Aloe Vera gyógyító terápia

Az Aloe vera: az Aloe nemzetségbe tartozó faj. Az A. vera kivonatait széleskörűen használják a kozmetikai iparban és az alternatív gyógyászatban, megnyugtató, fiatalító, sőt sejtregeneráló és immunerősítő hatást tulajdonítva neki [1][2] a marketing anyagokban. A valóságban azonban a kozmetikai és az orvosi célokra való alkalmasságot egyaránt igen kevés tudományos bizonyíték támasztja alá, és legtöbbször az e kisszámú megerősítő bizonyíték által igazolni vélt hatásokat is megcáfolták később más közleményekbe

Aloe vera

Az Aloe Vera Eredete:

Az Aloe (Aloë) nemzetség 250 faja Afrika száraz részein él, de többet közülük más földrészekre is behurcoltak, gyógy- vagy dísznövényként termesztenek. Változatos megjelenésű nemzetség, a szár nélküli pozsgás levelű fajok mellett félcserjék, cserjék és fák is megtalálhatók közöttük. Közös jellemzőjük az egyoldalú, sokvirágú fürtös virágzat, melynek virágai gyakran bókolók.

Az Aloe Vera Története: 

Az írott történelemben elõször i. e. XV. század táján jelent meg (agyagtáblákon maradt fenn) az Aloé. A feljegyzések említést tesznek egy sokoldalú „csodanövényrõl” amelyet sikeresen használtak gyógyítási célokra. Az Aloé növény õsidõkbõl származó festett vázákon is látható, mivel az ókori Egyiptomban az örök élet szimbólumaként tisztelték. A Közel-Kelet számos népe vélekedett úgy, hogy az Aloé nedve bölcsességet és halhatatlanságot nyújt. Macedóniai (Hódító) Nagy Sándor (i. e. 330) is eredményesen alkalmazta a katonái táplálására és sebeik gyógyítására. (Az Aloe növény birtoklása érdekében – Arisztotelész ajánlására – elfoglalta Socotra szigetét.) A föníciaiak szárított porként exportálták a görög-római birodalomba. A római orvoslás egyik elõfutára Celsius (i. e. I. század) is magasztalta az Aloé értékeit. Az Ószövetség szent könyveiben (pl. Énekek éneke 4:11-14) és az Újszövetségben (János Evangéliuma 19:39) is találunk az aloéra vonatkozó utalásokat. Ismeretes egy Gróf Bercsényi István által írt levél is, amelyben köszönetet mond gyóntatójának (Nemes Bánfi G. apátnak, akitõl kapott egy Aloe növényt, amely kigyógyította õt „bõrfarkas lábbetegségébõl” (lábszárfekélybõl). A korai civilizációkban különbözõ neveken vált ismertté. Feltételezések szerint Afrikában fedezték fel és onnan terjedt el az idõk során. Napjainkban a növényt Aloe Barbadensis Miller (egy Miller nevû botanikus után), illetve Aloe Vera (latin jelentése szerint az „igazi Aloe”) néven ismerik. Az Aloe Vera a liliomfélék családjába tartozik. Kaktuszhoz hasonlító, csokorszerûen elhelyezkedõ hosszú, vastag, tüskés szélû levelei, a trópusi és szubtrópusi területeken, természetes körülmények között 75-120 cm magasra is megnövekszik. A levelek mindkét szélén apró tüskék vannak. A védõréteget képezõ külsõ héj megszûri a levegõt és a vizet. E külsõ hártya alatt található az aloint tartalmazó cellulóz bõrszövet, és ezen belül – gyógyhatású tulajdonságai miatt-a növény legértékesebb részét képezõ áttetszõ gél. Körülbelül 250-300 féle aloé létezik a világon, de csak néhány rendelkezik gyógyító hatással (pl. Aloe ferrox, Aloe arborescens, Cap aloe, illetve az Aloe Vera). Gyógyászati felhasználásra az Aloe Vera (más néven Aloe Barbadensis Miller) növény a legalkalmasabb és legelterjedtebb

Gyógyhatásai:

Az Aloe verát ősidők óta használják gyógyításra. Évezredeken átívelő karrierjét annak köszönheti, hogy számtalan betegségre, bőrelváltozásra és emésztőszervi problémára sikeresen alkalmazható. Napjainkban a világ számos országában termesztik, olyan helyeken, ahol az éghajlat alkalmas a szabadföldben való nevelésére. A szukkulens növények közé tartozik.

Virágzó Aloe Vera 

Az Aloe vera évelő növény, virágai sárgák. Húsos, pozsgás, lándzsa alakú levelei 50 cm-re is megnőhetnek, az egész növény magassága 120 cm lehet. Kizárólag leveleit használják gyógyászati célokra; a levelek egyes részeit más és más célra hasznosítják. Az a sűrűn folyó, kocsonyás nedv, amivel az Aloe vera-t leginkább azonosítani szokták, a növény leveleinek belső részéből származik. A levél szerkezetében, a legkülső rétegek és e között a kocsonyás rész közötti sárgás, keserű ízű lé szárításával nyerik az aloe latexet (tejnedvet). A kereskedelemben ezt aloe hepatica vagy aloe barbadensis néven hozzák forgalomba. (Utóbbi nem azonos az Aloe barbadensis Mill. nevű fajjal)

Aloe Vera

– Álltalános információk –

Az aloe verát ősidők óta használják gyógyításra. Évezredeken átívelő karrierjét annak köszönheti, hogy számtalan betegségre, bőrelváltozásra és emésztőszervi problémára sikeresen alkalmazható. Napjainkban a világ számos országában termesztik, olyan helyeken, ahol az éghajlat alkalmas a szabadföldben való nevelésére. A szukkulens növények közé tartozik.

Az Aloe Vera legfontosabb tulajdonságai:

* immunrendszer regeneráló
* méregteleníti és táplálja a szervezetet
* vértisztító, sebösszehúzó hatású
* gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító
* baktériumellenes, gombaölő, csíraölő
* serkenti és regenerálja a szervrendszereket (vérkeringés, emésztő- és kiválasztó rendszer, nyirokrendszer)
* antioxidáns, véd a rákkeltő szabad gyököktől
* nyirok, emésztés serkentő
* meggyorsítja a gyógyulási folyamatot, (fekély, égési sérülések, fagyásos sérülések esetén),
* serkenti a hámosítást, a bőr regenerációját.

Jellemzése:

Az aloe vera évelő növény, virágai sárgák. Húsos, pozsgás, lándzsa alakú levelei 50 cm-re is megnőhetnek, az egész növény magassága 120 cm lehet. Kizárólag leveleit használják gyógyászati célokra; a levelek egyes részeit más és más célra hasznosítják. Az a sűrűn folyó, kocsonyás nedv, amivel az Aloe vera-t leginkább azonosítani szokták, a növény leveleinek belső részéből származik. A levél szerkezetében, a legkülső rétegek és e között a kocsonyás rész közötti sárgás, keserű ízű lé szárításával nyerik az aloe latexet (tejnedvet). A kereskedelemben ezt aloe hepatica vagy aloe barbadensis néven hozzák forgalomba. (Utóbbi nem azonos az Aloe barbadensis Mill. nevű fajjal).

A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni. A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni. 
Az Aloe Vera felhasználásának területei.: (Aloe Barbadensis Miller)

Emésztő-  és bélrendszeri problémák

Az amerikai biokémikus és táplálékkutató Jeffrey Bland kiadott egy tanulmányt a „Preventive Medicine” (Megelőző gyógyszer) c. lapban 1985-ben az Aloe Vera emésztő- és bélrendszerre kifejtett hatásairól. A tanulmány a friss növény géljére fókuszált és nem a növény nedvére, mely gyógyszerészeti készítményekben használt hashajtó anyag (Cape Aloe).

Dr. Bland elmagyarázza, hogy az Aloe Verának szabályozó és tonizáló hatása van az emésztő- és bélrendszerre, azaz naponta használva az Aloe juice a következőkhöz járul hozzá:

* felkészíti a gyomrot megelőzendő a nehéz emésztést (nehézség, felfúvódás)
* szabályozza az emésztőnedveket, melyek visszafolyást és gyomorégést okozhatnak
* stabilizálja a bélflórát és megelőzi az emésztési rendellenességeket
* normalizálja a bélmozgást és gyorsítja a táplálék útját a bélben, valamint megelőzi a hasmenést
* megelőzi a bélgázok kialakulását

A gyomorfekélyre különösen jó hatással van az iható aloe vera gél. Segíti a béltevékenységet, kúraszerű alkalmazása csodát tesz a vastagbél-gyulladással. A májfunkciókat segíti, hatásos ellenszere a túlzott alkoholfogyasztásnak.

Ízületi és reumatikus fájdalmak

Az aloé-fürdő csökkenti az ízületi és reumatikus jellegű fájdalmakat. A legjobb, ha a fájdalmas helyet könnyen bemasszírozzuk aloe géllel vagy aloé-tartalmú kenőccsel. Ezzel egy időben hatékony, ha tiszta vagy vízzel hígított aloé-ivókúrát is tartunk

Az izületi fájdalmak enyhítésében is nagy szerepet kaphat az aloe vera leve, mivel segít az ízületek mészlerakódásának csökkentésében, megelőzésében.

Bronchitis és asthma

Légzési nehézségek és köhögés ellen az aloe kiváló szer. A krónikus bronchitist az aloe mellékhatások nélkül gyógyítja.

Égési sérülések

Ezen a területen érték el a leglátványosabb eredményeket az aloe verával. A chicagói Égési Sérülések Intézetében orvosok által a következő tapasztalatokat tették közzé az aloe verával kapcsolatban: „…az aloé-készítmények enyhítik a fájdalmat, megelőzik a fertőzést, csökkentik a komplikációkat, teljesen mindegy, hogy tűz vagy fagy, nap vagy forró víz, elektromosság okozta vagy sugárégésekről van-e szó.” A sugárégéssel kapcsolatban és a sugárégés által okozott sérülések, sebek kezelése során tapasztalt gyors regeneráló hatása miatt kapta a csodanövény nevet az aloe vera a hajdani Szovjetunióban is.

Bőrbetegségek

A bőrbetegségek gyógyításában a legideálisabb terápiás szerek egyike az aloe vera.

Kiváló hatásfokkal alkalmazható a seborrheázis, herpes, a rosazis, psoriazis (pikkelysömör) esetében, az ekcéma, a mikózis (gombás eredetű fertőzés) a lázkiütések gyógyításánál évezredek óta ismert. Hasznos a gél használatával egy időben ivókúrát is tartani, hiszen a bőrbetegségek kezelésében az egyidejű külső-belső kezelés lehet a leghatékonyabb.

Nagyon jó hatásfokkal működik ivókúraként az aloe gél a komoly vérkeringési zavarokat okozó cukorbetegség kezelésében is.

Tuberkulózis (TBC)

A fertőző tuberkulózis aloe verával való kezelésében az orosz kutatók járnak elől, Oroszországban az Aloe Aborescens (egy ott honos aloé-faj) leveleinek főzetét inhaláltatják tbc-s betegekkel, akik emellett még aloé-ivókúrát is kapnak. A tbc kezelésében az aloe tradicionális gyógymódnak számít ma is Oroszország területén

Aloe vera

Az Aloe Vera Összetétele: (Aloe Barbadensis Miller)

VITAMINOK

* A-vitamin (karotin): védi a sejteket a szabad gyököktől, jótékony hatással van a bőrre, hajra.
* B1 (tiamin): szükséges az energiatermeléshez és a szövetgyarapodáshoz, az izmok és az idegrendszer zavartalan működéséhez.
* B2 (riboflavin): szükséges a B6 működéséhez, elősegíti a növekedést, javítja a látást.
* B3 (niacin nikotinsav): anyagcsere-szabályozó, az idegrendszer működéséhez nélkülözhetetlen.
* B6 (piridoxin): fontos a vörösvértestek és ellenanyagok képzéséhez, az immun- és idegrendszer működéséhez.
* B9 (folsav): nélkülözhetetlen a fehérje szintézishez, a vörösvértestek képzéséhez.
* B12 (cianokobalamin): nélkülözhetetlen a sejtek növekedéséhez, a folsav sejtekbe juttatásához.
* C-vitamin (aszkorbinsav): fontos antioxidáns, számos betegségnél segíti a gyógyulást.
* E-vitamin (tokoferol): fontos antioxidáns, védi a sejthártyákat, fokozza a sejtregenerálódást.
* Kolin: segíti az anyagcserét, a zsírsavak felhasználását, a szervezet méregtelenítését.

ÁSVÁNYI ELEMEK

* Kalcium és foszfor: segítik a csontfejlődést.
* Kálium (kálium-szorbát): szabályozza a szervezet vízháztartását, normalizálja a szív ritmusát, vérnyomáscsökkentő, hiánya esetén a sejtek, idegek és izmok nem látják el feladatukat.
* Vas: szükséges a vörösvértestek képzéséhez, és bizonyos enzimek keletkezéséhez.
* Nátrium: nélkülözhetetlen a vízháztartás szabályozásában.
* Klór: létfontosságú a gyomorsavképzésben, antiszeptikus, fertőtlenítő hatású.
* Mangán és magnézium: jelenlétük fontos az enzimek működéséhez, segítik az izmok és a központi idegrendszer hatékony működését jó állapotának megőrzését.
* Réz: nélkülözhetetlen a vas beépüléséhez, nagy szerepe van a kötőszövetek kialakulásában.
* Króm: segíti a zsírsavenzimek működését, fontos a vércukor-, és koleszterinszintjének szabályozásában.
* Cink: serkenti a fehérjék képződését, irányítja az anyagcsere-folyamatokat.

MONO- és POLISZACHARIDOK

cellulóz – glükóz – mannóz – aldonentóz – uronsav (hexo) – lipóz – allináz – L-ramnóz – acemannon

ESSZENCIÁLIS AMINOSAVAK

(A nyolc esszenciális aminosavból – melyet a szervezetünk nem tud előállítani- hetet tartalmaz)

Izoleucin – Leucin – Lizin – Metionin – Fenilalanin Treonin – Valin (a gyermekeknek a Hisztidin is, mert a szervezetük még nem tudja előállítani)

SZEKUNDER AMINOSAVAK

(A 14 szekunder aminosavból 11 megtalálható benne)

Aszparaginsav – Glutaminsav – Alanin -Argin (vagy arginin) – Cisztin – Glicin – Hisztidin Hidroxiprolin – Prolin – Szerin – Tirozin

LIGNIN, SZAPONIN, ANTRAKINON-ok

1. A”ligninek” könnyedén hatolnak be a bőrbe.
2. A”szaponinok” antiszeptikus hatásúak.
3. Az”antrakinonok” hashajtó hatásúak.

* Aloin: enyhe purgatív és hánytató.

* Barbaloin (barbaloin glükozid): antibiotikus és purgatív.
* Izobarbaloin: fájdalomcsillapító és antibiotikum.
* Antranol és antracén: stimulálják a vér oxigénmegkötését.
* Aloesav: antibiotikum.
* Aloe amodin: baktericid, purgatív.
* Fahéjsav: sebtisztító, csíraölő és fungicid.
* Fahéjsav-észter: fájdalomcsillapító, érzéstelenítő.
* Éteres olaj: nyugtató.
* Krizofánsav: fungicid (bőrgombaölő).
* Aloe ulcine: gátolja a gyomorszekréciót (hisztamin reakcióval).
* Rezisztanol.

ENZIMEK

Irányítják a sejtekben lejátszódó  kémiai folyamatokat, hiányuk előbb-utóbb betegséghez vezet.

* Amiláz: katalizálja az amidon hidrolízisét dextrózzá, maltózzá.
* Bradikináz vagy Bradikinináz: fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, serkenti az immunrendszert.
* Kataláz: megakadályozza a savoxidok felszaporodását a szövetekben.
* Cellulóz: segíti a normális emésztést.
* Kreatin foszfokináz: izomenzim.
* Lipáz: segíti a zsírok emésztését.
* Nukleotidáz: gyorsítja a nukleotidok hidrolízisét nukleozidokká.
* Alkalin foszfatáz: szabályozza a májműködést.
* Proteolitáz vagy proteáz: a fehérjéket alkotó elemeikre hidrolizálják.
* Foszfatáz (sav): prosztata rák jelzője.

Az Aloe Vera különleges hatásmechanizmusa.:

Sok száz tudományos közlés és sokmillió ember tapasztalata bizonyítja: az egyetlen olyan növény a világon, amely „mindenre jó”. Gyógyításra, az egészség megőrzésére és helyreállítására, szépségápolásra, táplálékként és háztartási célokra egyaránt. „Ami mindenre jó, az, semmire sem jó” köznyelvi fordulat ez esetben nem állja meg a helyét, különleges hatásmechanizmusának köszönhetően. Fontos közölni azonban, hogy a növény NEM CSODASZER! Azonban egészségügyi kihívásainkban kiváló segítséget nyújt.

Valamennyi növény közül a legtöbbféle tápanyagot (több mint 250) tartalmazza. Éppen azokat, amelyeket az emberi szervezet zavartalan működése érdekében kívülről kell bejuttatnunk. Számos vitamint, enzimet, ásványi anyagot (20), fehérjéket, hormonokat, esszenciális aminosavakat (a szükséges 20-ból 9-et), összetett cukrokat. Ez utóbbiak egyike „vezényli” a csodálatos „zenekart”.

A növény összetétele fantasztikus és szinte misztikus módon megegyezik az emberi szervezet teljes megújulásához és öngyógyításához szükséges tápanyag-igénnyel és aránnyal (mesterségesen elő nem állítható arány). A szervezet máig sem egészen feltárt önjavító mechanizmusa a bőséges kínálatból, mint valamiféle „svédasztalról”, kiválasztja és a megfelelő helyre juttatja el a tápanyagokat, az aktuálisan szükséges mennyiségben (túladagolás nem lehetséges, az adott pillanatban felesleges anyagok eltávoznak a szervezetből).

Előbbiek miatt minden mástól különböző  felszívódási mechanizmussal rendelkezik a növény: tápanyagai – sejt-szinten – rendkívül gyorsan (a víznél hétszer gyorsabban) felszívódnak az emberi szervezetben. (Sőt, a növényből készített termékekben, a hozzáadott egyéb – pl. gyógynövény – hatóanyagokat is maradéktalanul magával viszik az Aloe anyagai). Az emberi szervezet felismeri az azonosságot, és fenntartások nélkül befogadja az Aloe hatóanyagait, amelyek azután mellékhatások nélkül fejthetik ki kedvező hatásukat.    
A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.
Tisztító, antibiotikus, fájdalomcsillapító, baktérium-, csíra-, gomba-, vírusölő, nyugtató, méregtelenítő, regeneráló, gyulladáscsökkentő, sejtépítő, funkciót teljesít. „Élő makromolekula” – a vitalitást adó napfénytároló képesség – tartalma tízszerese minden más növény makromolekula tartalmának.

Ellentétben az ember által kitalált és receptura alapján alkotott multivitamin készítményekkel, az egyes összetevők együttműködő (szinergikus) hatással rendelkeznek. Az Aloe Vera Barbadensis Miller olyan minőségi táplálék, amely visszaadja a harmóniát, pótolja a hiányokat, ellenállóvá teszi a szervezetet a fertőzésekkel szemben, segít közömbösíteni a környezeti ártalmak során keletkező méreganyagokat, növeli a szellemi teljesítőképességet, óvja bőrünket, a kisiklott anyagcsere folyamatot segít a helyes mederbe terelni, szabályozza az immunrendszer működését, javítja a bélműködést. Mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit.

– Olvasmányok.:

Aloe Vera

A világ minden táján évszázadok óta alkalmazzák az Aloe Verát az egészségre gyakorolt jótékony hatása miatt. A varázslatos aloe levél természetes módon tartalmaz több mint 75 tápanyagot, 200 egyéb összetevőt, 20 ásványi anyagot, 18 aminosavat és 12 vitamint. Leghatékonyabb fajtája az Aloe Barbadensis Miller – , melyet mi magunk termesztünk, és termékeinkben felhasználunk. Természetes, szabadalmazott stabilizációs eljárásunk lehetővé teszi, hogy az aloe természetes állapotában jusson el fogyasztóinkhoz. A Forever Living
termékei voltak az elsők, amelyek elnyerték a Nemzetközi Aloe Tudományos Tanács pecsétjét az egyenletes minőségért és tisztaságért.

Termékcsoportok

A Forever Living Products 30 évvel ezelőtt elkötelezte magát, hogy felkutatja a természet csodálatos forrásait, melyek egészségünket és szépségünket szolgálják, s megosztja azokat a világgal. Termékeink ennek a kutatásnak az eredményei. Jól mutatják a természet hihetetlen képességét, mellyel segít, hogy a lehető legjobban nézzünk ki és érezzük magunkat, s emellett a minőség és tisztaság iránti rendíthetetlen elkötelelzettségünket is képviselik. Fedezze fel velünk az egészség és szépség világát, melyet természetes úton ismerhet meg a kiváló minőségű és páratlan Forever termékekkel!

A Forever Living bemutatja legújabb termékeit!

A Forever kiváló minőségű termékeinek köre tovább bővült. Próbálja ki ezeket a nagyszerű termékeket, s maga is látni fogja, hogyan élhet egyre jobban mindennap!

BŐRÁPOLÓ KÉSZLET

A Sonya bőrápoló készlet a tisztítás, hidratálás, valamint a bőr egészségét és ragyogását szolgáló öt alaplépés nélkülözhetetlen eszközeit tartalmazza. Az arctisztító tej, az élénkítő toner, az ápoló szérum, a bőrvédő krém és a mélytisztító bőrradír egy készletben friss és ragyogó bőrt garantálnak. Alkalmazza, amit öt lépésben kínál a Sonya, és élvezze a kényeztetést, amelyet a bőre megérdemel! (282)

1. lépés
PURIFYING CLEANSER
ALOE ARCTISZTÍTÓ TEJ – 177 ml
Különleges összetételű, aloe verát és gyümölcskivonatokat tartalmazó arctisztítónk kíméletesen és alaposan távolítja el a sminket és szennyeződéseket. Nem szárítja ki, használata után lágy, friss és tiszta lesz a bőr (277). Minden reggel és este tisztítsa meg bőrét az aloe arctisztító tejjel.

2. lépés
REFRESHING TONER
ALOE ÉLÉNKÍTŐ TONER – 177 ml
Alkoholmentes bőrfrissítő tonikunk magas aloe vera- és fehértea-tartalmának köszönhetően létfontosságú nedvességpótló anyagokat biztosítva gondoskodik bőre tökéletes hidratáltságáról (279). Használja minden reggel és este a Sonya Aloe arctisztító tej után.

3. lépés
NOURISHING SERUM
ALOE ÁPOLÓ SZÉRUM – 118 ml
E nagyszerű szérum beállítja bőre nedvességtartalmát, miközben sugárzóan fiatalos eredményt biztosít (281). Használja minden reggel és este a Sonya Aloe élénkítő toner után.

4. lépés
BALANCING CREAM
ALOE BŐRVÉDŐ KRÉM – 71g
Aloe verát, egyéb bőrtápláló hatású összetevőket, valamint kiváló hidratálókomponenseket tartalmaz, így biztosítja bőre tökéletes hidratáltságát és ragyogását (280). Használja minden reggel és este az aloe ápoló szérum után.

5. lépés
DEEP-CLEANSING EXFOLIATOR
ALOE MÉL YTISZTÍTÓ BŐRRADÍR – 118ml
Van, hogy bőre különleges tisztításra vágyik, ám fontos az irritáló, durva összetételű bőrradírokat elkerülni. Mélytisztító, mégis kímélő hatású készítményünk Aloe verával és természetes jojobagömböcskékkel tökéletes megoldást biztosít (278). Használja hetente kétszer, a Sonya aloe arctisztító tej után.

Clean 9 & Lifestyle 30

Clean 9
Szervezetünk megtisztítása felé az első lépés a veszélyes tartósítószerek és kemikáliák kiiktatása. A Lifestyle 30 program Előfeltétele ez a 9 napos program, amely segít szervezete megtisztításában, a fölösleges kilók elveszítésében és egy egészségesebb, boldogabb életstílus kialakításában.

A Clean 9 program tartalma:

* Aloe Vera Gel (3 db)
* Forever Lite Ultra Chocolate vagy Vanilla (1 db)
* Garcinia Plus (1 db)
* Bee Pollen (1 db)
* shaker
* mérőszalag

Clean 9
Lifestyle 30
A Clean 9 program folytatásaként a Lifestyle 30 segítségével elkerülhető a jojó-diéta, megszabadulhatunk egészségtelen étkezési szokásainktól, tápanyagokkal és életmóddal összefüggő félreértéseink kitisztulnak. Programunk segítségével olyan életmódbeli változás következhet be életében, amely segítségével egész életre szóló valódi egyensúlyt lesz képes megteremteni.

A Lifestyle 30 program tartalma:

* Aloe Vera Gel vagy Aloe Berry Nectar vagy Aloe Bits n’ Peaches (4 db)
* Forever Lite Ultra Chocolate vagy Vanilla (3 db)
* Garcinia Plus (1 db)
* Bee Pollen (1 db)
* Forever Probiotic (1 db)
* Lifestyle 30 programfüzet

Aloe Vera Italok

Élvezzük az Aloe Vera jótékony hatását a friss, stabilizált Aloe Vera gél négy különböző formájában. Mind a négy variációnak a nyers Aloe Vera gél az alapja, amely nagyban hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz. Fogyasszuk ezek bármelyikét napi rendszerességgel, hogy ezzel segítsük a tápanyagok emésztését és felszívódását, hogy
vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat adjunk hozzá napi táplálkozásunkhoz, és mindenek fölött azért, hogy megfelelő, egészséges életmódot alakítsunk ki.

A méhkaptár termékei

A Forever Living Products felvonultatja 100%-os tisztaságú méhészeti termékeinek sorát. Méhészeti telepünk ideális környezetben helyezkedik el – Arizona magas fennsíkjain – ahol az ősi környezetben semmiféle szennyeződés, sem vegyi anyag nem érheti a kaptárokat. Egyedülálló feldolgozás során, szabadalmaztatott módszerekkel és felszerelésekkel gyűjtjük be az alapanyagokat, természetes környezetben. Valamennyi méhészeti termékünk természetes és tápanyagokban gazdag, eredeti állapotában kerül a kaptárból Önhöz.

Combo dobozok

Mindegyik Combo Pak nagyszerű bevezetést nyújt a Forever Living kiváló minőségű termékeihez, s egyszerre komoly megtakarítást is jelent ahhoz képest, ha egyenként vásárolnánk meg a termékeket. Tartalmuk változhat.

* A Touch of Forever Combo Pak

Nagyszerű bevezetést nyújt a Forever termékeihez, s ideális ahhoz, hogy megosszuk azokat családtagjainkkal és barátainkkal. A teljes Combo Pak a következőket tartalmazza:

Bath Gelée A-Beta-CarE
Aloe Vera Gel Aloe Vera Gelly
Forever Lite/Ultra Vanilla Aloe Vera Lotion
Aloe Lips Aloe Moist. Lotion
Forever Bee Pollen Aloe Heat Lotion
Forever Bee Propolis Garlic-Thyme
Forever Bright Toothgel Aloe Ever-Shield
Aloe Berry Nectar Fields of Greens
Royal Bee Jelly Garcinia Plus
Forever Vision Forever Kids
Aloe Liquid Soap Aloe Blossom Herbal Tea
Arctic-Sea Omega 3 Forever Marine-Mask
Aloe First Aloe-Jojoba Shampoo
Gin-Chia Aloe Cond. Rinse
Absorbent C Pomesteen Power
Propolis Creme termékrendelő lap, videókazetta.

A Touch of Forever

* Mini Touch of Forever (Táplálék-kiegészítők)

Egy doboz és egy könnyű választás, hogy előtérbe helyezzük a táplálék-kiegészítőket. A Mini Touch a következőket tartalmazza:

Aloe Vera Gel Absorbent C
Forever Lite Vanilla Garlic-Thyme
Aloe Berry Nectar A-Beta-CarE
Royal Bee Jelly Bits n’ Peaches
Arctic-Sea Omega 3 Forever Freedom

Táplálék-kiegészítők

* Mini Touch of Forever (Személyi higiénia)

A termékek, melyekre mindig számíthatunk:

Bath Gelée Aloe Vera Gelly
Aloe Lips Aloe Vera Lotion
Forever Bright Toothgel R3 Factor
Aloe Liquid Soap Aloe Scrub
Aloe First Aloe-Jojoba Shampoo
Aloe Fleur de Jouvence Aloe Cond. Rinse
Propolis Creme

Étrend-kiegészítők

Az egészség alapja a megfelelő táplálkozás. A modern mezőgazdaság módszerei mára sajnos jelentősen kimerítették az egykor ásványokban gazdag talajt, így többé nem számíthatunk arra, hogy táplálékunk tökéletesen biztosítani tudja a szervezetünk számára létfontosságú vitaminokat és ásványi anyagokat. Egyre több ember fordul a táplálék-kiegészítőkhöz, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyaghoz juttassák szervezetüket, így javítva életminőségükön.
Táplálék-kiegészítőink a legtisztább forrásokból nyert kiváló alapanyagokból, a legfejlettebb technológiával előállított termékek, amelyek mindegyike az előállítás során megőrzi eredeti tápanyag értékét, így elősegítve, hogy a szervezet megtarthassa egészségét és egyensúlyát.

Személyi higiénia

A Forever Living Products ötvözte az Aloe Vera Gél jótékony hatásait a legkiválóbb összetevőkkel, s az így előállított kiváló minőségű higiéniai termékeink biztosítják, hogy Ön tetőtől talpig, egész testén élvezhesse a stabilizált Aloe Vera jótékony hatásait. Személyi higiéniai termékeink – a legkülönfélébb krémek, zselék, a sampon és lemosó – az Ön egészségét és szépségét szolgálják.

Bőrápolás

Bőrünk az első védelmi vonal a szennyeződésekkel, külső káros hatásokkal szemben folytatott mindennapos küzdelemben, szükséges tehát, hogy különös gondoskodással védjük és erősítsük. Az Aloe Vera, amely a tradicionális felhasználás szerint elsősorban a bőr védelmét szolgálja, kiváló eszköz e védelemre. Különleges és egyedülálló termékcsaládot hoztunk létre a legkülönfélébb felhasználási területekre, amelyek természetes úton hidratálják bőrünket, valamint ellátják létfontosságú tápanyagokkal és vitaminokkal. Bőrápoló termékeink hatékony védelmet nyújtanak a káros környezeti hatásokkal szemben, ezt igazolja a Nemzetközi Aloe Tudományos Tanács által kiadott minősítő pecsét.

Sonya Colour Collection

A Sonya Colour Collection a világon egyedülálló Aloe Vera alapú kozmetikai termékcsalád, amely a dekorkozmetikumokat ötvözi a szépségápolással. A Sonya olyan természetes összetevők különleges kombinációja – mint például a tiszta Aloe Vera, antioxidáns vitaminok, tengeri kivonatok, vagy a kamilla – amelyek mind bőrünk védelmét, ápolását, kényeztetését hivatottak biztosítani. Ez a ragyogó kollekció felvonultatja a színek valamennyi árnyalatát az összes lehetséges bőrtónus, illetve hangulat számára, sőt, sokoldalúsága biztosítja, hogy egy szempillantás alatt a nappali sminket alkalmivá varázsoljuk. Engedjük hát, hogy a Sonya megmutassa az utat az igazi szépséghez!

Sonya Colour Collection

Sonya Colour Collection

A Sonya Colour Collection a világon egyedülálló Aloe Vera alapú kozmetikai termékcsalád, amely a dekorkozmetikumokat ötvözi a szépségápolással.

A Sonya olyan természetes összetevők különleges kombinációja -mint például a tiszta Aloe Vera, antioxidáns vitaminok, tengeri kivonatok vagy a kamilla – amelyek mind bőrünk védelmét, ápolását, kényeztetését hivatottak biztosítani. Ez a ragyogó kollekció felvonultatja a színek valamennyi árnyalatát az összes lehetséges bőrtónus és hangulat számára, és sokoldalúsága biztosítja, hogy egy szempillantás alatt a nappali sminket alkalmivá varázsoljuk.

Felhasználási tippek

A Titok: az Aloe Vera

Ez a rész hasznos tippeket kínál a Sonya Colour Collection termékek alkalmazásához. A Sonya olyan természetes összetevők különleges kombinációja – mint például a tiszta Aloe Vera, antioxidáns vitaminok, tengeri kivonatok vagy a kamilla – melyek egymás hatását erősítve hatnak, így ápolják és kényeztetik bőrét, hogy Ön a legtöbbet hozhassa ki magából.

Sonya Colour Collection:

* Sonya Creme to Powder Foundations
* Sonya Colour Concealer Wheel
* Sonya Translucent Powders
* Sonya Blush
* Sonya Eyeshadows
* Sonya Eye Pencils
* Sonya Mascara / Brow Fix
* Sonya Lip Pencils
* Sonya Lipstick
* Sonya Lip Gloss
* Sonya Colour Palettes
* Sonya Glamour Showcase
* Sonya irodalom

Az arc
Sonya Cream to Powder Foundation
Minden bőrtípusra megfelel; 12 árnyalatban kapható.

* Hidratálja, lágyítja és kisimítja a bőrt.
* Az elegáns, fekete kompakt kiszerelés kényelmes és könnyen használható.
* A megfelelő árnyalat kiválasztásához használjuk a Sonya
Foundation Selector színskáláját.
* Az alapozót felvitel előtt finom szivaccsal lágyítva tökéletes
végeredményt kaphatunk.
* A tökéletes fedés érdekében a finom szivaccsal az arc közepétől
kifelé haladva vigyük fel az alapozót.

Sonya Foundation Cream

Sonya Colour Concealer Wheel
Senki sem tökéletes, de most nőhetnek az esélyei!: a kiváló minőségű korrektúra és semlegesítő színek eltüntetik a hibákat, az eredmény egyenletes, természetes megjelenés lesz.

* Kényelmes és egyszerű a használata.
* Kiváló a sötét karikák, szeplők és egyéb bőrhibák eltüntetésére.
* A színek egymással keverhetők, de önmagukban is használhatók – legyen kreatív!
* Tökéletes azok számára, akik nem használnak alapozót.
* Minden bőrtípusra ajánlott.
* Nem tesztelték állatokon.

Concealer Wheel
Zöld: Semlegesíti a pirosságot – tökéletes a napégés és a bőrpír elfedésére
Sárga: Kiválóan alkalmas a szem alatti karikák semlegesítésére
Halványlila: A sárga bőrt ragyogóbbá teszi – kiemeli a szemhéj területét
Világos bézs: Kiválóan elfedi a hibákat, kiemeli a kívánt területeket
Bézs: A nagyobb hibák elfedésére – a kontúrok hangsúlyozására alkalmas

Sonya Translucent Powder
A világ legfinomabban porlasztott púdereiből készült a selymes hatás kedvéért. Minden bőrtípusra kiváló.

* Egész nap használható a smink frissítésére.
* A Sonya Translucent Powder használható önmagában vagy a Cream to Powder Foundationnal együtt, hogy tündöklő, hosszantartó sminket készíthessünk.
* Könnyen eldolgozhatók, alkalmazhatóak a legsötétebb bőrtónusokra is.

Sonya Blush
Válasszon a 11 féle árnyalat közül, hogy kiemelje arccsontját és meghatározza arcszínét.

Sonya Blush

* Meleg és hideg tónusok az alapozóhoz, szemfestékhez és rúzshoz.
* Mosolyogjon, hogy megtalálja „orcáját”, ezután kenje fel a pirosítót.
* Tegyük két ujjunkat az orrunk mellé, a pirosító ne legyen ennél közelebb.
* A pirosítónak pontosan annak kell lennie, amit a neve jelent – a szín gyengéd érintése a bőrön.

Szem és szemöldök

Sonya Eye Pencil
Hangsúlyozza tekintetét és finomítsa stílusát szemei finom kiemelésével

* A krémes, lágy szerkezet könnyű felvitelt biztosít. Hosszantartó szín, nem maszatolódik.
* A szem külső sarkától befelé haladjon.
* Használjon Sonya ceruzahegyezőt a finomabb felvitel érdekében.

Sonya Eye Pencils

Sonya Mascara és Sonya Brow Fix

Hatásukra tekintete igézővé válik. A Sonya Mascara hosszabbá varázsolja szempilláit, a Brow Fix segítsével finomíthatjuk szemöldökünk vonalát.

Szempillafesték:

* Vízálló, különlegesen kondicionáló formula.
* A szempillákra a festéket alulról felfelé irányuló, finom mozdulattal vigyük fel.
* A kis kefét ne húzogassuk fel-le a tubusban, mert ettől kiszáradhat.
* 2 vékony réteg mindig jobb, mint 1 vastag. Hagyjunk 1 perc száradási időt a két réteg felvitele között.
* Általános szabály, hogy a szempillafestéket havonta egyszer le kell cserélni.

A kristálytiszta, Aloe Vera tartalmú kondicionáló formula tökéletes eszköz szemöldökünk fixálásához.

Szemöldökfixáló:

* Kiemeli és hangsúlyozza a szemöldök vonalát.
* A rendezetlen szemöldököt egyben tartja.

Sonya Eyeshadow
A ragyogó színű, Aloe Vera alapú készítmények széles színskálájának különböző árnyalataival hangsúlyozhatunk, kiemelhetünk, árnyékolhatunk, bármilyen hatásra vágyunk.

* Finom Aloe Vera tartalmú formula, mely nyugtatja a szem körüli finom területet.
* A Sonya Eyeshadow színei jól vegyíthetők.
* Alapként vigyünk fel egy halványabb tónusú szemfestéket az egész szemhéjra.

Sonya Eyeshadows

* A szem külső sarkainál sötétebb árnyalatokat használjunk.
* A szemfestéket kis kefével és egy csepp vízzel vigyük fel a még jobb hatás érdekében.
* Az árnyalatokat nedves kefével vigyük fel az intenzívebb és hosszabban tartó színhatás érdekében.
* A csodás hatás titka az árnyalatok különféle kombinációja.

A szemöldökre – Használjunk természetes tónusú szemfestéket, lehetőleg olyat, amelyik illik hajunk színéhez. Használjunk felvivő pálcát.

Sonya Aloe Eye Makeup Remover
A finom, olajmentes szemfesték lemosó nyugtatja a szem körüli terület finom bőrét

* Gyengéden kondícionálja és hidratálja a szemhéj bőrét.
* Nedvesítsen be egy vattapamacsot a lemosóval, törölje át a behunyt szemet, gyengéden távolítsa el a szemfestéket.

Ajkak

Sonya Lip Pencil
A krémes és lágy Sonya ajak kontúr ceruza könnyen felvihető és tökéletes hangsúlyt ad az ajkaknak.

* Egészítsük ki a megfelelő árnyalatú Sonya Lipstick rúzzsal és Sonya Lip Gloss szájfénnyel.
* A tökéletes és precíz kontúrozás érdekében hegyezze a ceruzát a Sonya hegyezővel.

Sonya Lip Pencils

* Közepes ajkak – A száj természetes vonalát követve húzzuk ki az ajkakat.
* Telt ajkak – A teltség csökkentése érdekében a száj természetes vonalán belül húzzuk ki az ajkakat.
* Keskeny ajkak – A teltség látszatának érdekében a száj természetes vonalán kissé kívül húzzuk ki az ajkakat.

Sonya Lipstick és Lip Gloss
A Sonya krémes és gazdag rúzs készlete egész sor színben kapható az egyszerűtől a drámaiig.

Rúzs:

* Olyan összetevőket tartalmaz, amelyek védik az ajkakat és segítenek megőrízni a nedvességtartalmat, így puha és rugalmas marad az ajkunk.
* Hosszantartó szín, nem szárad.
* A különleges árnyalatok érdekében próbáljunk meg többféle ajakszínt használni egyszerre. A Solid Gold és Hologram kiválóan keverhető mindegyik színnel. Az eredmény: új külső.
* A legjobb eredményt ajakecset használatával érhetjük el.

Sonya Lipsticks

Keltsük életre ajkaink színét, biztosítsunk hosszan tartó ragyogást a Sonya Lip Gloss szájfénnyel!

Szájfény:

* Könnyen használható pálcikás adagolóval.
* A Sonya Lip Gloss használható magában vagy kedvenc Sonya ajakrúzsunkkal.
* Ha az ajkak középső részére visszük fel a szájfényt, érzéki, telt hatást érünk el.

Paletták

Sonya Paletták
A professzionálisan kialakított, különféle színvilágok köré komponált Sonya smink-palettákkal nem bízzuk a véletlenre szépségünket.

* Valamennyi elem újratölthető.
* Utazáshoz is kiválóan alkalmas – mindaz, amire szükségünk lehet, egyetlen palettában.
* Mindegyik paletta tartalmaz egy világos, egy közepes és egy sötét árnyalatú szemfestéket, valamint egy kiemelő színt, mellyel könnyedén megváltoztathatja sminkjének hangulatát és stílusát.

Plum ‘N Berry Palette
Plum ‘N Berry (105)
A Paletták sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy minden alkalomra, éjszakára vagy nappalra változatos, egyedi külsőt hozzunk létre.

* Shimmers Beauty Plus (100) – Csillámló árnyalatok szemre, arcra és dekoltázsra.
* Autumn Hues (101) – Az ősz meleg, gazdag színei tükröződnek e klasszikus kollekcióban.
* Night On The Town Beauty Plus (102) – Az igazi vörös feketével és fehérrel a végzet.
* Barely Pink (103) – A lágy pasztell és természetes árnyalatok világa.
* Dusty Rose (104) – Klasszikus, közepesen mély színek hideg tónusú kombinációja.
* Plum ‘N Berry (105) – Gazdagon fénylő színek és mélység nappalra és éjszakára.
* Summer’s Kiss (106) – A meleg nyári napsütés ragyogó fényei.

Ünnepi smink

Ragyogjon Ön is az aloe vera alapú sminkkel!

Noha fontos az is, hogy sminkünket az alkalmaknak megfelelően alakítsuk, soha ne feledkezzünk meg a bőr ápolásáról sem. A Forever legújabb termékei, a Forever Epiblanc (#236) és a Forever Marine Mask (#234) ideálisak erre a célra. Ne feledkezzünk meg a szem körüli finom bőrterület ápolásáról sem, melyre a Forever Alluring Eyes (#233) a legmegfelelőbb.

Tegyük ragyogóbbá arcszínünket és bőrünk tónusát, csökkentsük a sötét foltok megjelenését a Forever Epiblanc segítségével. Alkalmazzuk reggel és éjszaka a megtisztított bőrfelületre, ahol szükséges, majd használjunk hidratáló krémet. A Forever Living Aloe Sunscreen használata napközben is ajánlott.

Current Trends

Használjunk legalább hetente kétszer Forever Marine Mask mélytisztító krémet, mely biztosítja a plusz nedvességet. A könnyen felvihető, kondicionáló maszk segít fenntartani a bőr egészséges szerkezetét, hatására bőrünk felfrissül és újjáéled.

A Forever Alluring Eyes a szem körül használandó revitalizáló krém, mely csökkenti a ráncok, finom vonalak és a szem alatti karikák megjelenését. Bőven tartalmaz Aloe Verát, E vitamint, kondicionáló és nedvesítő hatóanyagokat. Ezt a revitalizáló krémet a legfinomabb összetevőkkel egészítettük ki annak érdekében, hogy a bőr
elaszticitása javuljon a szem körülötti részeken. Használjuk naponta kétszer.

Sonya válaszol

A Sonya termékek szakértőihez gyakran érkeznek kérdések a kiváló minőségű kozmetikumokkal kapcsolatban. A leggyakrabban feltett kérdések a következőek:

Q: Minden Sonya termék tartalmaz aloe verát?
A: Igen. Ami azt illeti, a Forever Living azon kevés cégek közé tartozik, amelyeknek mindegyik kozmetikai terméke tartalmaz aloe verát. Az aloe mindegyik Sonya termékünkben megtalálható, a púderekben és szájceruzákban is.

Q: A Sonya Crème to Powder Foundation védelmet nyújt a nap káros hatásai ellen?
A: Igen. Körülbelül 8-as fényvédő faktorral rendelkeznek, ami megfelelő védelmet jelent kisebb napfény esetén, de nem elegendő ahhoz, hogy blokkolja a nap káros sugarait hosszabb kinntartózkodás esetén.

Q: A tengeri kivonatok milyen jótékony hatást fejtenek ki a bőrre?
A: A Sonya termékekben található tengeri kivonatok kiváló nedvesítő tulajdonságokkal rendelkeznek.

Q: Milyen mikroszemcsék találhatók a púderben?
A: Méretük 5-ös, ami nagy előrelépés a piacon meglévő 6-30-as mérethez képest. Viszonyításként elmondhatjuk, hogy a mikro a méter milliomod része, egy tű feje körülbelül 100 mikro lenne. Púdereink olyan eljárással készülnek, melynek eredménye nagyon finom, könnyű púder.

Q: Milyen előnyei vannak az FLP finoman porlasztott púderének?
A: Púdereink olyan finomak, hogy szinte selyemnek érezzük a bőrünkön.

Q: A termékekben található aloe vera hatására a smink könnyebben felvihető a bőrre?
A: Nem. Az aloe a bőr nedvesség tartalmának megőrzésében segít.

Q: Hogyan fessük szemöldökünket Sonyával?
A: Válasszuk ki a színben megfelelő szemfestéket és alkalmazzuk a Sonya Brush Collection megfelelő darabját, így a szín természetesebbnek fog tűnni. Ezután használjuk a Sonya Brow Fix szemöldökfixálót. A kristálytiszta zselé rendben tartja a szemöldököt. A színezéshez használhatunk Sonya Eye Pencilt is. Feltétlenül használjuk a kis kefét.

Q: Az áruházakban kapható márkáktól mennyiben különbözik a Sonya Colour Collection?
A: Termékeinket olyan elismert szakemberek készítik, akik már dolgoztak nagy kozmetikai cégeknek. Ezek a vegyészek felhasználták komoly szaktudásukat termékvonalunk kifejlesztéséhez. A Sonya termékek azzal a további előnnyel rendelkeznek más termékhez képest, amely az aloe vera, a tengeri kivonatok és a vitaminok különleges keverékének eredménye.

A termékek leírása, ára  a webshopban, ahol megvásárolhatóak.