Agykontroll- ITT és most

Az vagyok amit gondolok!

Elöször is figyelmedbe ajánlok egy csere – bere portált, ahol mindent ami AK megtalálsz:

http://209.85.129.132/search?q=cache:YoZFa4sjxJwJ:www.agykontroll.tvn.hu/1mp3ak.htm+alfahang&cd=2&hl=hu&ct=clnk

http://manhertz.com/hello/agykontroll/agykontroll.php?gclid=CISNipSNzZ8CFVeEzAodk0AzeQ – AK ingyenes gyakorlóknak

http://www.youtube.com/watch?v=vx7vPpeEx5E

DOMJÁN LÁSZLÓ AK előadásai a you tube-n!

Valamint rengeteg letölteni valót a kanadai magyarok honlapján http://canadahun.com/forum/showthread.php?t=18087&page=73

MI IS AZ AZ AGYKONTROLL?

Az vagy, amit gondolsz!

„Az egyén elméje olyan, mint egy hatalmas adatbázishoz kapcsolódó számítógépes terminál… Ez az adatbázis a zsenialitás birodalma; miután pedig embernek lenni egyet jelent az adatbázisban való szerepléssel, ebből következik, hogy születése folytán mindenki hozzáférhet ehhez a zsenialitáshoz. Az adatbázisban tárolt korlátlan információkról bebizonyosodott, hogy azok néhány másodperc alatt bárki számára, bárhol és bármikor könnyedén elérhetők. Ez valóban döbbenetes felfedezés, amely az egyén és az egész emberiség életét megváltoztathatja, méghozzá elképzelhetetlen módon és mértékben. Az adatbázist nem korlátozza sem tér, sem idő, sem egyedi tudat…”

Részlet az Erő kontra erő

  1. könyvből

A Stanfordi Egyetem kutatói szerint elménk képességeinek csupán néhány %-át használjuk ki. A Silva-féle agykontroll egy tudományosan megalapozott, egyszerű, praktikus, könnyen elsajátítható önfejlesztő módszer, ami lehetővé teszi, hogy ennél lényegesen nagyobb mértékben használjuk ki istenadta lehetőségeinket, s így sikeresebben oldjunk meg mindenfajta problémát.

Beteg vagyok és gyógyulni akarok

„A LÉLEK A MESTER,
A KÉPZELŐERŐ A SZERSZÁM
ÉS A TEST A FORMÁLHATÓ ANYAG.”
Paracelsus

Tehetsz egészséged visszaszerzéséért!

Ma már bizonyított tény, hogy – főleg ellazult állapotban – képzeletünkkel hatni tudunk testünkre, s azon belül főleg az immunrendszerünkre. Gondolataink erejét, energiáját felhasználva megteremthetjük a gyógyulás lehetőségét, amiben hatalmas szerepe van a megbocsátásnak

. Mindannyiunk szívében él harag múltbéli sérelmek miatt. Megbánthattak bennünket családtagjaink, legjobb barátaink, munkatársaink is. Az is lehet, hogy saját magunkra haragszunk… Ez a sodró erejű, óriási érzelem –  mindennapi lelki energiánkat emészti fel, és szó szerint elpusztíthat minket.

A harag, a gyűlölet – akár mások, akár magunk ellen irányul – állandó, levezetetlen stresszben tart minket. A krónikus stressz az orvostudomány mai állása szerint egészségünk legnagyobb ellensége. A krónikus betegségek hátterében szinte mindig meghúzódik valami feldolgozatlan, „megemésztetlen” lelki trauma is. Ezért kulcsfontosságú annak megtalálása és érzelmi „kifésülése”. Ha, jejted hogy milyen lelki vonatkozású történéssel függhet össze testi betegséged, akkor érdemes behunyt szemmel, ellazulva képzeletben kibékülni az ügyben érintettekkel. (Magaddal is!Ha nem tudod,  hogy milyen érzelmi gyökere lehet testi betegségednek, kérd meg elmédet, hogy üzenjen éjjel, álmodban! Előbb-utóbb megkapod a választ, s azt követően elvégezheted az érzelmi rendrakást. Ezen kívül vagy mellett igénybe veheted a Belső utazás

vagy a Gyógyulj meg!

önfejlesztő csomag módszereit, melyek lehetőséget kínálnak az érzelmek nagytakarítására, újra megtalálva ezzel belső egyensúlyunkat, és azt a csiszolatlan gyémántot, akik igazából vagyunk.

Változásra vágyom

„A VILÁG CSAK BELÜLRŐL VÁLTOZHAT MEG.”
Eckhart Tolle

„A változás képessé tesz bennünket arra, hogy életünk átmeneti időszakait a növekedés és az újjászületés lehetőségeinek tekintsük. Minden változás – még a legnehezebb és a legfájdalmasabb is – lehetőséget nyújt számunkra ahhoz, hogy részesüljünk a személyes átalakulás csodálatos ajándékából.
Akár tetszik, akár nem, az élet manapság teljesen más, mint amit valaha is képzeltünk. A változás sebessége jelenleg nagyobb, mint amit az emberi psziché látszólag kezelni képes, és egyre nehezebb összeegyeztetni életünk ritmusát a hírek huszonnégy órás ciklusának gyorsaságával.
E nagy változások időszakában az a legfontosabb, hogy ismét eszünkbe jusson szemünket a változatlan dolgokra vetni.
Ez a most ránk váró ajándék: az esély, hogy azzá váljunk, akik valójában vagyunk.
Egyetlen módszerrel nyerhetünk energiát egy túlságosan gyors mozgásban lévő világban: ha megtanulunk lelassítani. És csak egyetlen módszerrel növelhetjük befolyásunkat: ha megtanulunk elmélyülni. A saját magunk és gyermekeink számára kívánatosnak tartott világ nem az elektronikus sebességből, hanem a lelkünkben gyökerező spirituális nyugalomból fog előbukkanni. Ekkor, és csakis ekkor teremtjük majd meg azt a világot, mely nem összetöri szívünket, hanem megnyugtatja.”

Részletek Marianne Williamson: A változás hatalma c. könyvéből (Édesvíz Kiadó

„…A BÖLCS SÜRGÉS NÉLKÜL MŰKÖDIK,
SZÓ NÉLKÜL TANÍT,
NÉZI AZ ÁRAMLÁST, ÉS HAGYJA, NEM ERŐLKÖDIK;
ALKOT, DE MŰVÉT NEM BIRTOKOLJA,
CSELEKSZIK, DE NEM RAGASZKODIK;
BETELJESÜLT MŰVÉT NEM FÉLTI,
S MERT MAGÁNAK NEM ŐRZI, EL SEM VESZÍTI.”
Lao-Ce

Ő volt a Bölcs. S ki vagy Te?

„Amikor képes vagy tetszőleges távolságra kivetíteni intelligenciádat, az nem más, mint a végtelenség tulajdonsága.
Amikor előre és hátra mozogsz az időben – az az örökkévalóság.
Amikor olyasvalamiről szerzel tudomást, amire „normálisan” nem lenne lehetőséged, mindentudó vagy.
Amikor képes vagy problémákat megoldani, abnormális dolgokat rendbe hozni – mindenható vagy.
Majd jön a kérdés: „Végtelen, örökkévaló, mindentudó, mindenható – Ki vagy Te?
Bárki is vagy, a Magasabb Intelligencia és Te kapcsolatban álltok. Az összes szent könyv a maga módján hirdeti: „Az Atya és Te egyek vagytok!”
A buddhizmusban: „Nézz magadba, Te vagy Buddha bölcsessége.”
A hinduizmusban: „Atman (az egyéni tudat) és Brahman (az univerzumi tudat) egy.”
A kereszténységben: „A mennyek országa bennetek van.”
Mohammed azt mondta: „Aki önmagát ismeri, ismeri urát.”
Az Upanishadban olvashatjuk: „Megértve önmagunkat az egész univerzumot megismerjük.”
Szent Kristóf: „Aki ismeri önmagát, ismeri Istent.”

„Megtisztelve érzem magam, hogy megismerhetlek. De ennél sokkal fontosabb, hogy Te megtisztelve érezd magad, hogy megismerheted saját magad…”

Részletek José Silva: Agykontroll mesterfokon

  1. könyvéből

 Jose Silva(1914 – 1999) 

 Rövid reggeli meditáció  letölthető itt!

  letölthető itt!

A következők közül választhatsz - KATTINTS a kívánt témára!

Ajánlott kiadványaink:

szöveg

Agykontroll (Silva módszerével)

A Silva-féle agykontroll egy olyan önsegítő program, mely állítása szerint megtanít IQ-nk növelésére, paranormális képességek kifeljlesztésére, testünk gyógyítására az elménkkel, Isten megtalálására, és sok másra. A program megígéri, hogy “elménk kihasználatlan erejével bármit elérhetünk, amit kívánunk”* A program José Silva(1914-1999) szellemi terméke, aki polgári foglalkozását tekintve villanyszerelő volt, és szinte falta a pszichológiai, parapszichológiai és vallásos könyveket, és maga is összehozott sok próbálgatással valami hasonlót. Vizsgálta a hipnózist, mivel azt remélte, hogy fejleszteni tudja gyermekei intelligenciahányadosát, de inkább a paranormális képességek fejlesztése kezdte el érdekelni, miután meggyőződöt róla, hogy egyik lánya tisztánlátó.

Silva szerint a módszert 1944-ben kezdte alkalmazni családján és barátain, de a program, ami az ő nvét viseli 1960-ban indult. Ő hol “szubjektív tanulásnak”, hol pszichoorientológiának nevezte, amit így definiált: “ Megtanítani az elmét, hogy tudatosan működjön a pszichikus dimenziókban… tudatára ébredhetünk az emberben rejlő gazságra, és arra, hogy mindez, hogyan fordítható az emberiség javára.”

Az útmutatások kiemelik a pozitív gondolkodás, a vizualizáció, a meditáció, és az önhipnózis szerepét. A tanfolyam egyik eleme “távollevő személyek meglátogatásának elképzelése, és diagnosztizálásuk” (Randi, 218). Silva szerint a világ legtöbb baja abból származik, hogy csak “logikus, intellektuális, objektív eszközöket használunk problémamegoldásra”* “Csak az emberiség 10 százaléka használja a jobb agyféltekét”, és szerinte ezek az igazi zsenik.A maradék 90 százalék “csak a bal agyféltekét használja gondolkodásra. Ők csak a bal agyféltekével gondolkoznak és cselekszenek.”

Silva minden bizonnyal Roger Sperry és társai munkáira alapozta elméletét az osztott-agy modellről. Silva és még sokan, akik erre az elméletre építettek, többnyire a saját szájuk íze szerint alakították azt. Sperry óta már sokkal többet tudunk az agyról. Nem kívánok részletekbe menni, de amit Silva az agyról állít teljes egészében hibás. Ha helyesebb képet akarunk kapni az agy megosztottságáról javaslom a „Left Brain Right Brain” című cikket John McCrone-tól (New Scientist, July 3, 1999). Senki nem gondolkodik kizárólag a bal agyféltekével, kivéve ha jobb megsérül. Silva viszont csak azután fedezte fel magának az osztott agy elméletet, hogy módszerét már kifejlesztette. Nem tudom, miből gondolta, hogy a zsenik csak a jobb agyféltekét használják.

Tehát Silva nem csak egy módszert talált, amitől az emberek okosabbak, egészségesebbek, és boldogabbak lesznek, azt is megtalálta, hogy miért működik. Arra tanítja meg az embereket, hogy a jobb agyféltekét használják.

Akik csak a bal agyféltekével gondolkodnak és cselekszenek gyakrabban lesznek betegek pszichoszomatikus okoból. Gyakrabban éri őket baleset. Többet hibáznak. Sikertelebbek. Akik a jobbal gondolkodnak és a ballal cselekszenek, mindezzel ellentétben egészségesebbek, ritkábban hibáznak, és sikeresebbek az életben.*

Honnan veszi mindezt? Szerinte a balagyféltekések a béta hullámokat használják, míg a jobbagyféltekések alfa hullámokat. Silva szerint az alfa hullámok sokkal jobbak, mint a béta hullámok. Valójában az alfa hullámok meditáció és hipnózis alatt gyakoribbak, ez a figyelem fókuszának és a vizuális ingerek hiányát jelzi, nem valamilyen magasabbrendű agyi működést. Ráadásul agyunk mindkét felén megjelenik. Igen halvány a bizonyíték arra, hogy a zsenik és a művészek elsősorban az alfa szinten működnek. A béta hullámok a koncentráció és az élénk idegi működés jelei. Ha túl sok van belőlük az stresszt jelez. De senki sem akarhatja kiküszöbölni a béta hullámait, hacsak nem pihenni vagy aludni szeretne. Akkor a pihenéshez valóban több alfa hullámra, az alváshoz pedig delta hullámra van szükség.*

Silva szerint a jobbagyféltekés gondolkodás

  • a tudatalattit tudatossá teszi. Ezzel a tudatalattiban tárolt információk tudatosan alkalmazhatók.
  • A jobb féltekés gondolkodás- intuitíven (ESP)- a bolygónkon található minden információval összeköt minket, és ezzel problémákat oldhatunk meg.
  • Ez összeköt minket a Felsőbb Intelligenciával, és útmutatást, segítséget kaphatunk.

Azt állítja, hogy kaput nyitott a tudatalatti, a paranormális képességek, és a “felsőbb intelligencia” felé (amelyet „Krisztus tudatosságnak” is hív). Ez megkülönbözteti a Silva-módszert más önsegítő módszerektől, mint a Landmark Forum vagy a Neuro-Lingvisztikai Programozás. Mivel egy olyan módszert kínál, mely állítása szerint lehetővé teszi a “ Felsőbb Intelligenciával” való kapcsolatfelvételt, ezért sok kritikusa szerint ez egy vallási mozgalom.

Annak ellenére, hogy a Silva-módszert olyan túlzásokkal reklámozzák, mitha a Híradó bejelentené, hogy a piramisokat idegenek építették, sok elégedett használója van. Egyesek szerint javult a fonákütésük, mások leszoktak a dohányzásról vagy lefogytak a Silva-módszerrel. Mások azt mondják, sosem voltak ilyen boldogok és egészségesek, mint a Silva-módszer alkalmazása óta. Negyven éve létezik és 107 országban oktatják. Egy hétvégi kurzus 350 dollár. (A Magyar Agykontroll Alapítványnál egy négynapos kurzus ára 25000 Ft. Diákoknak, pedagógusoknak, eü. dolgozóknak kedvezmény, papoknak, hitoktatóknak ingyenes.)

Ha valaki ennél olcsóbban kívánja fejleszteni az elméjét, különös tekintettel a problémamegoldásra, ha kreatívabban és hatékonyabban akar gondolkodni, ajánlom James L. Adams Conceptual Blockbusting című könyvét (magyarul nem jelent meg). Olcsóbb, és megmutatja, hogy megvan a helye a vizualizációnak és megvan a helye a nyelvnek és logikának is. Ha tudjuk mikor melyiket kell használni, akkor leszünk hatékonyak a problémamegoldásban. Úgy, hogy nem vesztegetünk időt a tudatalattiba rejtett igazságok kergetésével. Nem javall gyakorlatokat, hogy miként fejlesszük paranormális képességeinket, vagy Krisztus-tudatunkat, ami sokkal inkább tévútra visz, mint az igazsághoz. Sajnos az IQ-nkat sem fogja érdemben fejleszteni, nem segít leszokni a dohányzásról. Mindössze praktikus tanácsokat ad elménk hatékonyabb használatára, és nem akar többnek látszani.

További olvasnivalók