória) egyrészt a Candida gomba fertőzés leküzdésére, és az energetikai egyensúly visszaállítására, másrészt az életfontosságú szervek ellátására fordítja, illetve összpontosítja. Ez esetben a szaporodást szolgáló hormonális rendszer és szervek (méh, petefészkek, herék, prosztata) másodlagos prioritást élveznek a szervezet részéről, azaz ez a (szexuális inaktivitás) tünetcsoport a szervezet „védelmi” mechanizmusának is tekinthető. A szexuális késztetés hiánya és egyéb panaszokon túlmenően menstruációs zavarok és megtermékenyülési, illetve megtermékenyítési nehézségek is felléphetnek, illetve férfiak esetében gyakori a prosztata gyulladása a Candida gomba túlsúlya során.

CANDIDA GOMBA / Nemi szervek Candida gomba fertőzés elleni kezelése és utókezelése:

Candida gomba fertőzöttség helyéből, gyakoriságából és jellegéből adódóan, helyi és általános Candida gomba elleni kezelés is indokolt (főleg makacs, illetve visszatérő helyi Candida gomba fertőzés esetén, amikor is nagy valószínűséggel a vastagbélrendszer bélflórájának a felborulása, a Candida gomba túlsúlya tartja fenn a fertőzéses állapotot). Nagyon fontos, hogy Candida gomba fertőzés esetén mind a két félnek részesülnie kell a Candida gomba elleni kezelésben, már csak a Candida gomba visszafertőződés megakadályozása miatt is. Abban az esetben, ha gyakori a visszatérő (nem specifikusan Candida gomba okozta) hüvelygyulladás vagy kényelmetlen helyi-hüvelyi érzet, akkor is szükséges a férfi partner vizsgálata is, mert lehet, hogy egy (esetleg más) fertőzéses eredetű prosztatagyulladás tartja fenn az állapotot.
Előfordulhat, hogy még nem kifejezettek a prosztatagyulladásra utaló tünetek (csak pl. gyakori a húgyúti felfázás), mégis zajlik a fertőzéses állapot, létrehozva a folyamatos oda-vissza történő gyulladásos állapotokat és esetleg a reflux VUR betegséget. Prosztatagyulladást nem csak a Candida gomba és egyéb fertőzések okozhatnak, hanem lehet hormonális és stressz eredetű is. Férfiak esetében ajánlott az együttlétek után mindig vizelni, ezáltal is mintegy „kimosva” az esetlegesen bejutott kórokozókat.

Abban az esetben, ha hüvely, illetve pénisz tájéki Candida gomba általi tünetek először jelentkeznek és a megfelelő terápiával megszűnik a Candida gomba fertőzés, majd kiújulás jön létre, mindenképpen javasolt egy teljeskörű Candida Teszt vizsgálat, állapotfelmérés is. A helyi tüneteken kívül, ekkor már a Candida gomba más szerveket is mérgezhet, általános immungyengeséget és allergiakészségre való hajlamot is okozva.

Minden a normálistól eltérő hüvelyi folyás (vagy péniszen jelentkező tünetek- vizelési nehézségek) esetén pontosan diagnosztizálni kell az alap-okot! A váladék mennyiségét, jellegét és a hüvelyfal érzékenységét a Candida gomba és egyéb fertőzéseken kívül megváltoztathatja pl. a lelki – idegi állapot (stressz), a folyamatos szellemi és fizikai túlterheltség, a terhesség, a fogamzásgátlók szedésének elkezdése vagy abbahagyása, egyéb gyógyszerek, de még a partnerváltás is. Ezért minden gomba okozta „gondolt” tünet esetén nem szabad azonnal speciális Candida gomba elleni kezelést alkalmazni, mert lehet nincs is szükség rá, illetve más jellegű is lehet a fertőzés (pl. bakteriális, vírusos, és akkor a célzott Candida kezelés csak súlyosbítja a fertőzéses állapotot, vagy pl. a partner prosztatagyulladása, stb.).


Célszerű kenet vizsgálatot végeztetni, mely pontos diagnosztizálást ad, vagy ha valaki nem szándékozik kivizsgáltatni magát (még kenetvétel szintjén sem), akkor legalább egy Intim Candida Gyorstesztet végezni (Candida Albicans gomba, Candida Glabrata gomba, Candida Tropicalis gomba azonnali kimutatására szolgál, gyógyszertárakban kapható).

Rövid időn belül visszatérő panaszok esetén ugyanazon, gyakran használt Candida gomba elleni hüvelykúpok és kenőcsök veszíthetnek hatékonyságukból, csakúgy, mint az antibiotikumok esetében. A Candida gomba is „immunissá”, rezisztenssé válhat a készítménnyel, ill. annak hatóanyagával szemben. Újbóli kenet vizsgálat nélkül már csak azért sem célszerű „látatlanul” Candida gomba elleni kezelést folytatni, mert lehet már csak a hüvelyflórát visszaállító ill. tisztító kezelésre van szükség, vagy esetleg a viszkető és irrittáló tüneteket már nem is a Candida gomba, hanem más tényező okozza (pl. kondom gumi okozta allergiás reakció, vagy az általános szappan!). Nagyon fontos, hogy a Candida kezelés – gyógyulás után is történjék célzott vizsgálat, illetve újbóli hüvelykenet-mintavétel, mivel biztosan kell tudni, hogy nem maradt-e annyi csíraszámban még „maradék” Candida gomba, ami visszafertőződést okozhat!

CANDIDA GOMBA / Candida gomba fertőzés higiéniai vonatkozásai:

Higiéniai szempontok Candida gomba fertőzés esetén:
Körültekintően kell a higiéniai viszonyokat figyelembe venni és alkalmazni! Ajánlott a gyakori kézmosás a toalett használata előtt is (nem csak Candida gomba fertőzöttség esetén), és célszerű, ha mindig van nálunk az erre a célra készített WC ülőkéjét fedő papír (gyógyszertárban kapható), melyet idegenhelyen és a Candida gomba fertőzés idején otthon is használjunk. Nem szabad más törülközőjét használni (nem csak Candida gomba fertőzés idején), és kerülni kell a közös fürdőket, a szaunát. A fürdőruhát soha ne hagyjuk magunkon megszáradni, hanem úszás után öltözzünk át mindjárt száraz ruhaneműbe, mert a nedves fürdőruha lehűti az adott területeket, ezáltal mintegy gyengítik az adott terület ellenállóképességét is, egyben a gomba fő szaporodási közege a nedves, sötét környezet!

A fehérneműk viselése szempontjából általános szabály, hogy szoros és szintetikus anyagból készült ruhaneműt nem ajánlott viselni, mert akadályozza a szellőzést, allergizálhat-irritálhat, és fokozottan nedvesen tartja az adott területeket, ideális környezetet biztosítva ezzel a Candida gomba elszaporodásának. Candida gomba és egyéb fertőzések esetén is fertőtleníteni és magas hőmérsékleten vasalni kell a fehérneműket, az ágyneműket és a törölközőket is, de pl. a láb Candida gomba elleni kezelése esetén a zoknikat is célszerű legalább kivasalni, és lehetőleg fehér zoknit hordani (szinező anyagok irritációja miatt)! Férfiak, ill. túlsúly esetében gyakori probléma a combhajlatok bepálása és a Candida gomba megtelepedése, megelőzésképpen is ajánlott a kamillás hintőpor használata, amit egy kis szódabikarbónával is össze lehet keverni, ill. megjelenéskor az Ezüstkolloid oldat, vagy a Bórax glicerines kenőcs alkalmazása.

Az intim részek tisztítása szempontjából mindenképpen ajánlott az intimszappan használata mindkét fél részére, mely egyrészt megóvja az intimrészek pH viszonyait, másrészt a Candida gomba és egyéb fertőzésektől is óvnak. A nők és a férfiak számára is savas jellegű intimszappan lett kifejlesztve (lásd. még: normál hüvelyflóra). Hölgyek használhatják a hüvelyflórát egyensúlyát segítő kúpokat és intimzuhanyokat, azonban lassan és kíméletesen kell a kezelést alkalmazni, mert sérülékeny Candida gomba fertőzése esetén a hüvelyfal. 14 éven aluli leánygyermekek nem, illetve kizárólag orvosi utasításra használhatnak bármilyen jellegű kúpot! A hüvely Candida gomba (de bármilyen eredetű fertőzés, gyulladás esetén is) fertőzése esetén a gyógynövényes hüvely öblítés is segít (pl. körömvirág, cickafark, kamilla), illetve nők és férfiak számára is ajánlott az Ezüstkolloid oldat terápia (külsőleg spray formájában és belsőleg) és gyógyvizes fürdők (vízterápia) alkalmazása. Gyorsan csökkenti a Candida gomba okozta tüneteket a Borax-glicerines hüvelykezelés (a borax glicerin ecsetelő és krém formájában /bőrre/ is kapható).

CANDIDA GOMBA / Candida gomba Teszt vizsgálat és a Candida kezelés

Candida szakértő természetgyógyász tapasztalatom, hogy a Candida gomba fertőzésből való kigyógyulás időszaka egyénileg változó, általában férfiak esetében 3 hónap, hölgyek esetében 4-5 hónap, de a teljes egészségügyi – energetikai regenerálódáshoz, egyensúlyhoz 6 hónap, 1 év is kellhet. A Candida gomba fertőzésből való teljes kigyógyulásig, ill. harmonizációig nem érdemes abbahagyni időközben a Candida gomba kezelést, terápiát és Candida diétát, mert a Candida gomba általi visszafertőződés során a megedződött Candida gomba „agresszívabban”, ellenállóképesebben térhet vissza, nehezítve a további gyógyulást és méginkább allergizálva a szervezetet.

Külön érdemes megjegyezni, hogy a kezeletlen Candida betegség (és a test elsavasodása) során, oly mértékben gátolt a tápanyagok felszívódása és beépülése (a bélfalon kialakult Candida albicans gomba -telepek, a Candida gomba által elszívott tápanyagok, sejtek anyagcsere folyamatainak elégtelensége miatt), hogy az egyébként regenerációhoz bevett szerek alig, vagy fel sem tudnak szívódni és hatásukat teljes egészében kifejteni (pl. vitaminok, ásványi anyagok, bélflóra regenerálók-probiotikumok, fogyókúra-szerek, gyógyszerek, stb.).

CANDIDA GOMBA / Candida gomba elleni kezelés alapvető irányultsága és folyamata

Candida kezelés: Teljes Biorezonancia és Bioenergetikai vizsgálat és kezelés, melynek során nem csak a Candida gomba telítettség mértéke, ill. fokozott jelenléte állapítható meg, hanem a Candida gomba túlsúly egész szervezetre, szervekre, immunrendszerre gyakorolt hatása is. A Biorezonancia kezelés során teljes méregtelenítési és energetikai kezelés történik, ekkor célzottan azokat az információkat juttatjuk vissza a szervezetbe – sejtekhez, amelyek pl. stimulálják az immunrendszert (fehérvérsejteket, mint falósejteket) a Candida gomba parazitákkal szemben, így is segítve a gombák pusztítását, Candida gomba szaporodásának gátlását, illetve a Candida gomba toxinok (gomba által termelt méreganyagok) kiürítését. A Bioenergetikai orvoslás és energetikai harmonizáció során a szervezet egészségügyi-energetikai és a Candida gomba fertőzés femérésén túl, személyreszólóan, valóban a szervezet és az öngyógyítórendszer szükségletének megfelelően állapítható meg a megfelelő Candida gomba elleni gyógykezelés (és az egyéb érintett szervek gyógykezelése), a bioenergetikai gyógymódok és hatóanyagok időbeli és mennyiségbeli alkalmazása is.

Candida kezelés: a szervezetre ható mesterséges és káros földsugárzások megszüntetése (radiesztézia). Az egy területre hosszan kiható káros sugárzások idővel energetikailag legyengítik az adott területet (gyakran a has, medence területet),csökken a szervezet és az adott terület ellenáló képessége, így alkalmassá válik a Candida gomba számára a túlszaporodás feltétele.

Candida kezelés: a szervezet ellenálló képességének csökkenésének és savasodását előidéző egyéb ok (okok) felderítése (pl. nehézfém mérgezés, sok cukor fogyasztása, anyagcsere-emésztési, hormonális betegségek, stb.).

Candida kezelés: a Candida gomba okozta toxicitási folyamat és a Candida gomba okozta tünetek kezelésén túl, az egyéb érintett szervi elváltozások, betegség-folyamatok célzott kezelése (pl. izületi- és érrendszeri gyulladások, emésztőszervi gyulladások célzott kezelése, stb.)

Candida kezelés: az elszaporodott Candida gomba visszaszorítása a normál Candida – bélflóra szintre természetes gyógyhatású gombaölő szerekkel, ill. az immunrendszer erősítése táplálék kiegészítőkkel, biorezonancia – bioenergetikai kezeléssel. Kiemelt Candida gomba elleni és immunerősítő terápiás hatékonysággal bír az Ezüstkolloid oldat (aranykolloid oldat, rézkolloid oldat – Kolloid oldat terápia) és a Homeopatikumok alkalmazása, a Candida gomba ellenes gyógyteakeverékek, a Kasvirág (Echinachea) alkalmazása, az Aloe vera készímények, Grapefruitmag-kivonat /oldat, kapszula/, a Teafa olaj, stb. Helyi tünetek esetén az Ezüstkolloid mellett még megfelelő a Bórax glicerin alkalmazása.

Candida kezelés: igen súlyos esetben a nem természetes, szintetikusan előállított antimikotikus (gomba ellenes) szerek használatára is szükség lehet, melyeket többségében az orvos állapít meg és rendel el célzott Candida gomba elleni kezelés keretében (pl. Canesten, Diflucan, Nystatin, Nizoral, Orungal, Terbisil, stb).

Candida kezelés: a felhalmozódott Candida gomba toxinanyagok, és egyéb salakanyagok kitisztítása a szervezetből, savtalanítási eljárások alkalmazása (folyamatos bioenergetikai-biorezonancia kezelésekkel, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményekkel és gyógyteákkal, Homeopatikumokkal, Holon-hydro terápiával, stb.). Candida gomba elleni terápia és a Candida toxinanyag kiürítés alapvető kiinduló pontja a megfelelő minőségű és mennyiségű folyadék, azaz a lehetőleg tiszta és széndioxidmentes víz, vagy oxigénnel dúsított víz elfogyasztása, mely által a szervezet méregtelenítő és energetikai harmonizációs, ingerület – sejtinformáció átviteli folyamata is nagymértékben megtörténik, egyben a kellő mennyiségű víz fogyasztásával az idegsejtek ellenálló képessége, működése is javítható (vízterápia).

Candida kezelés: szükség esetén a Refluxbetegség szinkron kezelése a Candida gomba elleni terápiával együtt.

Candida kezelés: a szervezet lúgosítása megfelelő Candida ÉTREND alkalmazásával (Candida diéta, savasító-lúgosító ételek).

Candida kezelés: a test, lélek és szellem együttes támogatása a szervezet Candida gomba ellenes és általános öngyógyulási, harmonizációs törekvésében (Homeopatia kezelés, folyamatos energetikai kezelések, Bach-virágterápia, Schüssler-sóterápia, gyógyteák, reflexológia, akupresszúra, Kristályterápia), gyógyvíz kúra, melyek pozitív hatásai sejtszinten -DNS-szinten is- érvényesülnek (lásd még: DNS-bioenergetika, Candida gomba hatása a DNS-re )!

Candida kezelés: stressz elleni terápia természetes gyógyhatású készítményekkel, energetikai kezeléssel, és a Mélylégzés technika alkalmazásával.

Candida kezelés: az idegrendszer és a keringési rendszer támogatása (pl. Lecitin, Gingko biloba, Mg-B6 vitamin, stb. alkalmazása).

Candida kezelés: nem megerőltető, de folyamatos testmozgás, és tiszta levegőn való tartózkodás, mellyel az energetikai blokkok feloldhatóak (főleg a vastagbélből) és biztosítható a szervezet számára az oxigénben dús gázanyagcsere, és izom -érfal mozgás, a méregtelenítő folyamat (lásd. még: bioenergetikai mozgásgyakorlatok, reflux mint pszichoszomatikus betegség) .

Candida kezelés: Candida gomba toxicitás által kiváltott alvási nehézségek esetén alvást elősegítő célzott terápia alkalmazása.

Candida kezelés: Candida gomba fokozott jelenléte, toxicitása során gyakran alakul ki allergiás állapot, ill. allergiás reakciók, tünetek, melyek légúti formában, bőrön megjelenő, de táplálékallergia szintjén is jelentkezhetnek. A Candida gomba által generált allergiás reakciók általában szinkron meg is szűnnek a Candida gomba elleni terápia során, kiegészítve az anitallergiás – immunerősítő kezeléssel.

Candida kezelés: a bélrendszer megtisztítása, bélnyálkahártya regenerálása, a bélflóra és hüvelyflóra egyensúlyának visszaállítása és fenntartása (folyadékpótlás, Colon-hydro terápia, bélflóra -hüvelyflóra regeneráló szerek, probiotikumoK alkalmazása).

Candida kezelés: a vitaminok, és az ásványi anyagok pótlása, antioxidáns kezelés. Candida betegség során gyakran lép fel Ca, Vas- és Mg hiányos állapot, ill. A – C és B vitaminhiány.

CANDIDA GOMBA / Candida Diéta

CANDIDA GOMBA / Candida diéta bioenergetikai vonatkozásai

Candida szakértő természetgyógyász tapasztalatom, hogy a Candida gomba betegség során elsőrendű feladat a táplálkozási összetevők megváltoztatása és az étrend szigorú betartása! Candida gomba elleni terápia során legszigorúbb megszorítás a cukor fogyasztás teljes megvonása. A szervezet energia szükségletét, melyet elsősorban a szénhidrát biztosít, azon kb. 2 hónapig amíg szükséges a candida diéta során a teljes mértékű szénhidrát-blokk, biztosítja a zöldségekből, gabonákból, teljes kiőrlésű termékekből felvett szénhidrát mennyiség.

A Candida gomba elsősorban szénhidráttal táplálkozik. Mivel megvonjuk a Cadida gomba életműködéséhez és szaporodásához szükséges energiát, tápanyagot, igen erőteljes és esetenként hirtelen ránk törő édesség iránti vágyat érezhetünk. Ekkor azonnal gondoljunk arra, hogy csak nem fogom etetni a bennem és rajtam élősködő Candida gomba parazitát..?! Ez az éhségérzet a Candida kezelés, és gyógyulás során csökkenő tendenciát fog mutatni, majd meg is szűnik. Lényeges, hogy lassan és jól megrágva az ételt, nyugodtan étkezzünk (nem csak a Candida betegség során!). Többször kevesebbet, és célszerű, ha némi meghatározott időrendiség és elosztás szerint táplálkozunk.

Hagyjuk hatni a nyál szénhidrátemésztő, és gomba ellenes és baktericid funkcióját, kíméljük a gyomor nyálkahártyáját, izomzatát (ezzel csökkentve a gyakran következményesen megjelenő reflux-tüneteket is), egyben az emésztőszervek emésztési -és kiürülési idejének biztosítását (lásd. még: szervóra)! Engedjük az íz érzékelésünk visszatértét (mely a Candida gomba -szint csökkenésével fokozatosan vissza is tér), így a jóllakottságérzésünk is kialakul a kevesebb táplálékbevitel ellenére is. Nagyon fontos Candida diéta során, hogy többször, de keveset együnk egyszerre, kerüljük az éhségérzet kialakulását, mivel ekkor „éhezni” kezd a Candida gomba és a patogén Candida gomba még a szervezet tartalék energiakészletét is feléli! Ekkor szoktak létrejönni a fokozott rosszulléti tünetek.

Candida szakértő természetgyógyász gyógyítóként fontosnak tartom, hogy Candida gomba „agresszió” folyamatából gyógyultan a továbbiakban is mindig az egyensúlyra, változatos táplálkozásra, és a „kevesebb néha több ” tendenciára kell csak ügyelni. Többször keveset étkezzünk, és nem mindegy hogy és mit, mivel és mikor. Fontos azonban a Candida diéta után is, hogy továbbra is a lúgosító jellegű tápanyagok, élelmiszerek legyenek túlsúlyban a savasodást kiváltó anyagokkal szemben (savas-lúgos ételek), ezzel is megelőzve az esetleges Candida visszafertőzöttséget, a Candida gomba újbóli elszaporodásának lehetőségét. Candida visszafertőződés esetén általában már megerősödve, agresszívabban jelentkezik a Candida gomba fertőzöttség, így mindenképpen ajánlott a türelmes és kellő ideig végig vitt Candida terápia, Candida diéta.

Alapvető a sok zöldség és gyümölcs (-önmagában való) fogyasztása, minél kevesebb főzési és konyhatechnikai eljárások igénybevételével (ez nem vonatkozik a húsokra – lásd. még: élelmiszer okozta fertőzések, élelmiszerek romlása, parazitológia). Túl-lúgosítani sem célszerű a szervezetet, egyrészt mert a szervezetet ezzel is fokozott korrekciós munkára kényszerítjük, másrészt mert a lúgosodásnak is meg vannak a sejtkárosító hatásai (alkalózis)! Hús és zsír fogyasztására is szükség van, hiszen a teljesértékű fehérjéket is biztosítani kell.
CANDIDA GOMBA / Candida diéta során nem ajánlott élelmiszerek és folyadékok

Candida diéta /nem ajánlott: Cukrozott, gyümölcsös műzlik, édességek, csokoládé, cukrozott üditő és gyümölcslevek fogyasztása semmiképpen nem ajánlott Candida gomba elleni diéta idején. Candida diéta idején röviden összefoglalva a lényeg: semmit, ami édes!! Ezt a szigorú kritériumot főleg az első (1-2) hónapban fontos betartani, mert nem csak magának a bevitt szénhidrátnak a mennyiségét kell csökkenteni, hanem az édes íz utáni bizonyos függőséget is ki kell váltani, tudatosan! Egyrészt azért alakul ki az édes íz utáni vágy és függőség (a candida gomba cukor igénye mellett), mert az édes íz az idegrendszer (limbikus rendszer jutalmazó központja) számára inspirálólag, jutalom ingerként hat, másrészt az ember ha nincs „kibékülve” sem magával, sem a környezetével, akkor a lélek sőt az elme számára, az úm. egyéni sikerélményét és örömét édességgel pótólja /az elme és lélek, ill. a kívánt öröm-endomorfin hormon növeléséért is célszerűbb egyébként is a magas kakaó tartalmú keserűcsokoládé fogyasztása:-)/. Ezzel azonban elvonja a „figyelmét” arról a tudatos hozzáállásról is, hogy keresse és megtalálja (akarja megtalálni) a mindennapi életben és önmagában még a legapróbb örömteli és szépséget nyújtó mozzanatokat, sőt energetikai jeleket is (lásd. még: stressz terápia). A különböző hatóanyagokban (tápl. kiegészítők, gyógyszerek, stb.) lévő kötő-vivő anyagként szolgáló szénhidrát tartalmak (pl. szölőcukor, tejcukor, stb.) igen kis mennyiségük miatt, nem befolyásolják a candida diétát, ill. az adott hatóanyag alkalmazhatóságát.

A candida diéta 1-2 hónapjától kezdődően (egyéni állapottól függően) édesítőszerként már lehet használni pl. a természetes eredetű Stevia növényt, vagy pl. a Nyírfacukrot, melyet egyébként is kevésbé „tolerál” a candida gomba.

Candida diéta /nem ajánlott: mesterséges édesítőszerek alkalmazása sem célszerű a Candida diéta során, mert főleg diszacharidokat tartalmaznak, melyek gyorsan felszívódnak és ürülnek is ki a szervezetből, így gyorsan emelik meg a vér cukorszintjét, és inzulin igényét. Ezáltal egyszerre nagyobb glukózterhelést okoznak a szervezet számára, egyben a még vérben fennálló inzulin mennyiség miatt (a gyorsan kiürülő szénhidráthoz képest) fokozott lehet a visszamaradt szénhidrát éhség is, ami nehezíti candida diéta menetét. Ugyan az édesítőszerek főleg diszacharidot tartalmaznak (szacharóz-répacukor, nádcukor, laktóz-tejcukor, maltóz-malátacukor), de a szénhidrát anyagcsere folyamata során végső soron minden szénhidrát glukózzá alakul, amit a sejtek (és a Candida gomba is) közvetlenül használnak fel, mint energiaforrást, energiaszolgáltatót.

Candida diéta /nem ajánlott: a gyümölcsök erjesztő és savasító jellege, ill. a magas szénhidrát tartalom miatt nem fogyaszthatóak (kivéve pl. a zöld alma, a citrom, a grapefruit, melyek a molekuláris anyagcsere folyamat végén sem savasítanak, és nem magas a gyümölcscukor tartalmuk, egyben elégséges C vitamin tartalmaznak).

Candida diéta /nem ajánlott: tej és tejtermékek nem fogyaszthatóak, kivéve a natúr élőflórás joghurtok mértékkel. Candida gomba betegség esetén gyakran kialakul időleges tejcukor érzékenység, egyben a gomba -tartalom (gomba -kultúra) és a teljeskörű méregtelenítő terápia miatt nem fogyaszthatóak a tejtermékek.

Candida diéta /nem ajánlott: gombával készült ételek, melyek Candida gomba telítettség esetén még allergizálhatják is a szervezetet.

Candida diéta /nem ajánlott: kerülendőek az élesztő alapanyagú ételek, italok (bor, sör) fogyasztása, melyek fokozzák a Candida gomba -reakciót.

Candida diéta /nem ajánlott: a rejtett élesztőtartalmú ételek, azaz az elszigetelt keményítő tartalmú ételek/ fehérkenyér, fehérliszt tartalmú ételek (pl. tészták) fogyasztása nagymértékben elősegíti a Candida gomba szaporodását, életképességét. A sütőpor alapú élelmiszerek haszálhatóak Candida diéta idején is, mivel a sütőpor nagyrészt Na-bicarbonát tartalmú.

Candida diéta /nem ajánlott: konzervek, félkész termékek, azaz adalékos termékek fokozzák a szabad gyökök mennyiségét a sejtekben, csökkentve ezzel a sejtek ellenálló képességét Candida gomba, ill. a Candida gomba toxicitásával szemben.

Candida diéta /nem ajánlott: mivel a hústermékek (sertés, marha, borjú, bárány) savanyítják a szervezetet és magas a telített zsírtartalmuk (kivételt képezhet mértékkel való fogyasztása a libazsírnak, mely akár 60-80%-ban is tartalmazhat telítetlen zsírsavakat!), ezért csak friss halat, lehetőleg háztáji-csirkét, pulykát fogyaszthatunk, a későbbiekben a Candida gomba túlsúly csökkenésével és a bélflóra regenerálódásával szinkron a sovány (vörös) húsok is ehetőek lesznek.

Candida diéta /nem ajánlott: a kávé fogyasztása csak napi egyszer ajánlott, mivel a kávéban lévő csersav irritálja a gyomor nyálkahártyát. Cikória kávé ajánlott.

Candida diéta /nem ajánlott: gyümölcsök, aszalt gyümölcsök, saláta öntetek és mártások, majonéz, mustár, szószok nem fogyaszthatóak Candida gomba elleni diéta idején a magas cukor-zsír és olajtartalom miatt.

Candida diéta /nem ajánlott: gyakori ecet használat sem ajánlott Candida diéta idején, hiszen savasító jellegűek, és az ecet, mint effektív savanyító szer, erjesztéssel valamilyen alkoholtartalmú anyagból (finomszeszből, nyers szeszből), vagy gyümölcsből készül, melynek során a baktériumok oxigén jelenlétében az etilalkoholt ecetsavvá oxidálják.

Candida diéta /nem ajánlott: Candida gomba elleni diéta esetén kerülendő az ételek túlfűszerezése (só, bors, chili, stb.), a gyomor és bélfal irritáció (ödéma fokozódás) elkerülése miatt.

Candida diéta /nem ajánlott: alkohol fogyasztása többek között az alkohol magas szénhidrát tartalma miatt nem fogyasztható Candida déta során.

CANDIDA GOMBA / Ajánlott Candida Diéta

Candida diéta /ajánlott: a kellő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel alap kritérium Candida gomba betegség, méregtelenítés idején, főleg a forrásvizek, szénsavmentes ásványvizek, oxigénnel dúsított vizek, és a lúgos vizek (mértékkel) való fogyasztása ajánlott. A szervezet napi átlag folyadékigénye (ha nem áll fenn egyéb befolyásoló tényező, ill. kritérium pl. fokozott izommunka, vesebetegség, cukorbetegség, légzési panaszok, magas vérnyomás, gyulladásos és pangásos folyamat, stb. esetén) 30 ml/testsúly kg. Ez egy 70 kg-os testsúly esetén napi 2 liter optimális folyadék felvételt jelent. Méregtelenítés, Candida gomba elleni diéta esetén ez a mennyiség 3,0-3,5 literre emelhető, fokozatos és egyenletes folyadékfogyasztással. (Lásd. még: Vízterápia).

Candida diéta /ajánlott: gyógyteák alkalmazása Candida gomba túlsúly idején nemcsak a gomba ellenes fertőtlenítő hatás, hanem idegrendszert nyugtató, és az alvást elősegítő hatás miatt is ajánlott. A gyógynövényes teák mennyisége azonban nem pótolható és nem helyettesíthető a tiszta vízmennyiségének rovására, gyógyteák alkalmazása kb. csak 2-4 hétig napi 2-3* 1,5-2 dl legyen a Candida gomba elleni diéta során (Lásd.még: gyógynövények).

Candida diéta /ajánlott: zöldségek és saláták, csírák lúgosítanak (lásd.még: Lúgosítás – savasító és lúgosító ételek), fűszernövények nagymértékben segítik Candida betegség és az általában felülfertőzésként jelen levő egyéb paraztia fertőzés során a fertőtlenítő, és gyulladáscsökkentő mechanizmust. (pl. koriander, szegfüszeg, rozmaring, kurkuma, sáfrány, petrezselyem, zeller, a gyomor számára elviselhető 1-2 gerezd fokhagyma (lásd. még: fokhagyma kúra), cékla, vöröshagyma, bazsalikom, gyömbér, köménymag, édesítőszerként a cikória, stb.).

Candida diéta /ajánlott: cukormentes és gyümölcsmentes müzlik alkalmazhatóak Candida diéta során, de mindig kellő ideig „beáztatva, puhítva” növényi alapú tejitalokba, mint pl. a kókusz, -rizs, -szója, -mandula tejital.

Candida diéta /ajánlott: olajos magvak, csonthéjas gyümölcsök (pl. dió), kókusz-zsír, a hidegen sajtolt olajokból kevés fogyasztható Candida diéta során is, hiszen a szervezetnek szüksége van a telítetlen zsírokra.

Candida diéta /ajánlott: köles, barna rizs, rozs, zabkészítmények, hajdina, árpa, tönkölybúzából készült termékek, teljes kiőrlésű kenyér és péksütemények, teljes kiőrlésű tészták, cukrozatlan teljes kiőrlésű sütemények fogyaszthatóak candida albicans gomba okozta betegség kapcsán. Létezik kifejezetten a Candida betegek számára készített ún. Candida -kenyér és Candida -sütemény is. Lehetőleg gyógynövényboltokban, garantáltan teljes kiőrlésű és mellékadalékoktól mentes (malátával biztosítják a barna színt), azaz „tiszta” készítményeket vásároljunk (ajánlás: candida kenyér receptek)! Ellenőrzött teljes (és nem teljes) kiőrlésű terméket már csak azért is célszerűbb választani, mert a teljes gabonamagot tartalmazó liszt több fuzáriumot (gabonatoxint) tartalmazhat.

Candida gomba / Candida diéta – és a teljes kiőrlésű termékek (gabonafélék), illetve magvak fogyasztásának előnyei:

A gabonafélék fő tápanyag összetételét a szénhidrátok adják, melynek legnagyobb része (50-80%) keményítő. Fehérje tartalma 10-15%, lipid (zsír) tartalma elenyésző 0,3%. Ezeken kívül, eltérő mennyiségben többféle vitamint (főleg B és E vitamint) és ásványi anyagot (kálium, magnézium, vas, cink, mangán, króm) tartalmaznak. Főként a héjban, a korpában, illetve a magbelsőben találhatjuk meg a vízben oldódó és nem oldódó rostokat, melyek a Candida gomba fertőzés során nagyban segítik a bél tisztulását.

Élettanilag pozitív hatásukat az emésztőrendszer különböző területein fejtik ki. Így epesavakat kötnek meg, csökkentik a koleszterinszintet, mérséklik a glukózterhelésre fellépő vércukorszint emelkedését (főleg a zabkorpa és árpakorpa), gyorsan csillapítják az éhségérzetet, lassítják a gyomor ürülését, duzzadóképességük miatt fokozzák a telítettség érzetét, szabályozzák az emésztés és felszívódás folyamatát. Mindezek a tényezők csökkentik a Candida gomba elleni diéta nehézségeit.

Vastagbélben kifejtett hatásuk: a rostok a béltartalom áthaladási tranzit idejét csökkentik, növelik a széklet mennyiségét és a székletürítés gyakoriságát (béltisztítás – Candida gomba telepek kisúrolása), olyan probiotikus anyagok forrásai, melyek a vastagbélben élő normál baktériumok növekedését, szaporodását elősegítik. Ezzel segítik a normál bélflóra és az immunrendszer működését, a Candida gomba telepek kiürülését.

CANDIDA GOMBA / Candida gomba és a DNS kapcsolata

Nem csak egyes betegségekre van genetikailag „kódolva” az ember, hanem bizonyos mikroorganizmusok felé is nyitottabb. Például van, aki gyakrabban szenved vírus által okozott fertőzésekben, vagy bakteriális infekciókat él át inkább, illetve pl. a Candida gomba -törzsek iránt érzékenyebb. Az erre „képzett” kapcsolódó kód a DNS-ben van raktározva, ezt úgy kell elképzelni, mintha egy zár lenne a DNS-ben, melynek kulcsa a megfelelő mikroorganizmus (pl. gomba). Ez a bioenergetikai DNS-kód még a régi energiarendszer DNS kód-szisztémájához kapcsolódik, mely az Új Energia-Kristály Energia által feloldható és semlegesíthető ( DNS spirituális bioenergetika bioenergetikai gyógyítás folyamata).

A Candida gomba minden ember szervezetében jelen van. A Candida gomba patogén, fertőzéses betegséget csak akkor okoz, ha a bélflóra egyensúlyának felborulása miatt a Candida gomba elszaporodik. A már patogén módon viselkedő Candida gomba először a bélrendszerben okoz felszívódási és anyagcsere zavarokat, majd a bélfalon átjutva a véren keresztül minden szervhez eljutnak a Candida gombák, ill. a Candida gomba toxinanyaga, és toxin (méreg) anyagukkal további sejtmérgezést, sejtrongálást okoznak.

Génműködés: Kulcs a Candida probléma és a krónikus betegségek – daganatos betegségek összefüggéséhez és terápiájához /forrás-részlet Zsedényi Klára munkája alapján /:

Az igazán nagy problémát az okozza, hogy speciális felépítése révén a Candida gomba, képes a sejtekben DNS szinten beleavatkozni az egyébként igen jól működő korrigáló mechanizmusba, aminek eredményeként a génjeinkben jelen lévő rendellenességek nagy része nem jut érvényre, amíg egészségesek vagyunk. Ezt a jól működő DNS korrigáló-javító rendszert képes felborítani, illetve felülírni az elszaporodó Candida gomba.

Hogyan történik ez meg? Az elszaporodott Candida gomba toxinjai, és a pusztulásukkor keletkezett magas hőmérséklet a Candida gomba spóráival együtt megrongálja a sejtfalat, aminek révén a Candida gomba -fonalak be tudnak hatolni a sejtbe. Mivel a kémiai szerkezetük révén ezek igen könnyen kötődnek, megzavarják a sejtekben folyó fehérjeszintézist. Így képesek abba a polimeráz enzimbe is beékelődni, ami a sejtekben a DNS láncok átirányítását szabályozza.

· Ennek egyik következménye, hogy felborul az átírások során az az egyébként igen jól működő javítómechanizmus, melynek révén a DNS-ben öröklött genetikai hibáink nagy része javítva, korrigálva lesz amíg egészségesek vagyunk, és amíg a Candida gomba -fonalaktól mentesek jórészt a sejtjeink. Ha viszont ez az enzim befonalasodik a Candida gomba szaporulat által, akkor a DNS-ben öröklött bázishibák (pl. krónikus betegségek) érvényre jutnak.

· Másik Candida gomba következményként a DNS-lánc másolásánál ún. mutációk keletkeznek, bizonyos szakaszok ismétlődve kerülnek átírásra, így a génekben levő fehérjék programjai tovább sérülnek.

A sejtműködést irányító programokban igen sokfajta ellenőrzés működik a hibák elhárítására és korrekciójára. Ez a speciális Candida gomba -fonal okozta rendellenesség, azonban képes átjutni ezeken a szűrőkön, ezért ezek a rendellenességek korrekció nélkül tudnak működni. Ez azt jelenti, hogy a fertőző betegségek és néhány súlyos, már a születésnél látszódó öröklött betegség kivételével, szinte az összes nagy krónikus betegség a Candida gomba túlszaporodása következtében áll elő. A daganatos betegségek éppúgy, mint a Szklerózis multiplex, a cukorbetegség, a különböző idegrendszeri betegségek, skizofrénia, Parkinson-kór, az Alzheimer kór. Az említett rendellenességek részleteinél nyomon követhető, hogy a Candida gomba -fonal miért az öröklött bázis hibák körül okoz zavart a DNS-láncban. A bázishibánál könnyebben tud kötődni a Candida gomba -fonal, így ott nem működhet kielégítően a DNS korrekciós funkciója.

Candida gomba szaporodását visszaszorítva a DNS korrekciós funkciója vissza tudja venni az irányító szerepet, és ezzel a krónikus betegségek is hatékonyabban gyógyíthatóak. Sokszor kap csak a tüneteknek megfelelően, pl. antibiotikus terápiát a beteg, pedig a háttérben a Candida gomba húzódik meg és folytatja romboló, illetve átprogramozó munkáját sejtszinten, a DNS-ben.

Az öregedés folyamán a Candida gomba -probléma mindenkinél kisebb-nagyobb mértékben előtérbe kerül, úgy is mondhatjuk, hogy ekkor már a gomba természetes lebontó folyamatának a hatékonysága a mérvadó. Ezért alakulnak ki a kor előre haladásával, az öröklött genetikai hibáknak megfelelő betegségek. Látható így, hogy a Candida gomba elleni életmód az öregedéssel szemben is a legjobb eszköz lehet. A gombák az egész természetben lebontó funkciót töltenek be, úgy az állatoknál, mint a növényeknél is, nagyobb pusztítást csak akkor hoznak létre, ha megteremtődnek a feltételek hozzá.

A korrigáló DNS-kód „elromlása” kapcsán egy másik nagyon érdekes kérdés, hogy hogyan tudnak például igen súlyos rákbetegek néha műtét és egyéb agresszív terápia nélkül is lé- és böjt kúrával, illetve bizonyos étkezési diétával meggyógyulni, holott az ő DNS-kódjuk súlyosan sérült kellett, hogy legyen. Informatikusok tudják, hogy egy elromlott kódot javítgatni már igen nehéz, általában az segít, ha a program eredeti mentett példányát sikerül valahonnan elővenni. Nos, a szervezetünkben is található egy ilyen „mentett” kód az ún. törzssejtekben. A szív szinusz-csomójának egy kitüntetett helyén megőrződik az az eredeti kódunk, amit a fogantatásnál szerzünk. Nagyobb megrázkódtatás esetén, amilyen egy műtét, vagy egy nagyobb baleset, de ilyennek számít a szervezet számára egy jól végrehajtott, 4-5 napos böjt is, innen a szívből frissíti a DNS kódot a thalamuszon keresztül mindenütt. Egy jó böjttel tehát, képesek vagyunk visszatérni ahhoz az eredeti DNS-kód rendszerhez, amely még mentes sérülésektől, Candida gomba agressziótól, és teljes a korrigáló mechanizmusa.

Candida szakértő természetgyógyász tevékenységem során hangsúlyt fektetek annak elfogadására milyen fontos, hogy ebben az esetben is tudatosítsuk magunkban: folyamatban van a szervezetünk önregenerációs folyamata (Candida gomba elleni funkciója), és az egyetlen dolog, amire koncentrálni kell, az a szándék, hogy segítsük az energetikai rendszerünk, sejtjeink egyensúlyának visszaállítását. A sejteknek a valódi energetikai blokk-feloldáshoz, szükségük van a tudat engedélyére és támogatására is! Azaz, a tudatos szándékra és Tudatos választásra a Candida betegségből való gyógyulás és annak megengedése mellett. A megengedés annyit jelent, hogy elfogadjuk a szervezetünk öngyógyító tudatosságát, és támogatjuk azt.

Candida gomba / Kiemelt és ajánlott Társoldalak

Candida lap.hu, Álmatlanság lap.hu, Bélpanaszok lap.hu, Emberi Test lap.hu, Fejfájás lap.hu

Gasztroenterológia lap.hu, Gyermeklélektan lap.hu, Gyógynövény lap.hu, Hiperaktív lap.hu,

Intim lap.hu, Kopaszodás lap.hu, Meddőség lap.hu, Nőgyógyászat lap.hu

Reformkonyha lap.hu, Székrekedés lap.hu, Tavaszi fáradtság lap.hu