Agytréner - Agytréning

Az AGYTRÉNER készüléket a NASA kutatói fejlesztették ki, felhasználva és ötvözve a fény és a hang ősi, természetes relaxáló erejét.
Lényege egy készülék, ami szemüvegből, fülhallgatóból, computerből és a benne tárolt programokból áll. A humánkísérletek alapján kidolgozott programok futtatják le a fény és hang információt. Ezek a programok felölelik az egészséges agy, teljes elektromos működési tartományát.
Készülék nélkül egy relaxáló-meditáló személy, csak véletlenszerűen jut el a szükséges frekvencia tartományba. Mélyebb, 7Hz alatti tartományok elérése önmagunktól legalább 10 év gyakorlást igényelne.
Ezzel a passzív meditációval pár hét alatt visszaállíthatjuk agyunk megfelelő frekvenciáit, ellentétben az aktív meditációval. Saját tapasztalatommal is alá tudom támasztani, hiszen évekig meditáltam napi szinten minimum 2 órát. Az elmúlt időszakban azonban 2 hónap rendszeres passzív meditációval bőven túlszárnyaltam a korábbi eredményeim.

Minden egyéb relaxálási módszernél saját energiát kell felhasználni. Az agytréning esetében a relaxáló személy energiához jut, amit saját gyógyítására tud fordítani.

Agytréning pal36ces Nagyon lényeges, hogy nem a készülék gyógyít.
Mindenki saját magát gyógyítja, a saját problémáinak, betegségének megfelelő ritmusban. Hasonlóan működik, mint a testedzés: a tréner útmutatásai alapján használjuk a különböző súlyzókat és kondi gépeket, és így érjük el a kívánt eredményt: a feszes hasat, izmos felsőtestet.

Fő előnye, hogy akkor is működik, ha nem hiszünk benne. Ezzel a módszerrel semmilyen idegen anyagot nem viszünk be a szervezetünkbe, nincs mellékhatása, akár csak az agykontrollnak. Egyetlen kritérium: a bőséges vízfogyasztás, mely a tréning egyik alappillére.

A fény-hang stimuláció a „lelki egészség” oldaláról hat,  ellentétben pl. a műtéttel, mely a testi oldalról próbálja megoldani a problémát.
Használható a lelki problémák – és ezzel kapcsolatban a testi betegségek – megelőzésére, mely sokkal könnyebben elérhető cél, mint a már kialakult bajok kezelése.

A módszer lényege a frekvenciában, a rezgésben van, ugyanúgy, mint sok más eljárás esetében; a különbség csupán annyi, hogy itt elsősorban a fényt használjuk fel a „jel”, másként fogalmazva az információ bejuttatására. A bevitel útvonala a szem és a látópályán keresztül a központi idegrendszerhez adott. A hangokkal bevitt jelek esetében hasonló a helyzet, csak az anatómiai pályák különböznek.
Milyen esetekben ajánlott a fény-hang stimuláció?

1. Depresszió, stressz, alvászavarok
2. Pánikbetegség, szorongás
3. Pszichoszomatikus betegségek
4. Tanulási problémák; ADD (figyelemzavar) vagy ADHD (figyelemzavar és hiperaktivitás)***
5. Memória és koncentrációs problémák (gyermekek esetében is***)
6. Kiégettség, reménytelenség érzése esetén
7. Gyorsan, hatékonyan szeretne feltöltődni
8. Sport teljesítmény növelése
9. Mentális teljesítmény, kreativitás javítása
10. Szeretné megőrizni, fenntartani jó testi, lelki, szellemi kondícióját
11. Sorsát és egészségét saját kezébe szeretné venni (az agytréning alatt vizualizált dolgok többszörösen hatékonyak!)

*** Egy speciális, gyerekek részére kifejlesztett készülékkel, a David Alert készülékkel kezeljük az ilyen problémákkal küzdő gyermekeket. Már 3 hetes (3×5 alkalom) kezelés után látványos javulás mutatkozik a gyermek tanulmányi eredményeiben és a viselkedésében egyaránt. Nagyon fontos a gyermek terápiája mellett, hogy valamelyik szülőt is kezeljük vele egyidejűleg.
A szülőt plusz költség ezért nem terheli, tehát egy bérlet árárért mindkettőjüket (gyermek-szülő) kezeljük, + tesztprogram lefuttatása a gyermeknél !

Az agyhullámok:

Béta: 13 Hz – 27 Hz – Az adrenalin termelődésének frekvenciája, amely
akkor jut a vérbe, ha a szervezet stresszhelyzetbe kerül. Az aktív gondolkodáshoz kapcsolódik.
10,6 Hz például a legjobb döntési szint. Okos emberek itt hozzák meg
döntéseiket.
18-20 Hz között a jó koncentrálási szint.
20-22 Hz a sportolók verseny előtti szintje.
22 Hz fölött már erős a stressz. Tartósan itt lenni, már betegségekhez vezethet. Itt használja el az agy a legtöbb energiát. A túlműködés nagymennyiségű folyadékot igényel.

Alfa: 7 Hz – 12 Hz – Az alvás és ébrenlét közötti ellazult állapot, melyben a legjobb döntéseinket hozzuk. Ilyenkor elnyugszik a psziché, csökken a vérnyomás, enyhülnek, vagy teljesen megszűnnek a fájdalmak.
Az agy legfontosabb frekvenciája a 7,83Hz, a Schumann rezonancia,
amely nem más, mint a Föld természetes rezgése. Agyunk valószínű ehhez hangolja magát. Ezt a természetben találjuk meg leginkább, erdőben, vagy tengerparton.
A hormonháztartásunkért felelős hipofízis is ezen a frekvencián működik helyesen, valamint a nyúltagy és a köztes agy közötti információ, irányítva a mozgásunk összerendezettségét.
A Schumann agyhullám segítségével termelődik a szerotonin (lelki egyensúlyért felel), a dopamin, a melatonin, valamint  egy létfontosságú örömhormon, az endorfin. Termelődésével csökkenek a fájdalmaink és a szorongásaink. Minden olyan tevékenység, ami az agyban endorfin termeléssel jár, az egyben tölt is.
Ettől függ a szex, a menses, az orgazmus, és a kreativitásunk. Hibás működése idővel nagyon sokféle betegséget okozhat, pl: izomgörcsök, derékfájás, gerincproblémák, gyomor problémák, migrén, nőgyógyászati gondok, meddőség, valamint a férfiaknál a hasonló területek gondjai.

Théta: 4 Hz – 7 Hz – Az alvás, teljes nyugalom és a mély meditáció frekvenciája. Ezen a szinten nyitottabbá válunk a tiszta, őszinte szereteten alapuló kapcsolatokra, fejleszthetjük memóriánkat, és könnyebben sajátíthatjuk el az idegen nyelveket.

Delta: 0,2 Hz – 4 Hz – Ez az öngyógyítás, immunrendszer erősítés frekvenciája. Önállóan ezeket a frekvenciákat hangolni már nem tudjuk, mert ezek az öntudatlan, mélyalvás szintjén keletkeznek nagyobb mennyiségben. Az agy igazi energia töltése Delta frekvencián történik.
Aki nem képes éjjel 4 Hz alá lemenni alvás közben, fokozatosan kimerül, esetleg szomatikus tünetek is kezdődnek. Kialakulhatnak szív-, és érrendszeri gondok, magas vérnyomás, energia hiány. Nappal ez nem működik, ezért hosszútávon elhasználódik az energia tartalék, és megbetegedhetünk. Működésünk szempontjából talán ez a legfontosabb frekvencia. Ezen kívül történhet még energiatöltés, akár éber állapotban is. Az agytréning ellenben még ezen a szinten is képes hatékonyan dolgozni, kijavítani a hibákat.

Agytréning programok összeállítása:

Személyes konzultáció, valamint egy 30 perces tesztprogram lefuttatása után személyreszabott programot állítunk össze:

Kúraszerű edzésprogramot készítek, amennyiben súlyos energiahiány vagy szomatikus tünetet állapítottunk meg a teszt során. Ilyenkor a kiválasztott programot 14 alkalommal kell megismételni úgy, hogy az ismétlések között 24 óránál több idő (± 1 óra) ne teljen el.

A kisebb hibák egy karbantartó edzésprogram összeállításával pár hét
alatt kijavíthatóak, hiszen az agynak időre van szüksége, hogy a programok információit ismét megtanulja, beépítse és kijavítsa saját hibákat. Ezekben az esetekben is legalább 72 órán belül alkalmazni kell a programokat, mert csak akkor rögzíti az agy a tanultakat. Általában 7 db kezelés elegendő.

Legyen Ön vezető vagy alkalmazott, diák, menedzser, sportoló vagy politikus, pontosan tudja, milyen nagy jelentősége van a nyugodt elmének a rendezett hétköznapi és munkahelyi légkör megteremtésében, és így az egészség megőrzésében, illetve helyreállításában egyaránt!